Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyereketek mennyi édességet...

Kisgyereketek mennyi édességet eszik, és miket?

Figyelt kérdés
A mienk 3 éves, 17 kg, imádja az édességeket, de tiltjuk neki, hogy sokat egyen egyszerre. Minden nap kap 2x-3x, de csak keveset, pl. 1db gumicukor, egy kis csésze Nesquick gabonagolyó, 1 kocka csoki, 1 túrórudi, stb.

2015. máj. 26. 13:00
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! 2 éves koráig nem kapott ő sem édességet, még a teát sem cukroztuk neki. De rendkívül akaratos és nagyon édesszájú, így ha nem is "muszáj" neki adni, de azért mi sem akarunk egész nap hisztit hallgatni. Örüljön, akinek nem kívánja a gyereke az édességet és nem kell tiltani! Ja, nálunk is az egyik édesség az joghurt müzlivel, illetve néha aszalt gyümölcs, korántsem mindig csoki, az max naponta 1x, de nem minden nap.
2015. máj. 26. 14:42
 12/12 anonim ***** válasza:

Sajnos mi nagyon édesszájúak vagyunk mindannyian.

A gyerekeimnek éppen ezért 1,5-2 éves korukig nem adtam semmilyen ételt-italt, ami hozzáadott cukrot tartalmazott volna, csak gyümölccsel ízesített ételeket kaptak és csak vizet ittak.

Nyilván le lettem hordva mindenféle gyerekkínzó, éheztető, gonosz némbernek, aki direkt rosszat akar a gyereknek, hogy nem ad már 1 évesen gumicukrot és nyalókát, de pont nem érdekelt senki véleménye, mert nem akartam, hogy a gyerekeim is olyan édességfüggőek legyenek, mint mi.

Na, most már 8,5 és 5,5 évesek és annyit értem el vele, hogy legalább annyival kevesebb édességet esznek életükben, mert sajnos ők is édesszájúak lettek.

Persze, ez a mi hibánk elsősorban, hiszen mi vesszük itthonra a dolgok nagy részét, na de amíg én be tudom osztani, addig ők nem.

És sajnos anyós is a pajtijuk, mert nála szinte minden nap van süti és mivel szinte minden nap találkoznak, így mindig tömi őket.

A vízivás szeretete viszont nagyrészt megmaradt, bár a párom ebben elég rossz példa, mert ő sajnos csak üdítőt, szörpöt vagy teát iszik, így ha vele vannak a gyerekek, akkor ők is azt isznak, de alapból szeretik a vizet.

2015. máj. 26. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!