Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek a gyereke 2 évesen...

Akinek a gyereke 2 évesen ment bölcsibe hogy viselte? Nagyon anyás gyerekről van szó.

Figyelt kérdés

Még csak 1 éves a fiam, de sajnos jövőre (2évesen) bölcsibe kell adjam.

Nagyon anyás és igazából a nap 24 órájában velem van, persze apa is besegít ha éppen nem dolgozik.

Sajnos nem tudom szoktatni ahhoz hogy nélkülem is meglegyen valahol, mert a mamák és minden létező rokon 300 kmre lakik. És hát kb 3-4 havonta találkozunk, akkor is pár napra és hát sajnos mondhatni, hogy majdnem idegenek a számára. 300 km nagy távolság ahhoz hogy bármikor hazahozzák.

Köszi

2015. jún. 13. 20:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Pont így volt, mint nálatok, a fiam nagyon anyás volt. De képzeld, nagyon jól viselte, én bírtam rosszabbul. A beszoktatás nagyon jól ment, inkább 2-3 hónap múlva volt kis visszaesés, amikor rájött, hogy ez már így lesz. De ez is normális. Valahogy mást képzeltem a bölcsiről, és kellemesen csalódtam. Mi nagyon sokat beszéltünk előtte, hogy de jó lesz, majd ha nagy bölcsis fiú lesz, stb. Megnéztük a helyet is kívülről, később belülről is, sokat sétáltunk arra. Sokat járjatok sétálni, gyerekek közé, általában más helyekre. Az segít.
2015. jún. 13. 20:56
 2/4 anonim ***** válasza:

a lányom 26 hósan, a fiam 220hósan kezdte a bölcsit, mindketten jobban viselték, mint én :)

(hozzáteszem, nagyon mázlisták voltunk a gondinénikkel!)

a lányom rettentő anyás volt, ugyanakkor igazi kis közösségi emberke, viszonylag könnyen beszokott és onnantól nagyon szeretett járni.

A fiam nehezebben szokott be, lassabban engedett fel, legalább fél évbe telt, de mélyebben ért célba nála a gondozónők szeretete, és még most 5 évesen is heti szinten felemlegeti, hogy dejóvoltbölcsibejárni, meg hogy bárcsakbölcsislennékmég stb.

2015. jún. 13. 23:27
 3/4 anonim ***** válasza:
bocsi elírtam: fiam 22 hósan kezdte
2015. jún. 13. 23:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Igaz, én 3 évesen adtam be őket óvodába. De én már nagyon vártam, régóta mondogattam nekik, hogy milyen jó lesz ott nekik. És ezt ők el is hitték. Semmi baj nem volt egyikkel sem.

Azok a gyerekek bírják nehezen a beszoktatást, akik érzik, hogy az anyukájuk rosszul érzi magát emiatt.

Mesélj neki a bölcsiről, hogy ott jó lesz neki, lesz sok gyerek, sok játék. És nyugodj meg, hidd el te is, hogy ott jó lesz neki, különben megérzi, és ő is szorongani fog.

2015. jún. 15. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!