Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kezeljem a következő...

Hogy kezeljem a következő helyzetet?

Figyelt kérdés

Nemrég megismerkedtünk egy családdal. majd egy másikkal. Mindkettőnél vannak gyerekek, ami nem is baj, mert legalább van társaság. Az egyik 4 tagú családnál egy probléma van "csak". Nagyon igénytelenek, rendetlenek, koszosak, és sajnos büdösek is. Viszont emberségesek, jószívűek, ezért sem lehet Őket nem szeretni. Na de amikor a gyerekeim megkérdezik, hogy át-e mehetnének xy-hoz, bevallom húzom a számat, és inkább Ők jöjjenek át hozzánk, így nem, nem engedem Őket oda. :/ Kb. 3x voltak náluk, és egy kora nyári időben elkapott a nagyobbik gyerekem egy betegséget, ami mindannyiónkat ledöntött. Rota jellegű vírust kaptunk el. Szerencsére a gyerekeim szinte pár óra alatt helyre jöttek, ellenben mi 2 hétig szenvedtünk. :( Az asszony iszonyú igénytelen, de a férje is sajnos. Egyszerűen nem tudom kit kérdezzek meg, hogy más hogy oldaná meg ezt a kellemetlen helyzetet, hogy a gyerekek ne menjenek hozzájuk, mert majd' kifordul a gyomrunk, amikor az ajtójuk előtt elmegyünk...

A másik családnál meg az a problémám, hogy van egy 5 éves fiú, aki iszonyatosan vad. Nyilván nincs hatalmam más gyereke felett, nem is akarok rájuk szólni, hiszen azért van a szülő, hogy nevelje, vagy fegyelmezze. Ahogy én tudom a sajátjaimat, akkor más miért nem tudja?! Csak azért írom ezt, mert az én gyerekeim,-korukhoz képest- nagyon fegyelmezettek, tisztelettudóak, tudnak szépen játszani, odaadják másnak a saját játékukat szívesen, sosem kellett mondani nekik, hogy add oda "X"-nek, hadd játsszon Ő is vele, és még sorolhatnám. Az egyik 7 a másik 5 éves és fiúk. Az bánt nagyon, ha kitépi a kezéből ez a vad kisfiú pl. a labdát, vagy plüss állatot, vagy éppen pofonüti, hogy adja már oda a játékot, amivel éppen játszik a fiam, Ő meg persze áll értetlenül, és azért fakad sírva. Én meg csak nézek, és várom, hogy a kedves anyuka szóljon rá a fiára. Ehelyett mi történik? Semmi. Igen, semmi. Csak néz a fiára, én addig nyugtatom az enyémet, hogy hagyd, majd megunja és visszaadja. Ó, ez csak egy töredéke a problémáknak, amit most leírtam, de most komolyan. Te, Ti hogy kezelnétek?

Érdekelne.

2015. jún. 23. 19:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Keresnék másik ismeretséget. Tuti nem engedném koszos, büdös sem agresszív gyerekkel játszani az enyémeket.
2015. jún. 23. 19:44
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, én sem tenném, de sorházban lakunk, így max. elköltözni tudnánk. :/ Ők 2 éve jöttek ide, de már kezdek besokallni tőlük. :((( Az agresszív gyerek pedig a szemben lévő lakásban lakik. Az alattuk lévő család elköltöztek, sajnos a gyerek miatt, mert kezelhetetlen. :/ Nem tudom, hogy miért nem lehet rászólni, ha olyat tesz. Inkább csak néz az anyja rá, ráhagy mindent. (Apuka 2 hetente látja, elváltak)Na de akkor is...
2015. jún. 23. 19:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha másképp nem megy, simán megmondanám, hogy azért nem megyünk hozzájuk, mert a gyereke bántja az enyémet. A koszosakkal meg maradna köszönőviszony és kész. nincs az oviba, iskolában senki akivel barátkoznának?
2015. jún. 23. 19:49
 4/9 A kérdező kommentje:
De vannak, és lesznek is olyanok, akikkel szívesen barátkozik majd. Bevallom várom is, meg nem is az iskolát.
2015. jún. 23. 19:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Illetve iskola és az óvoda. Amikor itt vannak nálunk a kis barátok, akkor persze a "büdösék" látják, mert ha kell, ha nem kint vannak, és pont átlátnak hozzánk, és zokszó nélkül átjönnek. Jaj szegények, tudom, nem Ők a hibásak, hanem a szülők, hogy ennyire trehányak. Szegények olyan büdösek, hogy amikor elmennek tőlünk, muszáj Domestossal átmosnom az egész házat, mert iszonyú, milyen szag keletkezik. :( Nem is értem, hogy hogy a csudában nem lehet tisztán tartani legalább a gyerekeket olyannyira, hogy ne legyen kellemetlen szaguk. :( Én meg azon vagyok minden nap, hogy bárki jöhet hozzánk, bármikor, hogy engem még véletlen se szóljon meg senki, így mindig tisztán tartom a lakást. Jesszus, meg sem fordulna a fejemben, hogy ma nem takarítok. Oké, nem vagyok tökéletes, na de nálam minimum a higiénia és a rend a fontos!
2015. jún. 23. 20:00
 6/9 anonim ***** válasza:

