Akinek a gyereke 2 évesen ment bölcsibe hogy viselte? Nagyon anyás gyerekről van szó.
Még csak 1 éves a fiam, de sajnos jövőre (2évesen) bölcsibe kell adjam.
Nagyon anyás és igazából a nap 24 órájában velem van, persze apa is besegít ha éppen nem dolgozik.
Sajnos nem tudom szoktatni ahhoz hogy nélkülem is meglegyen valahol, mert a mamák és minden létező rokon 300 kmre lakik. És hát kb 3-4 havonta találkozunk, akkor is pár napra és hát sajnos mondhatni, hogy majdnem idegenek a számára. 300 km nagy távolság ahhoz hogy bármikor hazahozzák.
Köszi
a lányom 26 hósan, a fiam 220hósan kezdte a bölcsit, mindketten jobban viselték, mint én :)
(hozzáteszem, nagyon mázlisták voltunk a gondinénikkel!)
a lányom rettentő anyás volt, ugyanakkor igazi kis közösségi emberke, viszonylag könnyen beszokott és onnantól nagyon szeretett járni.
A fiam nehezebben szokott be, lassabban engedett fel, legalább fél évbe telt, de mélyebben ért célba nála a gondozónők szeretete, és még most 5 évesen is heti szinten felemlegeti, hogy dejóvoltbölcsibejárni, meg hogy bárcsakbölcsislennékmég stb.
Igaz, én 3 évesen adtam be őket óvodába. De én már nagyon vártam, régóta mondogattam nekik, hogy milyen jó lesz ott nekik. És ezt ők el is hitték. Semmi baj nem volt egyikkel sem.
Azok a gyerekek bírják nehezen a beszoktatást, akik érzik, hogy az anyukájuk rosszul érzi magát emiatt.
Mesélj neki a bölcsiről, hogy ott jó lesz neki, lesz sok gyerek, sok játék. És nyugodj meg, hidd el te is, hogy ott jó lesz neki, különben megérzi, és ő is szorongani fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!