Miért járjon 1 évig bölcsibe, ha az óvodába is felveszik?
Megszokja a bölcsit, szerez barátokat, aztán meg 1 év után megint új közösség, új gondozók, új hely, lehet nehezen válna el a bölcsitől.
Én biztos oviba íratnám.
2015. ápr. 18. 08:19
2/25 anonim válasza:
Ha szobatiszta, és felvennék az oviba, akkor oda íratnám, egyrészt mert akkor nem kell egy év múlva megint egy új helyet megszoknia, másrészt az oviban a nagyobbak fejlesztőbb hatással vannak rá, míg a bölcsiben inkább fordítva lenne. De természetesen az sem probléma, ha 3,5 évesen kezdi az ovit, nagyon sok oviba nem is veszik fel csak azokat akik betöltötték a 3 évet.
2015. ápr. 18. 08:21
3/25 anonim válasza:
Tudomásom szerint óvodába nem veszik fel a betöltott 3 éves kor előtt.
Mikor akarod beiratni, augusztusban?
2015. ápr. 18. 08:40
4/25 anonim válasza:
"Tudomásom szerint óvodába nem veszik fel a betöltott 3 éves kor előtt. "
Miért ne vennék fel?
A mi óvodánkba is úgy van, ha betölti a 2 és fél évet a gyerek és szobatiszta, akkor járhat oviba.
2015. ápr. 18. 08:45
5/25 anonim válasza:
Nálunk viszont csak a 3 évet betöltott gyereket veszik fel, utolsó. Ennyi
2015. ápr. 18. 08:56
6/25 anonim válasza:
Én a lányomat bölcsibe adtam. Te ismered a gyereked. Az én lányom ugyan szerette a gyerekeket, de 25 gyerek az oviban túl sok volt neki. A bölcsiben csak 11-en voltak egy csoportban. sokkal nyugisabb volt, jobban tudtak figyelni rájuk, nem lökdösték a nagyok, szóval én nyugodtabb voltam. Ő novemberi, így több mint 3,5 éves volt mire oviba ment. Addigra már várta is, de még mindig visszamegyünk a bölcsibe beköszönni, pedig már 5,5 éves. Nekünk így jó volt.
2015. ápr. 18. 09:05
7/25 anonim válasza:
Kérdezd meg at ovit, hogy felveszik-e. Mivel szeptembertől 3 éves kortól kötelező az ovi, nem hiszem, hogy lesz hely 2,5 évednek.
2015. ápr. 18. 09:13
8/25 anonim válasza:
bölcsőde!!!! Kisfiam novemberi, azaz 3 éves kora előtt ment oviba és amíg élek bánni fogom! Sokkal jobb lett volna, ha inkább idősebben megy oviba, mint 3 éves kora előtt.
2015. ápr. 18. 09:50
9/25 A kérdező kommentje:
Azért a dilemma mert nem tudom hogy szobatiszta lesz-e szeptemberben? Mert csak akkor mehetne oviba. Oviba is meg bölcsibe is nem irathatom:)
2015. ápr. 18. 09:52
10/25 anonim válasza:
"Nálunk viszont csak a 3 évet betöltott gyereket veszik fel, utolsó. Ennyi"
Kösz a lepontozást! Attól mert nálatok nem vesznek fel 2 és fél éves gyereket az óvodába, attól még máshol igen!
Én nem egyszer olvastam már ezen az oldalon is, hogy máshol is 2 és fél éves szobatiszta gyereket felvesznek az óvodába!
Szóval attól, mert nálatok nem, attól még nem kell a másikat lepontozni, ahol meg igen!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!