Miért lehet az, hogy 14 hónaposan fogy? Hízlaljam kenyérrel, tésztával?
szerintem nem krónikus, súlyra nem is mérik, a védőnő se, így számokkal alátámasztani nem tudom.
csak már feltűnő, hogy akárkivel találkozunk(akik kb 2 hete látták), szinte első szavuk, hogy "de vékony lett", vagy "fogyott ez a gyerek", de volt, aki úgy magyarázta, "mintha lógna rajta a bőr", stb.
napi 5 ször eszik
reggeli tápsz
tízó tejpép és gyümit keverek bele, elenyésző mennyiségben(a gyümölcsöt máshogy nem eszi)
ebéd főtt étel, csak főétel(nincs leves, desszert, ilyesmi)kb 1-2 gramm hússal zöldségek, rizzsel, meg hasonló
uzsi ugyanaz, mint tízó, vagy DM-es babadesszert(gríz tejberizs, stb)
vacsi főtt étel
plusz elalvási tápsz
étkezések között vagy eszik néhány falatot az enyémből, vagy kap egy nápolyit, vagy puffasztott rizst, vagy babakekszet, vagy ritkán kenyérhéjat
én adok liszteseket neki, de a kenyeret, v kiflicsücskét, de a nápolyit is, félórákon keresztül rágcsálja, nem halad vele, így ezek csak köztes étkezének minősülnek.
felvágottat megint nem eszi kézben, az ebédjébe szoktam aprítani húst, zöldséget
babadeszerteket sima joghurtok helyett veszek, mert az nem színezékes, meg aromás, meg stb, szerintem nem lennék, előrébb bolti gyüm.joghurtokkal, plusz a nagyon tejes dolgoktól hamenése van
túrót kap nagy ritkán
mindenesetre neki állok növelni az adagjait
köszi a tanácsokat
10 vagyok.
Babadesszert helyett vegyél inkább natúr joghurtot és abba tegyél gyümölcsöt.
Hagyd hadd rágcsáljon a maga tempójában nem baj ha hosszúra nyúlik az étkezés, a felvágottat a kislányom először kis kockákra vágva kapta szeretett vele elnyammogni. Szerintem étkezések között felesleges bármit is adni neki mert nem fog rendesen enni.
Ha viszont a tejterméktől hasmenése van nem ártana kivizsgáltatni, lehet laktóz érzékenység van a háttérben. Gyerekorvos mit mond?
reggelire adj neki katonákat. ne kifli csücsköt hanem kis falatokat, sajttal, zöldséggel. 10órai szerintem is joghurt gyümivel, de megpróbálhatnád, hogy nem belecsempészed az ételbe a gyümölcsöt hanem úgy egészben a kezébe adod. na ez a köztes étkezés, nem a nápolyi.
ebéd lehet már 2 fogásos is, de lényeg. hogy sok zöldség, mellé tészta, hús.
uzsonna, itt is valami mást kéne mint tejes bébipapit, mert egy 14 hónaposnak nem napi 1l tejalapú kéne, hanem fél liter, ti meg csak a reggelit és a vacsit kimerítitek... mondjuk uzsira majszolhatná a kifli csücsköt, de péksüteményt is adhatsz, pl. túrós táska, meggyes pite...
vacsira meg azt amit ti is esztek, mi főzeléket szoktunk vacsorázni, de lehet az ami a reggeli is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!