3,5 éves a fiam, fél éve nappal stabilan szobatiszta. Az éjszakait mikor lehet elkezdeni? És hogyan?
Mivel ez egy tisztán fizikai folyamat, egyszerűen ha már egy hete folyamatosan száraz pelussal ébred, akkor nem adsz rá többet. Ébredés után ne hagyd a pelenkában a gyereket, hanem küldd el rögtön vécére, mert könnyen lehet, hogy megszokta, hogy a reggeli első pisit még abba végzi.
Bár vannak gyerekek, akiknél még nem alakul ki 3,5 éves korra az ágytisztaság, azért a túlnyomó többségnek ilyen idősen már menni szokott.
Az 5 éves státuszon kérdés,hogy éjszakai szobatisztaság kialakult-e. Persze ritka,aki addig "húzza".
Én nem "kínoztam" magunkat az éjszakai kelésekkel,mert szerintem az nem szobatisztaság,ha fél óránként a bilire ültetem,és örülök,mert abba pisil. Este lefekvés előtt pisilt,ráadtam a pelust,reggel ébredés után rögtön mentünk pisilni. (mi így kezdtük) Én megvártam,míg száraz volt a pelus éjszaka,utána hagytuk el...azóta se történt éjszakai "baleset" (nálunk 4 éves kora előtt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!