Kisgyereketek mennyi édességet eszik, és miket?

Sajnos mi nagyon édesszájúak vagyunk mindannyian.
A gyerekeimnek éppen ezért 1,5-2 éves korukig nem adtam semmilyen ételt-italt, ami hozzáadott cukrot tartalmazott volna, csak gyümölccsel ízesített ételeket kaptak és csak vizet ittak.
Nyilván le lettem hordva mindenféle gyerekkínzó, éheztető, gonosz némbernek, aki direkt rosszat akar a gyereknek, hogy nem ad már 1 évesen gumicukrot és nyalókát, de pont nem érdekelt senki véleménye, mert nem akartam, hogy a gyerekeim is olyan édességfüggőek legyenek, mint mi.
Na, most már 8,5 és 5,5 évesek és annyit értem el vele, hogy legalább annyival kevesebb édességet esznek életükben, mert sajnos ők is édesszájúak lettek.
Persze, ez a mi hibánk elsősorban, hiszen mi vesszük itthonra a dolgok nagy részét, na de amíg én be tudom osztani, addig ők nem.
És sajnos anyós is a pajtijuk, mert nála szinte minden nap van süti és mivel szinte minden nap találkoznak, így mindig tömi őket.
A vízivás szeretete viszont nagyrészt megmaradt, bár a párom ebben elég rossz példa, mert ő sajnos csak üdítőt, szörpöt vagy teát iszik, így ha vele vannak a gyerekek, akkor ők is azt isznak, de alapból szeretik a vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!