Kétéves éjszakai tejitalozása. Bizalom vagy irányítás?
az enyém párszor felkelt éjszaka mert éhes volt. mondjuk éjfélkor. ezek mindig olyankor voltak amikor tényleg volt valami nappal ami miatt nem evett (talán 5x volt olyan 2-4 éves kora között, ne nagy számra gondolj), pl. beteg volt, vagy kánikula, utaztunk...
akkor én kihívtam a konyhába és kapott kenyeret/kalácsot meg egy bögre langyos tejet, majd fogmosás és alvás.
nem tudom, hogy nálatok mi hogy van. ilyen kivételes alkalmakkor nekem semmi kifogásom nem volt, hogy egyen, de akkor tényleg egyen, ne tejitalt igyon mint egy csecsemő.
ha mindennapos akkor szerintem rossz szokás, sőt nyilván azért se eszik nappal rendesen mert már hozzá van szokva, hogy éjjel pótolja. ilyen esetben szerintem is inkább sírjon 2-3 napig, de a gyomrának, veséjének éjjel pihennie kell ahhoz, hogy sokáig jól működjön. a tejital meg még pluszba meg is terheli a vesét, a tej is, de a tejitalban ugye mindenféle plusz ásványi anyag van, ami egy pihenésben lévő vesének igencsak megterhelő
Meg kell próbálni megmagyarázni!
A gyerekek sok mindenért sírnak, amit nem engedünk nekik.
Ha legközelebb ki akar ugrani egy kocsi elé, akkor azért engeded meg neki, mert sír?
Bocs, de azért ez elég kisarkított példa. Nem pont ugyanaz a helyzet a kocsi elé ugrásnál és a tejivásnál.
Igen, sok mindenért sírnak a gyerekek, és van, amit engedünk, van, amit nem. Gondolom, ti sem mondtok mindenre kategórikusan nemet.
Mondtam neki este, hogy már nagy, nem kell neki éjszaka tej, ma éjjel nem is kérte. Lehet, nincs összefüggés.
Mostanában már csak reggel szokott tejet inni, nem ezen alszik el. 12,5kg,vékonyka gyerek, egyáltalán nincs elhízva.
Nem is kéri minden éjjel, csak vannak ilyen időszakai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!