Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másfél éves kislányom semmit...

Másfél éves kislányom semmit nem mond még, ez baj?

Figyelt kérdés

Folyton mondogatom neki, hogy mi micsoda, de eddig eredménytelenül. Nem akarom siettetni, csak érdekelne a véleményetek, hogy nem baj-e, ha még nem mond semmit.

Ha mondom neki pl. hogy hozd ide a zoknidat, akkor idehozza, megérti amit mondok. Mikortól mondhatjuk azt, hogy már mindenképpen tudnia kell legalább szavakat mondania, ha nem is mondatokat?

Köszi ha válaszoltok!

2015. máj. 28. 14:44
 1/8 anonim ***** válasza:

A neurolófusunk màr a 12hónapos tàtuszon koraszülött fiamnàl csóvàlta a fejèt hogy nem beszèl..most 14hós mèg mindig semmi...

Engem is aggaszt szóval kívàncsiam vàrom a vàlaszokat.

2015. máj. 28. 14:48
 2/8 anonim ***** válasza:

Fiam 1 hónapja múlt 2 éves, és 6 db szó a szókincs (anya, apa, papa, mama, autó, traktor).

Mindent ért, és megcsinál, csak nem mond semmit. Vagy olyan "hangot" használ 1-2 dologra, amit csak én értek, és csak arra használja.

Állítólag a lányoknál 2 év, fiúknál 2,5 mikor beszélniük kell tudni. Védőnő nem mondott rá semmit, csanába jár a fiam, ott sem mondják, hogy bármi baj lenne.

2015. máj. 28. 14:55
 3/8 anonim ***** válasza:
76%

lassan már az lesz az elvárás, hogy miután kibújnak a szülőcsatornából közöljék, hogy "édesanyám add ide a melled, úgy ennék már". És amit kevésbbé értek a védőnők, orvosok is partnerek ebben a versengésben, pedig az ő dolguk lenne az anyukákat leállítani.

Kérdező, nyugodj meg, 3 éves koráig jogában áll hallgatni.

2015. máj. 28. 15:33
 4/8 anonim ***** válasza:
16 hónaposom sem mond semmit, már egy évesen kérdezgette a védőnő, hogy mondja-e már, hogy papa, baba, mama, de azóta se mond semmit. Legtöbb ismerősünk gyereke 1,5 és 2 éves kora között kezdett szavakat mondani.
2015. máj. 28. 16:49
 5/8 anonim ***** válasza:

Kislányom 2 évesen kezdett szavakat mondani és 3 évesen úgy került oviba, hogy csak szavakat mondott. Felmérte a logopédus és 2 Hetente foglalkozott vele. Most középsős és olyan szinten van a beszéde, ami a nagy csoportban elvárás.

Mostmár 2,5 évesen elvinném felméretni, hogyha kell fejlesztés, akkor csinálják, de 16 hónaposan bőven ráér még és akár egyk napról a másikra beindulhat!

2015. máj. 28. 17:37
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :-)
2015. máj. 28. 17:59
 7/8 anonim ***** válasza:

Kisfiam a 2 éves státusz idején még csak 1-2 hablaty szót mondott, a védőnő is csak csóválta a fejét, én meg nem aggódtam rajta. Rá 2 hétre elkezdte mondogatni a szavak elejét, most rá 2 hónapra meg már minden szó elejét mondja meg vannak saját kitalált szavai, de még mindig nem az igazi, nagyon "egyszerűen" beszél... pl baba dzi nem (baba nem akar fürdeni)

Én nem aggódom mert látom rajta a fejlődést és tudom hogy amint oviba kerül már fog beszélni.

Másfél évesen ezek voltak a szavai: vava (kutya), cici (cica), baba, mama-papa, kuka, gogo (pótkocsi), gangang (kamion), gyigyi (traktor). Ennyi. :)

2015. máj. 28. 20:37
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A fiam 2,5 éves elmúlt, most kezd bővebben beszélni, de ennek a fele is csak halandzsa, a másik felénak a felét csak én értem...., hidd el fog még a kislányod csacsogni eleget
2015. máj. 28. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!