Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Olvasnivaló-tanulnivaló -...

Olvasnivaló-tanulnivaló - meggondolnivaló?

Figyelt kérdés

Aki még nem olvasta, áááááá :(

Míg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ és vonalakat karcolt az autó oldalára.

Haragjában, a férfi megfogta a gyermek kezét és többször ráütött, nem ismerve fel, hogy a francia kulccsal üti.

A kórházban a gyermek elveszítette az összes ujját a többszörös törés miatt. Mikor a gyermek meglátta az apját, szemében fájó tekintettel kérdezte: Apa, mikor fognak visszanőni az ujjaim?

Az apa felismerve tettének súlyát, szólni sem tudott. Visszament az autójához és többször belerúgott.

Saját cselekedetétől feldúlva leült az autó elé és a karcolásokat nézte. A gyermek azt írta:

SZERETLEK APA!"

A tárgyak használatra vannak, az emberek szeretetre! A probléma a mai világban az, hogy az emberek vannak használva és a tárgyak szeretve.

Legyünk óvatosak és tartsuk emlékezetünkben ezt a gondolatot: A tárgyak azért vannak, hogy használjuk, az emberek pedig hogy szeressük őket!

Légy ura érzelmeidnek:

- vigyázz a gondolataidra, szavak lesznek belőlük,

- vigyázz a szavaidra, cselekedetek lesznek belőlük,

- vigyázz a cselekedeteidre, megszokások lesznek belőlük,

- vigyázz a megszokásaidra, szenvedély lesz belőlük,

- vigyázz a szenvedélyedre, rabsággá és végzeteddé válhat!

A harag és a szeretet nem ismernek határt. Válaszd a szeretetet, hogy szép és kedves életed legyen!

2010. márc. 4. 23:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezt nem olvastam még. :( De annyira igaz.

Sokszor egy- egy élettelen dolog miatt megbántunk (vagy ez esetben megnyomorítunk) élőket.

2010. márc. 4. 23:38
 2/5 anonim ***** válasza:

És ez igaz?

El nem hiszem, hogy egy apa ilyenre képes. Ha mégis akkor nem otthon az autóját rugdosta volna hanem a börtön falát, mert a kórházból egyből oda vitték volna.

Szerintem a történet mondanivalóját egy finomabb sztorival is lehetett volna szemléltetni!

Én kicsit durvának tartom, hogy egy ilyen példával akarja akárki is felhívi a másik figyelmét a szeretet és a tárgyak közötti különbségre.

Mondhatnám én totál kiakadtam mikor elolvastam!

2010. márc. 5. 13:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Elég 'komoly' a példa, de a mondanivalója nagyon igaz. Sokszor esik az ember ilyen hibába, ha nyilván nem is ekkorába.
2010. márc. 5. 15:49
 4/5 anonim ***** válasza:
A mondanivaló igaz és érdekes is egyben de a történet szerintem kicsit mintha el lenne túlozva. Hihetetlen a számomra.
2010. márc. 5. 16:45
 5/5 anonim ***** válasza:
előző vagyok, folytatom. Mekkora gyerek tud írni olyat hogy szeretlek apa. Legkorábban szerintem 4 évesen, (de az is még nagyon ritka) de egy négy évesnek már tudnia kellene, hogy nem írhat az autóra. Olyat legfeljebb egy 2 éves gyerek csinál. Szóval szerintem kicsit csalóka a dolog, de ez csak az én véleményem.
2010. márc. 5. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!