Hogy kezelnéd a következő helyzetet - nagyszülők?
A nagymamáknál (ráadásul mindkettő ilyen) semmit nem szabad levenni, legfeljebb nézni, ne fogják meg a gyerekek a dolgokat, főleg ne vegyék a szájukba még a kifejezetten ezt a célt szolgáló nekik vett gumijátékokat sem. Amit "odaadnak", az is az ő kezükben marad. A gyerek üljön a kanapén inkább, és beszélnek meg tisztes távolból mutogatnak neki.
Szerintem ez a legkevésbé sem érdekes egy kicsi gyereknek, aki épp a világot fedezné fel egy nem szokványos helyen.
Játékot mindig viszek nekik, de olyankor persze a sok újdonság lenne az érdekes. Lenne...
Betartjuk, legalábbis próbáljuk, de azért ez nem vendégség, ők a nagyszülők. És most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ezt kisgyerekek nem tudják tartani, unalmas, még nekem is az lenne. Ott a sok érdekes dolog, és csak távolról nézhetik.
Arról szól a látogatás, hogy semmit nem szabad.
Igen, szólnak, és ha ráérünk, miért ne jöhetnének? A legközelebbi rokonaink, nem?
A nagyszülő (normális esetben) nem pusztán vendégség, szerintem sokkal több annál. Vagyis lenne.
Nem egy ismerőshöz vagy baráthoz megyünk (nem mellesleg ott nincs ennyi korlát), a nagyszülőknek ők az unokáik!
Nem, nem normális. Az válaszoló biztosan ugyan ez a kategória...
Egy kisgyerek szeretné felfedezni a világot és minden érdekli a játékokon kívül. Sajnos ezt az ilyen tipusú emberek nem foglyák fel mert csak a kupi meg a jaj ehez ne nyúlj van a fejükben. De ez a gyereknek is nagyon rossz érzés. Ha nem lehet velük ezt megbeszélni hogy legalább mozoghassanak és ezt azt megfogjanak én nem mennék. Akkor jöjjenek ők és a gyerek nyugodtan játszhat otthon amivel lehet. Ha ennyire félti a dolgait meg a lakását akkor jöjjön ő.
Mozogni persze mozoghatnak, nem adják "parancsba", hogy nem, csak nekik az a kényelmes, ha nem mennek semmihez oda. Tehát állandóan: ülj le a kanapéra, maradj itt, oda ne menj - persze nem maradnak.
Ha meg a gyerek megy/mászik, tele van az ő szintjük a ne nyúlj hozzá, az felnőtt dolog, nem szabad, jaj, azt ne - dolgaikkal. (Én meg a mászósnak persze a nyomában.)
De még csak nem is mondanám, hogy értékes vagy féltenivaló dolgok (pl. egy palack víz, használaton kívüli ajtótámasz, fa újságtartó). És mint írtam, a gumikacsa sem a szájába való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!