Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 22 hónaposan nem beszél?

22 hónaposan nem beszél?

Figyelt kérdés

Nem vagyok egy aggódós anya. Mindig hagytam a fiam a saját tempójában fejlődni. Most sem aggódom, de annyit hallgatom a férjemtől az utóbbi időben, hogy más ekkora gyerek több mindent mond.

Egyenlőre annyi a szókészlet, hogy "apa" és "autó". Értelmes, okos gyerek. Mindent elmutogat,amit akar. Állatoknak a hangját utánozza, nem a nevét mondja.

Ugye nekem van igazam, hogy ráér még, előbb utóbb úgyis beszélni fog, vagy ennyi idősen tényleg több mindent kellene mondania?

Közösségbe még nem jár.

2015. febr. 7. 18:50
 1/7 anonim ***** válasza:

a kicsilányom 3 évesen és 4 hónaposan kezdett beszélni !

ez a szakemberek szerit is rendben van !

(mondjuk azóta viszont folyamatosan :-D)

szal ne aggódj majd ha kedve lesz fog beszélni

am pl majd az óvoda nagyot fog dobni rajta !

esetleg vidd valamilyen közösségbe - játszóház vagy babaklub vagy ami nálatok van - ez esetleg segíthet neki

2015. febr. 7. 18:56
 2/7 anonim ***** válasza:
az en fiam 23 honapos, csak par szot tud, anya,apa,enni,inni,aludni es nem, a tobbit meg nagyon jol elmutogatja, allathangokat utanozza. Ha kerdezek tole (2 nyelven) mindent megert. A nagyobbik ilyenkor mar azert joval tobbet tudott, egyszerubb mondatokat is osszerakot, de jart kozossegbe. Mostanaban azzal probalom osztonozni hogy amikor mutogat ugy teszek mintha nem ertenem mit akar. Sokat mondokazunk, eneklunk, elobb utobb csak meg fog szolalni.
2015. febr. 7. 19:10
 3/7 anonim ***** válasza:

Majdnem 27 hónaposan kezdett el beszélni a fiam. ugyanúgy volt, mint a tied: használt jónéhány szót, egy csomó hangot, és mutogatással mindent el tudott "mondani".

Aztán egyszer csak nekifogott (kórházban voltunk, elkülönítve). 3 hónapon belül ragozott és összetett mondatokat használt, 5 hónap múlva komplett történeteket mesélt, szóval ugyanott tartott mint a többi gyerek. És végre kiderült, hogy valóban nem hiábavaló a rengeteg beszéd és mondóka!

2015. febr. 7. 21:38
 4/7 anonim ***** válasza:

A fiúk később kezdik. Bár nekem lányom van, 23 hónapos létére csak szavakat mond. A két szavas mondatai meg olyan ritkák, mint a fehér holló (pl. baba alszik).

Irígykedve hallgatom a hozzá hasonló korú gyerekeket, akik a bölcsiből hazafelé menet egész mondatokban számolnak be az anyjuknak a nap történéseiről (én is ilyen voltam ennyi idősen, de a lányom nem hasonlít ebben rám).

2015. febr. 19. 10:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem erről egy vicc jut az eszembe:

"Pistike 5 éves létére még mindig nem beszélt. Egy mukkot se. Mindig nagyon csendes gyerek volt, a szülőknek viszont addig még nem sikerült őt szóra bírni.

Egyik reggel valami éktelen hisztit csapott Pistike, elkezdte csapkodni az asztalt és hangosan, teljesen érthetően elkezdett kiabálni: A CUKOR!!! HOL VAN MÁR A CUKOR??? A CSUDÁBA MÁR!!!

Az apja szóhoz sem jutott! Az anyja a meghatottságtól nem győzte törölgetni könnyeit nagy hüppögve. Aztán amikor felocsúdtak, megkérdezték a gyereket: Na, de Pistike! Te tudsz beszélni?? Hogyhogy nem szóltál eddig semmit?

Erre a gyerek: Talán mert eddig még minden rendben volt!"

:D

2015. márc. 1. 23:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Az utolsó hozzászóló által leírthoz hasonló a valóságban is megtörtént. Anyám mesélte mindig, de nem tudom, hogy urban legend -e vagy sem.

Az öt éves kisfiú egyetlen szót sem beszélt, hordták már mindenhová, hallásvizsgálatra, pszichológushoz... Az öreg házidoki talált rá a megoldásra, azt javasolta a szülőknek, hogy "nézzék levegőnek" a gyereket, ne adjanak neki ételt-italt se. Fél nap telt el, és a kissrác első szavai egy ocsmány káromkodás formájában törtek elő: "b... meg, mikor kapok végre kaját?!"

Szóval kiderült, hogy az egyszem kisgyerek annyira agyon volt kényeztetve (szülők, négy nagyszülő, nagynénik, nagybácsik mind körülötte ugráltak), hogy nem tartotta szükségesnek megszólalni, mert megkapott mindent anélkül is :-)

2015. márc. 2. 10:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Hogy alakult a beszéd később?
2021. máj. 4. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!