Mennyit alszanak nappal azok a kisgyermekek, akik az éjszakát szépen átalusszák?
Főként másfél év körüli gyerkőcök anyukáinak válaszára lennék kíváncsi. :)
Nálunk hónapok óta nyugtalanok az éjszakák. Hol átalusszuk, hol felsír egyszer, máskor többször, hol pedig 3 órát van fenn egyhuzamban. (Ilyenkor nem tudom visszaaltatni, míg el nem telik ez az idő.)
Szóval az a rossz, hogy minden este úgy fekszünk le, h nem tudjuk, milyen éjszaka vár ránk aznap.
Mennyire lehet összefüggésben a nappali alvásmennyiség azzal, h éjszaka aludjon? Mert én ébresztem nappal, ha aludt két órahosszát. De akkor is felébred/felsír éjszaka, ha pl. csak 35percet aludt aznap.
Nálatok hogy van ez?
Hónapok óta keresem az okokat. Mindent végiggondoltam, de semmi. A fázástól kezdve a vízereken át a szorongásig mindent.
Nem találok magyarázatot. Gondoltam rá, azért ébred éjjel, mert ráállt a szervezete a 2-3 órás alvásfázisokra, mivel h nappal 2órahossza után „mesterségesen” ébred fel.
Amikor felébred éjszaka, nem kapcsolok villanyt, csak a kislámpa ég, ami mindig is. Mikor átmegyek a sírásra(bevallom, rögtön), akkor áll a kiságyban.
Kedvenc játéka nincs.(?)
Sohasem vettem ki a kiságyból. Este kb 15perc alatt alszik el, persze altatom, azaz ülök felette, a hátát simogatva.
Szerintem nem is fázik, melege sincs.
Nos, ezért vagyok tanácstalan. Meg mert valaha jóalvó baba volt.
A lányom 16 hónapos,este 9-f10-alszik reggel 8-f9-ig.Du.alszik kb.1.5 órát.
Néha a lányom is felnyöszörög v. felsír,de ő nem ébred fel rá(csak én)...Ha nem kezd el rendesen sírni,akkor én be sem megyek,hanem várom a végkifejletet,hogy mi lesz...ha elkezd rendesen sírni,akkor természetesen bemegyek és megnyugtatom.
Ja,és tök sötét van a szobájába,csak a kinti fény szűrődik be.
Én lekapcsolnám a villanyt nála(ha már mondjuk ti is lefekszetek),mert ha éjjel felébred és sötét van,úgysem lát semmit és nincs mit nézzen.Nekünk is van konnektorba dugható éjjeli fény,de az kapcsolható,így az sem ég mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!