Testvérféltékenység. Engednétek a kérésnek, vagy sem?
2 lányom van, 2 és 6 évesek. A kicsinek szeretnénk majd ágyat venni, nézelődünk a neten, a nagy is aktívan részt vesz. Viszont kijelentette, hogy nem szeretné, ha bizonyos típusokat vennénk a kicsinek, mert az neki tetszik, és akkor Ő szeretne mindig ott aludni. Azaz nem vehetünk rózsaszín, csajos ágyat, hercegnős, lovas, cicás, balerinás ágyat. Mindkét ágyat nem tudjuk cserélni, ráadásul az övé már felnőtt méret, gyerekes színben.
Mit tennétek ilyenkor? Engednétek a kérésének, igazából lenne még elfogadható alternatíva, vagy nem vennétek figyelembe. (ha nem lenne más, ami tetszene a kicsinek, akkor nem foglalkoznék vele, de van más választás is). Nem szeretném, ha ez miatt érezné kevesebbnek magát.
Nem engednék.
Azt venném meg a kicsinek, ami jó, praktikus és tetszik.
A nagynak meg vegyetek baldachint, új ágyneműt, esetleg matricázzátok (öntapadós fóliával) át az ágykeretet, támlát, ragasszatok rá strasszköveket. Vagy csiszoljátok és fessétek le más színekre.
2,5 és 6,5 évesem van és marhára ismerős a helyzet, lassan le kell cserélni a kiságyat... :)
Hisztimentes vásárlást!
Én sem engednék, főleg, mert ha jól értem, a nagyobbik lányod úgy akar ágyat választani, hogy utána ő aludjon benne.
Teljesen jó ötlet, amik a többiek írtak. Dobjátok fel valamivel az ő ágyát is. Lehet ez egy menő ágyneműhuzat, de még jobb az egyedi díszítés, mert az közös munka, közös idő.
Akár előszedhetsz egy régebbi egyszínű ágyneműt, batikolhatjátok, textilfilccel díszíthetitek. Költségkímélő megoldás, ahogyan az öntapadós strasszok is.
Bár nekem 2 ev van a gyerekeim között, de amikor a pici új ágyat kapott 2 éves kora előtt, akkor nem kértük ki a nagyobb tanácsát. Segítettek összeszerelni, és a nagyobbik fiam is kapott a szobájába egy új szőnyeget. De nyilván elég egy új takaró, vagy egy polc, vagy bármi.
Enny idős gyerek már megért, ha elmagyarázzátok neki, hogy miért, és milyen ágyat kap a kistesó. Hidd el, ha engedsz neki, akkor máskor is ő akar irányítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!