Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak, ha a gyerek...

Mit csináljak, ha a gyerek nem akar semmit az életben?

Figyelt kérdés
Egész nap csak mesét nézne, játszana, de nem akar tanulni, fejlődni sehova. Ha sarokba szorítják ellenséges, agresszív, hisztérikus, egyébként passzív, érdektelen, mindentől elzárkózó, néha már depressziós. Nem lehet vele beszélgetni, nem lehet semmiről se meggyőzni, neki úgy jó minden, ha minél rosszabb. Életcélja, hogy hajléktalan legyen, esetleg meghaljon. 8 éves, de épphogy átengedték másodikba másodszorra. Nem érti, amiről tanul és nem is érdekli, nem akar iskolába járni. Most kollégiumban van, ahol nagyon szigorúak és erőszakosak vele, szinte már brutálisak. Társaival és a felnőttekkel is rossz a viszonya, folyton konfliktusba kerül, a nagy szája miatt megverik, meglopják, ő pedig hagyja ezt. Egyébként kedves, segítőkész, jólelkű, de nem foglalkozik azzal, hogy mi lesz vele. Mindennap órákig tartó hiszti, mire valamire rávehető, ilyenkor artikulálatlanul üvölt, sír, a földre dobja magát, tárgyakat rongál meg. Más embereket nem szívesen bánt, legtöbbször csak félelemből. Még a legjószándékúbb személynek sincs türelme hozzá sajnos. Rosszak a családi körülményei, de kap elég segítséget, csak ő nem hajlandó elfogadni. Nem tudom, hogy mit lehet még tenni. Pszichológus, pszichiáter nem ér semmit. Ami meg lett nála állapítva: "Egyéb gyermekkori emócionális zavar". Mit lehet vele csinálni?
2015. júl. 18. 17:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Most nyáron hol van? Gondolom, most nincs suli neki sem, akkor valszleg otthon.

Talán ez a pár hét elég lesz arra, hogy elkezdődjön vmi változás nála, mert ez biztosan neki is nagyon rossz így.

Kérdező, te hány éves vagy amúgy? Mennyire tudod felvállalni a vele való foglalkozást?

2015. júl. 19. 14:12
 12/17 anonim ***** válasza:

8 éves a gyerek,és olyan problémák vannak vele,mintha legalább 16 lenne.

Te az anyja vagy?

Rosszak a családi körülményei, de kap elég segítséget, csak ő nem hajlandó elfogadni - mélg mindig egy 8 éves gyerekről beszélsz,akit ezért nem lehet felelősségre vonni. A szülei feladata biztosítani a megfelelő ,NYUGODT életkörülményeket,illetve nevelni és szeretni a gyereket. Ha erre alkalmatlanok vagytok,akkor a gyámügy teszi meg helyettetek. Nem tiszta,valamit elsumákolsz ,miféle kötelező kollégiumban van a gyerek ? Akármilyen "rossz" a gyerekem,biztosan nem hagynám egy olyan helyen,ahol ahogy te fogalmazol brutálisak vele!!

csak mesét nézne,ha sarokba szorítjkák ellenséges és agresszív ,"hagyja" hogy meglopják és megverjék .. nem vagy normális,ha ezeket a dolgokat egy másodikos gyereken kéred számon! Hol az anyja szerencsétlennek ??

2015. júl. 19. 20:03
 13/17 anonim ***** válasza:

"A családgondozó intézetbe akarja rakatni" még egy gyereket sem rakattak azért intézetbe,mert rosszul tanul. Akkor sem ha a létező összes tantárgyból megbukik .

Most olvastam el a többi kommentedet,nektek vastagon vaj van a fületek mögött ,kíváncsi lennék ezekre a "családi körülményekre" ,amiket te többször is felemlegetsz .

A kisiskolás gyerekben meg az államban ,a tanárokban keresed a hibát,és leírod mennyire nagyon sajnálod őt.Közben meg a gyámügy a sarkadban lohol ,hogy elvigyék a gyereket ,miért ? Erre az egyre válaszolj !

