Hány hónapos korában szokott le a gyereked a cumisüvegről és milyen módszert vetettél be az érdekében?
A gyerekem most már lassan 2 éves lesz és még mindig ragaszkodik a cumisüveghez éjjel nappal.
Nappalra vettem neki kubus üveget de nem szereti mert nagyon ömlik belőle ő meg csak szopogatni szereti.
Nappal kevesebbet iszik mert nincs türelme szívni se, de másból nem hajlandó inni csak cumisüvegből.
Nappal esetleg dugjam el a cumisüvegeket és csak a kubus üveg legyen szem előtt, vagy itatópohár?
Már mindenki csodálkozik hogy ekkora gyerek és még nappal is cumisüvegből iszik, mikor más ekkora gyerek már műanyag pohárból iszik.
Egyébként van neki csőrös itató pohara is.
enyém nagyon cumisüveg függő volt :) nem cumizott, lehet ezért... én is próbálkoztam, de csak azt értem el, hogy 2-3 napig egy kortyot sem ivott... végül 2,5 éves korában fogadta el a poharat úgy, hogy 3x ihatott azért a cumisüvegből (reggeli-esti tej és ebéd után víz), majd mikor oviba került elmaradt a víz a cumisüvegből.
3,5 évesen már nem kért reggel tejet, de még 1 évig cumisüvegből itta este a tejet.
aztán egyik este nem kérte, én meg nem kérdeztem többé :D
6 éves, gyönyörűek a fogai, szóval így utólag se érzem, hogy bármi hátránya lett lenne emiatt :)
2,5 éves a kisfiam. A reggeli és esti tejet még mindig csak cumisüvegből fogadja el. Napközben viszont abból nem akarna inni.
És sajnos pohárból se egyáltalán. Akkor inkább egy kortyot sem iszik. Itatópoharat se szereti.
Nálunk a sportkupakos üveg vált be. ( a kubust ő sem szereti mert ömlik belőle az ital)
Meg valószínű hogy veszek neki szívószálas kulacsot, a dm-ben láttam. Hátha bejön.
Beállunk mi is a sorba :) Az én 2 éves lányom is cumisüvegből issza a reggeli és az esti tejitalt, ez már szinte rituálé nála.
Nappal sima pohárból iszik vagy kemény csőrös pohárból (sima ikeás zöld-fehér).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!