miert kell mindenkinek nyalizni?bocs de en nem engednek be egy ilyen szinten igenytelen embert a lakasunkba.nyilvan nem a gyerekkel kell ezt megbeszelni ,hanem allj a szulok ele es mondd a szemukbe.inkabb elviseled (fuj)?a masik hulyegyereket meg plane nem engednem at ,annak is van anyja mondd meg hogy kezelhetetlen vagy egyszeruen fegyelmezd ha ott van ,tudod mikor hagynam hogy pofozza a gyerekemet...

az meg hogy sorhazban laksz ,nem indok semmire.epitsd le magadrol oket.

2015. jún. 23. 20:19
 7/9 anonim ***** válasza:
"Büdösék" háháhá, ezen hangosan felnevettem. Amúgy ha egyből lefürdeted őkez megoldódik a probléma.:D De én nem erőltetném ezeket a kapcsolatokat, problémás mindkét család.
2015. jún. 23. 20:56
 8/9 anonim ***** válasza:

Hat nem tudom..nekem egy kicsit furcsa ha ennyire budosek es a vedono vagy orvos nem szolt eddig.. vagy masik szomszed. Ezt nehezen tudom elkepzelni. Mert ha tebyleg wnnyire koszosak es igenytelenek akkor biztos hogy a gyerekek nem egy betegseget elkapnak,fertozot,otvart barmit..

amit max tudsz csinalni hogy a vedononek szolsz hogy nem megfeleloek a higienias korulmenyek naluk es felsz hogy a gyerekekre ez kihatassal lehet.

ezt nem fogja annyiban hagyni a vedono.

az agressziv gyereket pedig nem engednem az enyemhez ha bantalmazza is.. bar nem irtad hany evesek a gyerekek de azert az h elveszi a jatekot a masiktol eleg gyakran elofordul. Az h a tieiddel nem attol meg masnal es eleg soknal igen. Nap mint nap latom a jatszoteren.

De bantalmazast tuti nem hagynam.

2015. jún. 23. 21:43
 9/9 A kérdező kommentje:

Na igen, a fürdetésre én is gondoltam rá, hogy amikor átjönnek, legszívesebben azzal kezdeném. :/ De nem tehetem, mert tiszta ruhájuk nincs a kezemben.

De sajnos igaz, hogy ennyire bűzlenek, nem heccként írtam ki a kérdést. :( Sokan panaszkodnak rájuk, de senki nem szól bele, hogy hogyan élnek. Én sem. Nekem is megfordult a fejemben, hogy szólnék a védőnőnek, hogy nézzen már körül kicsit. Az egyik gyerek 6 éves (fiú), a kislány 4.

Szinte egész évben betegek a gyerekek, ami nem csoda. Most éppen nem, mert "nyár" van, vagy nem tudom. De kb. 2 hónappal ezelőtt antibiotikumon éltek, mert nagyon betegek voltak. Persze akkor nem jöhettek át. Nem tudom tényleg mit tegyek, eltiltani sajnos nem tudom ő egymástól. Attól tartok, hogy egyszer elborul az agyam, aztán kitör belőlem a "fenevad", hogy most lesz elég ebből! Nem fogom megengedni, hogy átjöjjenek hozzánk, mert elviselhetetlenül büdösek, koszosak a gyerekek, és nagyon nem szeretném, ha mi is elkapnánk vmit tőlük. Komolyan már azon filózunk, hogy elköltözünk innen. :(((

2015. jún. 27. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!