Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnám különszobába...

Hogyan tudnám különszobába szoktatni a 2 és fél éves lányomat?

Figyelt kérdés

2 éves koráig külön szobában, kiságyában aludt.

Közben átmenetileg az anyósomékhoz kellett költözni, ezért velünk vagy egyikünkkel az ágyunkban hajlandó csak aludni.

Félek, hogy most amikor újra magunk leszünk a saját házunkba, nem fogom tudni visszaszoktatni a különalvásra.

Kérlek adjatok tanácsokat, írjatok tapasztalatokat!

Köszönöm!

2015. jún. 24. 08:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Mi a legelején szúrtuk el a nagylányunkkal, ő kezdetektől fogva velünk egy szobában aludt. Az ágyunk mellett volt az ágya, szó szerint egy karnyújtásnyira tőlem.

Most, hogy át akartuk költöztetni a saját szobájába, nem volt egyszerű szitu. Eddig még WC-re is kísérni kellett, most meg egyedül aludni, na persze :D

Minden este mellette a földön aludtam el, mert különben sírva jött át hozzánk. Volt egy elég erős fényű kislámpája is, ami égett egész éjjel, hogy ne féljen a sötétben. Először az ottalvást sikerült kb. 3 hónap után elhagyni, majd egyszercsak kb. 1 év után kiégett az égő, és elfelejtettünk újat venni. Felkapcsoltam helyette neki a másik villanyt, de az túl erős volt, zavarta, lekapcsolatta. És csodák csodájára egyedül aludt, sötétben :D Örömtáncot jártunk apával :D

Sokkal több sikert kívánok nektek hozzá. Szerintem a kislámpa amúgy bevállhat, és ha bírod, kicsit maradj vele míg elalszik :)

2015. jún. 24. 08:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha már kislámpa javaslom a világító teknőst. Csillagokat és holdakat vetít a plafonra nálunk az szokott égni bent a lányoknál, míg el nem alszanak.

Amúgy igen, vele kell maradnod amíg el nem alszik, de előtte beszéld is meg vele, hogy te majd mész vissza a saját helyedre, hogy tudja mire számítson.

2015. jún. 24. 09:02
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy leírtad. Egész jó ötlet egy kis lámpa. Gondoltam rá, hogy ott maradok vele elalvásig(eleinte), bár nem tudom mennyire marad egyáltalán fekve az ágyban, mert ismerve őt....hát nehéz ügy. Már mondogatjuk neki, hogy mi lesz az "új módi", de hallani sem akarja:) görbül a szája és csak azt hajtogatja, hogy neem,neem :(
2015. jún. 24. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!