Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért lehet az, hogy 14...

Miért lehet az, hogy 14 hónaposan fogy? Hízlaljam kenyérrel, tésztával?

Figyelt kérdés

szerintem nem krónikus, súlyra nem is mérik, a védőnő se, így számokkal alátámasztani nem tudom.

csak már feltűnő, hogy akárkivel találkozunk(akik kb 2 hete látták), szinte első szavuk, hogy "de vékony lett", vagy "fogyott ez a gyerek", de volt, aki úgy magyarázta, "mintha lógna rajta a bőr", stb.

napi 5 ször eszik

reggeli tápsz

tízó tejpép és gyümit keverek bele, elenyésző mennyiségben(a gyümölcsöt máshogy nem eszi)

ebéd főtt étel, csak főétel(nincs leves, desszert, ilyesmi)kb 1-2 gramm hússal zöldségek, rizzsel, meg hasonló

uzsi ugyanaz, mint tízó, vagy DM-es babadesszert(gríz tejberizs, stb)

vacsi főtt étel

plusz elalvási tápsz

étkezések között vagy eszik néhány falatot az enyémből, vagy kap egy nápolyit, vagy puffasztott rizst, vagy babakekszet, vagy ritkán kenyérhéjat

2015. júl. 12. 22:43
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
jav: vacsora ritkán van, sokszor elutasítja
2015. júl. 12. 22:46
 2/13 anonim ***** válasza:
Az 1-2 gramm hus az elirás?
2015. júl. 12. 22:52
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha rendesen eszik nem lehet,hogy inkább nyúlt és azért néz ki vékonyabbnak?
2015. júl. 12. 22:56
 4/13 A kérdező kommentje:

a húsról én azt olvastam, hogy:

a fehérjefogyasztási minimum testsúlykilogramonként 1 gramm(tehát 10 kg- os gyereknél 10 gramm)naponta és ennek egyharmada állati fehérjéből álljon. (azaz 3-4 gramm)

szóval 3-4 grammot adok neki húst naponta(nem úgy, ahogy fentebb tévesen írtam) és van, amikor napi kétszer, ha hajlandó vacsorázni. de van, hogy az én ételemből is kap.

én is tippeltem arra, hogy mozog, v nyúlik, nő, dehát ismerőseim szerint akkor sem kellene, valami nem jól van.

2015. júl. 12. 23:13
 5/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a hús borzalmasan kevés. 3-4gramm? Az egy falat se nagyon lehet. Elvi okokból adsz neki minimálisan húst?
2015. júl. 13. 00:22
 6/13 anonim ***** válasza:

miért nem méred meg a súlyát?

az amit eszik, nekem fura ennyi idősen, tök babakosztot kap, enyém 7-8 hónaposan evett így, 1 éves kora után már nem tápszer volt a reggelije meg tejpép és babadesszert hanem "normális" ételek. igen, nekem hiányzik a kenyér is az étrendjéből, semmi liszteset nem kap, se gyümölcsöt nem eszik, se húst gyakorlatilag, mert napi fél falat húst nem neveznék annak... szerintem ennyi idősen már nem is elégíti ki a szervezete szükségleteit a bébimenü

2015. júl. 13. 02:03
 7/13 anonim ***** válasza:

Ahogy leírod tulajdonképpen folyamatosan eszik valamit tehát baj nem lehet, nagyon sok rossz e ő baba van enyém is az volt!

Nem kell úgy betartani az előírást hogy hány gr hús , fehérje stb...

Nekem a 9 hónaposom 4 óránként eszik 2 hónapos kora óta mégsincs baja

Nekem így eszim

reggel 8 vagy 9 mikor hogy kel

fel 240 ml táp

13.00 ebèd bébiétel 200 gr

du 5 gyümi 190 gr friss vagy desszertvagy joghurt Sinlaccal

este 8 vagy 9 240 ml tàp ennyi és a mai napig emellett hízik mig mindig 400 grammokat havonta!

Ja igen a Sinkacot szokták felirni az olyan hízlalós tàpféle , nem tudom felirják e még 14 hósnak kérdezz rá a gyerekorvosodnál

2015. júl. 13. 04:51
 8/13 anonim ***** válasza:
Én lehet, hogy elvinném egy vérvételre, ha nagyon vékonynak találnám. Abból pillanatok alatt kiderül, ha valami gond van, esetleg valamelyik vitaminból nem kap eleget, vagy vérszegény. Tényleg nem ártana mérni a súlyát, mert nekem volt, hogy anyum folyamatosan azt mondta, hogy a fiam biztosan fogy meg nem eszik eleget, mert egyre vékonyabb, pedig súlyra közben folyamatosan hízott, csak közben nyúlt is. Lassan tényleg elkezdhetnéd azt adni neki is, amit ti esztek. A kisebb fiam most 13 hónapos, ebédre, ha nem túl fűszeres van, akkor már ő is azt eszi összetörve, mert rágáshoz még kevés foga van.
2015. júl. 13. 07:57
 9/13 anonim ***** válasza:
Mi az oka annak, hogy fél kávéskanálnyi hust kap csak? 1-2 gramm vagy 3-4 gramm, teljesen mindegy, az semmi. Hol a kenyér, a hus, a tészta, friss zöldség, gyümölcs? Helyette tápszer, tejpép, babadesszert, babakeksz, nápolyi. Nincs ezekkel baj, ha ezek mellett eszik rendesen a gyerek, de a tiédnek ez a fö tápláléka.
2015. júl. 13. 12:07
 10/13 anonim ***** válasza:

Azt hogy fogyott e ne a szomszéd néni döntse el hanem a gyerekorvos illetve a mérleg. 14 hónaposan nyugodtan ráállíthatod/ültetheted az otthoni mérlegre. Egyévesen sem mérték? Mert most lesz lassan a 15 havi oltás akkor kérd meg a gyerek orvost hogy ultesse rá a mérlegre.

Az étkezésról annyit hogy ez baba étrend. Leírom a 17 hónapos kislányom miket eszik

reggel 240ml tápszer (ha korán kel egy üra mulva reggelizik: kenyér vajjal felvágottal/joghurt)

tizorai: joghurt/péksütemény/gyümölcs

ebéd: szt esszi amit mi 1 éves kora ota, ne méregesd az étel mennyiségét amennit ő szertne. A kislányom bőven megeszik egy csirkecombot. Nem kell mindennap húsos ételt késziteni, ő imádja a tésztákat, főzelékeket

Uzsonna: tejbegríz/gyümölcs/műzli

vacsora: felvágott, kenyér, zöldség (paprika, paradicsom)

+este még megissza a tápszert elalavás előtt-

Nem hízlalni kell hanem normálisan etetni. Először méresd le lehet csak sokat nyult az elmult időben, meg páldául az én lányom is vékonyabbnak tűnik hisz aegésznap megy és sokat nőtt.

2015. júl. 13. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!