Hogyan oldjam meg hogy a kicsi mellett a nagyra is jusson külön idő?
Figyelt kérdés
Én nagyon rosszul viselem hogy mióta oviba jár ( 3 hete) olyan kevés időm jut rá. A kicsi 4 hónapos. Szeretnék vele néhea egy kicsit külön is játszani de nem nagyon tudom megoldani és ez nagyon bánt. Ti mit ajánlanátok?2010. márc. 5. 10:33
1/6 anonim válasza:
A kicsi elvan a kiságyában is,ha nem kényeztetted el.Akkor délután van egy kis időd a nagyobbra is.Én legalábbis így csináltam.Fürdetéskor pedig a nagyobb is "segített".Hozta a kellékeket stb.
2/6 A kérdező kommentje:
Sajnos nálunk nem így van. Ő is igényli hogy foglalkozzak vele. Most is nyöszörög, mert letettem egy kicsit. Van persze hogy jól elvan de mostanában nem igazán. Szerintem jön a foga.
2010. márc. 5. 10:46
3/6 anonim válasza:
Ismerős probléma, nekem szinte lelkiismeret-furdalásom volt és talán van a mai napig is. Egy 10 és egy 6 éves lány mellé született a harmadik babám. A középső gyereknél érzem, hogy sokkal jobban igényelné még, hogy ugyanúgy foglalkozzam vele, mint mikor még nem volt meg a tesó. Én úgy csinálom, hogy pl.: elmegyünk babakocsival, a kicsi alszik, a nagyobbal beszélgetek, hintáztatom a játszótéren, vagy teker melletünk biciklivel. Esetleg megkérem a férjemet, hogy fél órát vigyázzon a picire, addig én megyek el kettesben a középsővel, vagy ha akar, jön velünk a nagyobbik is.
4/6 anonim válasza:
Írj egy házirendet.De most komolyan!Nekem nagyon bevált.Leírod a főbb pontokat,és ha sikerál többé-kevésbé betartanod akkor minden nap ki tudsz jelölni 1-1 órát a gyermekeidre.
Nálunk is gond volt,hogy nem tudtam külön foglalkozni velük,pedig igényelték volna.Most úgy néz ki,hogy amíg a nagyobb suliban van addíg a kicsié vagyok,teljesen.Hinta,kirakó,rajzolás stb..Du amikor a kicsi alszik akkor a nagyobbal foglalkozom.Házi,gyakorlás,mi volt a suliban,stb..Utána főzök,vacsora,és ha alszanak 1/2 9-kor akkor meg már csak apáé vagyok!Mertháthogy ő is sokat nyafogott.:)))
5/6 anonim válasza:
Nálunk ugyanez a probléma, 6 éves lányom nagyon igényli a foglalkozást, öccse 5 hónapos. Én a nevelési tanácsadóba is elmentem, mert a kislány diszlexia jeleit mutatja, de biztos, hogy a tesó érkezése váltotta ki, mert azóta vannak a tünetek. Ott nekem is a házirendet javasolták, most kipróbáljuk.
6/6 anonim válasza:
Én is most próbálkozom ebben a szituációban. Csak az erős elhatározás és szigorúan betartott napirend hoz némi megnyugvást a családban. Sokszor csak annyi a programom a nagyobbal, hogy elmegyünk boltba, ott sokat nézegetünk, hazafelé énekelünk a kocsiban. Nem mindig jut idő játékra, olvasásra a pici mellett. És hát a kisebbnek mostoha a sorsa, mert sokszor hagyom sírdogálni, csak hogy egy mesét még befejezhessek, vagy a nagyobb haját megmoshassuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!