Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek? Hova vigyem a...

Mit tegyek? Hova vigyem a gyereket? Vagy túl aggódom a dolgot?

Figyelt kérdés
Már teljesen nem tudom mit csináljak, vigyem tovább másik orvoshoz vagy vigyem vissza vagy fogadjam el hogy Ő ilyen????? Van egy 2 és fél éves kislányom nagyon rosszul eszik 2 hónapos kora óta, álmában tudtam csak etetni 6 hónapos koráig iszonyú sokat bukott akkor refluxal kezelték 1 éves koráig, savlekötőt kellett szedni. A bukások azok megszűntek az étvágytalanság azóta is fennáll lassan gyarapszik. 2 évesen további vizsgálatok allergia nem mutatot ki semmit, laktózmentes diétán vagyunk azóta bár azt a vizsgálatot nem csinálták meg csak azt mondták diéta.... Az allergiavizsgálatnál az össz Ige 3x-osa lett a megengedettnek, de nem mondtak rá semmit. Fél éves kora óta borzalmasan alszik, 10-15 de van olyan éjszaka hogy ennél többször is felkel sírva.Dobálja magát és van hogy húzogatja össze a lábát és sír. Elég sokszor is szokott hányni. Havonta-kéthavonta egyszer kétszer, de utána semmi baja. Érzem hogy vmi nem oké, csak azt nem tudom már hova vigyem, Voltunk debrecenben a Klinikán a Kenézyben de úgy érzem sehol sem foglalkoztak velünk. Hova vigyem? Lassan összeesek a fáradtságtól, én ráadásul nehezen alszok vissza. Keressek egy magánorvost?
2015. jún. 19. 12:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Hol laktok?
2015. jún. 22. 22:37
 12/20 A kérdező kommentje:
Hajdú-bihar megye
2015. jún. 23. 10:28
 13/20 anonim ***** válasza:
Mennyi kg most? Súlygyarapodàsban is làtszik a problèma?
2015. jún. 24. 12:54
 14/20 A kérdező kommentje:
1 éves korától 2 éves koráig hízott 1,3kg-ot. aztán 4 hónapig ingadozott a súlya hol fagyott hol pedig visszaszedte amit leadott aztán február óta van laktózmentes diétán azóta hízott 1,5kg-ot. Most úgy néz ki hogy egy kicsit jobb az étvágya és jobban is alszik 4 napja. Reggel este kap macikávét vagy nyuszi kakót és abba is cseppentettem neki lactase cseppet (laktózmentes tejből csinálom pedig) meg 2 és fél hete újra próbálkozunk a Vitacolannal. Ennyi változás történt.
2015. jún. 24. 13:18
 15/20 A kérdező kommentje:
13kg ruhástól az lemaradt
2015. jún. 25. 21:33
 16/20 anonim ***** válasza:

magas Ige szint allergiára utal:

[link]

lehet nem csak laktóz hanem teljesen tejmentes diéta kéne...(még sok zsemlemorzsában is van tejszármazék,minden élelmiszer összetevőjét nézni kell mit adsz neki)

akár lisztérzékenység is lehet....mindenképp az eddigi eredményekkel elmennék magán gasztrós dokihoz.

íjad mit eszik részletesen,és akkor látod mi az ami után mondjuk rosszabbul alszik vagy hány esetleg.

Fiamnak tejallergiája volt,semmi allergiateszt nem mutatta ki csak a diétával jött rendbe,szerencsére kinőtte,de ha folyamatosan kap olyat amire allegiás akkor komoly következményei is lehetnek,szoval minél hamarabb válts orvost!!

2015. jún. 30. 11:41
 17/20 anonim ***** válasza:

Ja és kisfiam 2 évesen 10kg volt.

azért inditottuk el a kivizsgálást mert nem volt szilárd széklete,és ha gyogyszert kapott azt bölcsiben csak orvosi papirral adhattak neki.

2015. jún. 30. 11:44
 18/20 A kérdező kommentje:
neki sem szilárd a széklete...
2015. jún. 30. 11:49
 19/20 anonim ***** válasza:
A savlekötés csak tüneti kezelés. Nem megoldás, bár néha szükséges lehet, nem szeretem amikor ennyivel intéznek el emésztési gondokat.
2015. jún. 30. 20:54
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd, hogy gyógyszerezzék. Állj le teljesen a tejjel, ez a megoldás. Én elsírtam magam mikor kiderült, hogy a lányom tejfehérje-érzékeny. Mindig fájt a hasa, sárga folyós széklete volt naponta többször, és nem gyarapodott a súlya. Tej nélkül is van élet :) Nem vagyunk bocik, hogy a tehén tejét igyuk, s mivel nem vagyunk bocik, nem is tudjuk megemészteni. A laktózmentes tej is tartalmaz tejfehérjét, azt sem adhatod. És valóban minden terméket böngéssz át amit megveszel, ne legyen benne semmi tej, vagy tejszármazék. Ha így teszel, egyből látni fogod a változást. Ha nincs változás a full tejmentes diéta mellett 1-2 héten belül sem, akkor marad a lisztérzékenység. Írj, ha szükséged van segítségre, biztatásra.
2015. júl. 1. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!