Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engednétek neki 8 évesen a...

Engednétek neki 8 évesen a zenesulit ebben az esetben?

Figyelt kérdés

A fiunk 8 éves. Egy rossz szavam sem lehet rá, kitűnő tanuló, jó sportoló, jó gyerek, rengeteg energiával. De nem tudom, hogy jó ötlet-e engedni neki, hogy 8 évesen ennyi mindent csináljon:

Hétfő: Úszás

Kedd: Thai box

Szerda: Úszás

Csütörtök: Szabad

Péntek: Thai box

Szombat: Úszás

Vasárnap: Szabad

Mindkettőben nagyon ügyes, és mindkettőt imádja. De most elkezdte, hogy ő dobolni szeretne. Mondtuk neki, hogy oké, de akkor vagy az úszás vagy a box kiesik, de nagyon nem akarja.

Engednétek neki a 3at egyben? Félek, hogy egymás vagy a suli rovására mennek a dolgok vagy teljesen kipurcan.

Mit javasoltok?

2015. jún. 22. 19:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Persze hogy engedném ha anyagilag megengedhettek ennyit és ahogy írod jó gyerek,jó tanuló akkor persze,próbálja csak ki magát,és mindent ami érdekli.Ha ennyire nem akar semmiről lemondani,akkor nyilván majd jelezné is ha már valami túl sok lenne.Gratulálok a fiúhoz egyébként :)
2015. jún. 22. 20:10
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ és a gratulációt is :)

"Sajnos" a kislányunkkal már nincs ekkora mázlink, 4 éves, és maga az ördög :) 5 fiút kitesz egymaga, és semmi nem köti le 20 percnél tovább :D

2015. jún. 22. 20:18
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha nem bírja, majd úgyis szól, meg észreveszitek. Ne korlátozzátok, örüljetek, hogy ilyen tehetséges és szorgalmas fiatok van.
2015. jún. 22. 20:25
 4/10 anonim ***** válasza:
én is azt gondolom hogy engedjétek neki, és úgy is meglátod rajta, a tanulásán...stb. amúgy itt a nyári szünet, a tanulással sem kell foglalkozni. tehát nyugodtan.
2015. jún. 22. 20:32
 5/10 anonim ***** válasza:
de én még azt megbeszélném vele hogy egy nap szabad napja legyen mindenképp, hogy pihenjen veletek legyen. esetleg az egyik úszást lecserélheti és akkor 2-2napot van egy héten és akkor a vasárnap meg pihenő.
2015. jún. 22. 20:33
 6/10 anonim válasza:

Én 14 éves vagyok, szintén kb. 8 évesen kezdtem el zenét tanulni. Volt mellette később tánc, origamiszakkör, énekkar, színjátszókör, illetve a zene melletti kötelező szolfézs... :) Ma már eljutottam addig, hogy a tánc csak a 4.-es farsang miatt volt kötelező, az addig tartott, énekkarról rájöttem, hogy nem vagyok oda való, szolfézs errefelé csak 4 év muszáj... Szép lassan minden kiesett. :D

Most már csak zenélek (heti 2 óra + zenekarok; illetve így nyáron csak a "komolyabbik" zenekar működik, a másik tele van a kicsikkel, őket nem riasztják be nyári próbákra:) ) és színjátszókörözöm.

Ezzel a történettel azt szerettem volna mondani, hogy ameddig a kissrác bírja, addig mehet, ha később sok lesz, vagy megunja, akkor szerintem szólni fog magától. :) Ezen kívül, ha az ottani zenesuli is olyan, mint a miénk, azaz működik vele zenekar, akkor akár még 1-2 fellépés miatt is büszkeség lehet! :)

Privát üzenetben szívesen mesélek a "gyerekzenész" életről, ha van rá igény. :)

14/L

2015. jún. 22. 21:26
 7/10 anonim ***** válasza:

persze, hogy engedném. egyrészt a vasárnap szabad marad, ráadásul a suli 4ig van, tehát elméletileg (remélhetőleg gyakorlatban is) nem hoz haza leckét! a sport és a zene pedig nagyon fontos!

enyém annyira bot füle van, pedig én örülnék ha tanulna valami zenét, de még tapsolni se tud ütemre :) így viszont 3 sportja van, pedig még csak 6 éves.

én sportoltam, még szombat vasárnap is lent voltam az egyesületben, na meg hétköznap is minden délután.

ameddig a gyerek bírja és szereti, addig nincs olyan sportban/zenében, hogy sok! :)

2015. jún. 22. 21:34
 8/10 anonim ***** válasza:
32%
Gyerekfüggő a dolog, de azért megkérdezném: mikor szokott ez a gyerek játszani? Veletek beszélgetni, barátaival biciklizni, fára mászni, folyóparton lődörögni, olvasni, legózni, nagypapával sakkozni vagy bármit csinálni, amit a korabeliek szoktak?
2015. jún. 22. 22:16
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves utolsó! Bármelyik este alkalma van játékra, beszélgetésre, bicajozásra, amelyikre csak igénye van. Még azt hozzátenném, hogy mindkét sportot ő akarta, egyiket sem erőltetjük. Ezek szerint neki jó így, ő boldog ettől. Neked mi is a problémád vele? Üljön inkább a TV előtt, mert a tied is azt csinálja? :D

2015. jún. 22. 22:36
 10/10 anonim ***** válasza:
32%

Most miért támadsz? Találva érzed magad? Ha van gyerek, aki nem néz tévét, akkor az pont az enyém... Az agyonterhelésen és a tévézésen kívül vannak ám más lehetőségek is, fentebb említettem pár példát. Úgyhogy próbálkozz máshol. A véleményünket kérdezted, nem volt odaírva, hogy csak a helyeslésre vagy kíváncsi! Máskor ne fejletsd el odaírni, mindenkinek hasznos lenne!

Suli eltart legalább kettőig, még ha ki is kéred, mert amúgy négyig. Utána el a különórára, ott foglalkozás, utána haza a különóráról, kezdődik a leckeírás, gyakorolni az olvasást, satöbbi, innentől számítva fürdésig meg vacsoráig nem tudom, mire lehet még idő. De ha elmondod, figyelmesen el fogom olvasni.

2015. jún. 22. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!