Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves volt a lányod...

Hány éves volt a lányod amikor előszőr beszéltél neki a menstruációról? és hogy fogadta?

Figyelt kérdés
2015. júl. 20. 11:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
oh én is nagyon hamar tudtam, mert szegény anyámon állandóan rajta lógtunk, még a wcben is folyton ott ácsorogtunk (szegény hogy ki lehetett, hogy wczni se hagyjuk) és láttam a vattát stb., elmagyarázta. én 13 évesen, húgom 11 évesen menstruált, nővérem nem tudom mikor kezdte..ő idősebb 8 évvel nálam.
2015. okt. 16. 10:09
 12/13 anonim ***** válasza:

A menses temat mar irtam, azota az en mindent erdeklö gyermekem figyelme meg kenyesebb temak fele iranyult. Csaszarmetszes kimeritve, erröl röviden eddig is tudott, hiszen mindig fontos volt nekik, h hogyan születtek ö es a testverei. De alig par napja lett 7 eves, mindjart olyan kerdeseket tett fel, h köpni-nyelni nem tudtam... Hogyan kerül bele a kisbaba anya hasaba, hogyan kerülnek bele a csontjai, testreszei...stb? Elövettem egy szines anatomia könyvet a kisbaba fejlödeseröl, ahol kepeken követhetö. Elsö kep nyillal az apatol es az anyatol mutatja a petesejtet es a spermiumot, amik egyesülnek...stb. Felve attol, h megkerdezi, hogy kerül a spermium a nöbe :D, ezt ugy mondtam, h amikor anya es apa nagyon akarjak, h gyerekük legyen, akkor születik hozzajuk ez a (mar egyesitett) sejt... Kerdesere: azt nem tudom, miert es hogyan kerül oda, de kimutatjak gepekkel az orvosok, ahogy ultrahangon latta a kistesot... A következö kepeken egyre nagyobb, fejlettebb a kisbaba, ezekröl kicsit többet voltam kepes beszelni, es a szülöcsatornas kepeket is muszaj volt elmagyarazni, hogy ott jön ki, bar eddig csak a csaszarmetszesröl tudott. Ijedten konstallalta, h a kisbaba fejtetöre fordul, ami nem csoda, mert ö sosem forult meg a hasamban, most sem akarta elhinni, h a legtöbb kisbaba megfordul. :) A köldökzsinor tema külön erdekelte, h nem fajdalmas-e az elvagasa. A vegen magahoz ragadta a könyvet es egy fel orat nezegette (tud mar mondatokat is olvasni ugy, h utana meg is erti), szerencsere mar nem kerdezett nehezeket. :D

4.

2015. okt. 24. 20:46
 13/13 anonim ***** válasza:

Arra nem emlékszem, hogy hány éves volt, de mikor először "rajtakapott" betéttel 2-3 évesen, még azt mondtam neki, hogy néha kell anyának pelus:D Aztán 4-5 évesen már azt mondtam, hogy a lányok szoktak vérezni néha, de ez teljesen normális. Kábé egyelőre ennyit tud a témáról, meg kiegészítésként a pubertásról tudja, hogy majd megnő a cicije, szőrös lesz itt-ott. 7 éves. Ahogy majd telik az idő és látom, hogy érdekli, akkor kicsit többet beszélek róla. Én elég későn kezdtem, úgyhogy 12 évesen úgy érzem ráérek elmagyarázni konkrétabban az egészet. De pl a baba létrejöttét tudja nagyjából, úgyhogy majd abból indulok ki.

A gyerekeknek természetesen és minél hamarabb, kis adagokban kell adagolni ezeket a dolgokat, hogy érezzék azt, hogy ezek természetes dolgok, az élet velejárói.

2017. szept. 30. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!