Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy vegyem rá a 15 hósomat,...

Hogy vegyem rá a 15 hósomat, hogy kisebbeket harapjon az ételből?

Figyelt kérdés
Akkorákat harap ha hagyom hogy ő egyen, hogy minden falatnál fullad, mert túl nagy. Ha én adom semmi gond, de azt meg úgy látom nem rágja csak nyeli. 16 foga van. Mikor mivel és hogy szoktattátok rá? segítsetek
2010. márc. 2. 19:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi,de belekérdezek a kérdésedbe.Mit csináljak 2,5 évessel,hogy nagyobbakat harapjon?:))Az enyém annyira nyápic válogatós,kínszenvedés az evés,hogy őszintén irigyellek.Jó növekedést nektek:))
2010. márc. 2. 21:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem most 26 hós és kb fél éve mondogatom MINDEN kjánál, hogy kisebbeket harapj, kisebbeket harapj. Ha ott vagyok mellette és mondom, akkor csinálja is, egyébként még most is óriásikat harap, de talán lassan-lassan már egyedül is alakul. Szóval a válaszom: kitartás :-)
2010. márc. 3. 11:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Az enyém 15 hósan még nem evett szilárdat, annyit sírtam emiatt, azt hittem, valami baj van velünk. Most 22 hós, nagyon szeret enni, minden szilárd kaja jöhet, bár inkább felnőtt-kajákat (a főzelék nem megy). Ő is nagyokat harap, én is fognám vissza, de így szeret enni. Most már soha nem fullad semmitől, míg kb. még 4 hónapja előfordult ilyen. Nagyon ügyes a babád.
2010. márc. 7. 15:43
 4/7 A kérdező kommentje:
köszi, engem mindenki cseszeget, hogy ennyi idősen rég! egyedül kanállal kéne ennie mindent, kiflit, rántott húst! kéne harapnia teljesen egyedül... én meg kivagyok, hogy miért kell sürgetni, majd megtanulja ha már érett rá,
2010. márc. 7. 20:10
 5/7 anonim ***** válasza:
15 hósan nem vagytok lekésve semmiről. Így, ahogy írod, megtanulja, ha megérett rá. Üdv 26 hós mami
2010. márc. 8. 13:36
 6/7 anonim ***** válasza:
TEgnapi 15.43-as vagyok, ne hallgass senkire!! Nekem is mindenki csak keserítette az életem, és tényleg úgy éreztem, hogy az én gyerekem már soha nem fog szilárdat enni, és ezt komolyan elhittem. Mindig minden szilárdtól majd megfulladt, ha azt akartam hogy egyen, mindent pépesítettem, bébiételeztünk (a gyümölcsöt a mai napig csak így eszi meg, egészben undorítónak találja). Utána egyik napról a másikra mindent megevett, ügyesen. Engem a boltban egy hölgy nyugtatott meg egyszer, ő mondta, hogy neki a gyermekének 2 éves koráig kellett turmixolni, csak utána ment a szilárd kaja, és hogy ő nem kínozta a gyerekét, mert mindentől fulladozott, és nem érdekelte ki-mit mondott, ő turmixolt amíg kellett. És komolyan ez nekem olyan volt, mintha kalapáccsal fejbeütöttek volna, hogy hát én pont ezt csinálom, kínzom a gyerekem, pedig nem megy még neki a szilárt. Ezután visszatértünk a pépesre, nem lettek kínszenvedések az etetések, és nagyon lassan, fokozatosan, próbálgattam, nem erőltettem. És egyik napról a másikra tért rá a szilárd kajára pár hónapja. Még egy tanács: nekem nagyon sokat segített, hogy reggel mindig adtam a kezébe sajtos perecet, kívül ropogós, de belül puha, azt nagyon szerette, szerintem úgy tanult meg rágni. Sok sikert, és ne keseredj el, mert minden a legnagyobb rendben van veletek!
2010. márc. 8. 15:57
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi, jól esik, ma pl paprikás csirkét kapott rizzsel jó sok szafttal és picikre vágtam a husit összekevertem, és ette szépen, kis sütis villával etettem, rágta is amennyire gondolta:-) pl a tejszeletet próbáltam pár napja és azt fogja és harapja és rágja amekkora jó neki de pl kifli vagy ilyen száraz nem megy, mert leharapja afelét:-) és persze le akarja nyelni azzal a semmit mondó kis rágással:-) de majd csak lesz jobb
2010. márc. 9. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!