Engednétek neki 8 évesen a zenesulit ebben az esetben?
A fiunk 8 éves. Egy rossz szavam sem lehet rá, kitűnő tanuló, jó sportoló, jó gyerek, rengeteg energiával. De nem tudom, hogy jó ötlet-e engedni neki, hogy 8 évesen ennyi mindent csináljon:
Hétfő: Úszás
Kedd: Thai box
Szerda: Úszás
Csütörtök: Szabad
Péntek: Thai box
Szombat: Úszás
Vasárnap: Szabad
Mindkettőben nagyon ügyes, és mindkettőt imádja. De most elkezdte, hogy ő dobolni szeretne. Mondtuk neki, hogy oké, de akkor vagy az úszás vagy a box kiesik, de nagyon nem akarja.
Engednétek neki a 3at egyben? Félek, hogy egymás vagy a suli rovására mennek a dolgok vagy teljesen kipurcan.
Mit javasoltok?
Köszönöm a választ és a gratulációt is :)
"Sajnos" a kislányunkkal már nincs ekkora mázlink, 4 éves, és maga az ördög :) 5 fiút kitesz egymaga, és semmi nem köti le 20 percnél tovább :D
Én 14 éves vagyok, szintén kb. 8 évesen kezdtem el zenét tanulni. Volt mellette később tánc, origamiszakkör, énekkar, színjátszókör, illetve a zene melletti kötelező szolfézs... :) Ma már eljutottam addig, hogy a tánc csak a 4.-es farsang miatt volt kötelező, az addig tartott, énekkarról rájöttem, hogy nem vagyok oda való, szolfézs errefelé csak 4 év muszáj... Szép lassan minden kiesett. :D
Most már csak zenélek (heti 2 óra + zenekarok; illetve így nyáron csak a "komolyabbik" zenekar működik, a másik tele van a kicsikkel, őket nem riasztják be nyári próbákra:) ) és színjátszókörözöm.
Ezzel a történettel azt szerettem volna mondani, hogy ameddig a kissrác bírja, addig mehet, ha később sok lesz, vagy megunja, akkor szerintem szólni fog magától. :) Ezen kívül, ha az ottani zenesuli is olyan, mint a miénk, azaz működik vele zenekar, akkor akár még 1-2 fellépés miatt is büszkeség lehet! :)
Privát üzenetben szívesen mesélek a "gyerekzenész" életről, ha van rá igény. :)
14/L
persze, hogy engedném. egyrészt a vasárnap szabad marad, ráadásul a suli 4ig van, tehát elméletileg (remélhetőleg gyakorlatban is) nem hoz haza leckét! a sport és a zene pedig nagyon fontos!
enyém annyira bot füle van, pedig én örülnék ha tanulna valami zenét, de még tapsolni se tud ütemre :) így viszont 3 sportja van, pedig még csak 6 éves.
én sportoltam, még szombat vasárnap is lent voltam az egyesületben, na meg hétköznap is minden délután.
ameddig a gyerek bírja és szereti, addig nincs olyan sportban/zenében, hogy sok! :)
Köszönöm a válaszokat!
Kedves utolsó! Bármelyik este alkalma van játékra, beszélgetésre, bicajozásra, amelyikre csak igénye van. Még azt hozzátenném, hogy mindkét sportot ő akarta, egyiket sem erőltetjük. Ezek szerint neki jó így, ő boldog ettől. Neked mi is a problémád vele? Üljön inkább a TV előtt, mert a tied is azt csinálja? :D
Most miért támadsz? Találva érzed magad? Ha van gyerek, aki nem néz tévét, akkor az pont az enyém... Az agyonterhelésen és a tévézésen kívül vannak ám más lehetőségek is, fentebb említettem pár példát. Úgyhogy próbálkozz máshol. A véleményünket kérdezted, nem volt odaírva, hogy csak a helyeslésre vagy kíváncsi! Máskor ne fejletsd el odaírni, mindenkinek hasznos lenne!
Suli eltart legalább kettőig, még ha ki is kéred, mert amúgy négyig. Utána el a különórára, ott foglalkozás, utána haza a különóráról, kezdődik a leckeírás, gyakorolni az olvasást, satöbbi, innentől számítva fürdésig meg vacsoráig nem tudom, mire lehet még idő. De ha elmondod, figyelmesen el fogom olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!