Valószínüleg a gyerek pont a családi körülményei miatt ilyen sérült és visszamaradott . Lehet hogy van egyéb baja is,de mivel te nem jársz ennek utána,és nem kapja meg az esetlegesen szükséges fejlesztéseket sem,nem kell csodálkozni,hogy egy antiszociális,céltalan senki vagy bűnöző lesz belőle .

És még meg mered kérdezni,mit lehet vele csinálni ??

2015. júl. 19. 20:09
 14/17 anonim ***** válasza:

Orvoshoz nem lehet vinni,mert akkor a gyámügy rajtakapna,hogy probléma van ??

Hány figyelemzavaros,hiperaktív,autista,stb gyereket ragadnak ki a családból,azért,mert problémája van ? Elárulom,egyet sem !

Úgyhogy vagy írd le ide őszintén,az egész történetet ,és vidd orvoshoz a gyereket ,vagy ne is kérdezz semmit :( szegénykém .

2015. júl. 19. 20:13
 15/17 anonim ***** válasza:
waldorf iskola! :)
2015. júl. 19. 23:13
 16/17 A kérdező kommentje:
Hé, egy valamit szögezzünk azért le, én őszinte vagyok és minden lényegesebb dolgot elmondtam töviről-hegyire. Most nyáron a szülőkkel van. Nem az anya vagyok, hanem a nővére és egyébként 18 éves. Nem gyakran találkozunk, de természetesen foglalkoztat a sorsa, viszont nem tudom milyen módszer lenne a hatásos, hogy változzon a viselkedése és/vagy a teljesítménye. Az anya rendszeresen tanul, játszik, beszélget vele, minden idejét ráfordítja (de tegyük hozzá, hogy neki is vannak bizonyos egészségügyi nehézségei). Az intézetet ajánlom azoknak, akik szerint ez jó megoldás, de szerintem nagyon rossz hely és értelmetlenség lenne elszakítani egy kisgyereket a megszokott környezetétől, csak még nagyobb töréseket okozna ez benne. Nem sumákolok el semmit, egy iskolát sem találunk, ami befogadná ilyen teljesítménnyel és viselkedéssel (a Waldorf drága, de köszönöm a tippet), ezért van rákényszerülve erre a kijelölt helyre. Már említettem a "családi körülményeket" (rossz anyagiak), ha védelembe vétel alatt áll a gyerek, akkor bőven elég az, hogy rosszul tanul - a viselkedéséről nem is beszélve. A családsegítő egyébként már legalább 10 éve kapcsolatban áll a családdal, amíg nem rendeződnek a dolgok, nyilván a "sarkunkban is fognak loholni". Szó sincs róla, hogy ne lenne utána járva a dolgoknak, az anya munkát sem tud vállalni, mert hetente hordja ilyen-olyan vizsgálatokra, orvosokhoz a kisgyereket - mindezt lehetetlen időpontokban -, de senki/semmi nem tudott eddig még bármilyen eredményt hozni. Elnézést, hogy segítséget mertem kérni, de igazából már vártam is a támadó kommenteket. Aki nincs ebben a helyzetben, az nem tudja megérteni és átélni, de attól, hogy nem is együttérzést, sajnálkozást vártam, még a kritizálástól sem lesz jobb. Elfogadom persze, mert mindenkinek lehet véleménye, ennyi, a felsorolt dolgokkal én is tisztában voltam. Szerintem fölösleges megkérdőjelezni, hogy jót akarok a testvéremnek, ezért várom a válaszokat.
2015. júl. 20. 09:29
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért támadjátok a kérdezőt! Írta, hogy nem az anyja és hogy segíteni szeretne.

Sajnos rengeteg az elcseszett ember és ebből kifolyólag gyerek is, ráadásul a gyereknevelés az egyik legnehezebb dolog az életben, főleg ha az ember jól is akarja csinálni és annak, aki maga sem tökéletes, még sokkal nehezebb is!

Nem beszélve az esetleges anyagi problémákról, amik ugyancsak nem könnyítik meg a dolgot!

Kérdező, szerintem nagyon szép dolog, hogy segíteni próbálsz, de hidd el, hogy ezen az oldalon nem sok jóra számíthatsz, mert a legtöbben sajnos csak a frusztrációjuk levezetése végett járnak ide és örülnek, amikor fogást találnak valakin...

2015. júl. 20. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!