Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kétéves éjszakai tejitalozása....

Kétéves éjszakai tejitalozása. Bizalom vagy irányítás?

Figyelt kérdés
Engednéd? Inkább azt az álláspontot képviseled, hogy ott vagy neki, ha éhes, adsz neki, vagy inkább kemény lennél, és közölnéd, hogy éjszaka nincs tejital?
2015. máj. 19. 11:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Te megkérdezted, hogy ki mit csinál,erre megkaptad a választ. Ami nem azt jelenti, hogy az a jó.

Természetesen ha te úgy látod jónak adj neki éjszaka tejet.

Véleményem szerint egy egészséges az életkorának megfelelő mennyiségben és minőségben táplálkozó gyerek nem lesz éhes az éjszaka közepén. HA ez rendszeresen előfordul, ott bennem felmerülne, hogy esetleg valami probléma van és elvinném kivizsgálásra.

2015. máj. 19. 12:31
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

2éves, és nem csecsemő. Nagy melegben éjjel ha felkel, vagy ha száraz a levegő, akkor is csak vizet adj neki

Őszintén kérdező, szerinted hány olyan kisgyerek van, aki szívesebben iszik vizet, mint bármi édes löttyöt(tejital, szörp, tea...)

Este vacsorázzon, fürdés előtt még kapjon egy tejitalt, utána víz, és slusz. Ennyi idősen nappal eszik eleget, ha meg nem, akkor a nappali étkezéseknél tegyél rendet.

Ez már valahol a te kényelmed, és az ő zsarnoksága, nem más.

2015. máj. 19. 12:35
 13/25 anonim ***** válasza:

Éjszaka nincs kevés, bár ez már régóta így van.

Mit eszik napközben, mit vacsizik hogy éjszaka éhes lesz?

2015. máj. 19. 13:23
 14/25 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de így már én sem értem a kérdés kiírását.

Ha te azt választod, hogy eteted éjjel, nyilván a te döntésed, itt csak a kérdésre válaszolva leírtuk,hogy mi esetleg máshogy csináljuk.

Én csak azt tudom,hogy a barátnőm sem szoktatta le a fiát erről, aki az enyémmel egy idős,vagyis 3 és féléves, és még hetente legalább 4-szer ébred éjjel kakaót kérni.

2015. máj. 19. 13:32
 15/25 anonim ***** válasza:

2 éves fiam elalváshoz kap tejet de éjszaka én már nem adok neki semmit csak vizet, be van készítve az ágyába és ha felébred tud inni.

Egyetlen egyszer csináltam neki kakaót éjszaka, nagyon sírt, rosszat álmodhatott és nem tudtam megnyugtatni, egy idő után hajtogatta hogy kakaó-kakaó, na akkor kapott, különben nem adok neki.

Tehát rendszert nem csinálnék belőle.

Ha szomjas megissza a vizet is egy 2 éves, ha meg éhes akkor pedig rakjátok későbbre a vacsit vagy igyon elalvásnál tejet.

Ha a fiam csak úgy sírna éjszaka, nem kellene neki a víz és nem fogadja el azt hogy aludni kell mert mindenki alszik akkor valószínüleg hagynám sírni az ágyában. 10 perc után újra bemennék megnyugtatni majd megint hagynám. Nagyon kevésszer volt nálunk ilyen, talán 3-4szer az elmúlt 1 évben, de akkor ez mindig bejött, fél órában belül visszaaludt.

2015. máj. 19. 13:49
 16/25 A kérdező kommentje:
Nem kritizltam senkit, csak kérdeztem még részletesebben, mert nem tudom eldönteni, mit tegyek. Nekem drasztikusnak tűnik, hogy ne adjak neki, ha kéri, ezért akartam megérteni.
2015. máj. 19. 14:22
 17/25 anonim ***** válasza:

Szerintem első körben azt kellene kideríteni miért kéri.

1. Éhes? Ha igen, miért? Ha ez megvan, megoldani és nem lesz éhes éjjel.

2. Nem éhes, csak megszokta. Itt bizony keménynek és drasztikusnak kell lenni és nem adni neki csak vizet. Ha szomjas, megissza, ha nem, akkor nem. 2 évesnek ez felesleges, te vagy a felnőtt, neked kell ezt megoldani, ő magától nem fogja elhagyni.

Természetesen a te gyereked, azt csinálsz, amit akarsz, de a legrosszabb megoldás, ha hagyod az egészet úgy ahogy van. Nem véletlen, hogy mindenki ugyanazt írta.

2015. máj. 19. 14:28
 18/25 A kérdező kommentje:
Oké, értem. És ezt hogyan kell elképzelni? Felébred, mondom neki, hogy nem kap tejet és hagyom bőgni, amíg meg nem unja?
2015. máj. 19. 18:52
 19/25 anonim ***** válasza:
Igen, mondod neki, hogy nincs tej, ha szomjas, van víz. Sírni fog, jól látod. Nem kell otthagyni, simogatni kell és nyugtatni, de nem tejjel. Lesz pár rossz éjszakátok, de ez már így alakult, ha akarod megoldod. Bár szerintem nem fogod, mert borzasztó ellenséges vagy, úgy beszélsz velünk, mintha mi tehetnénk a problémádról. Pedig erről a helyzetről nem mi tehetünk, egyedül magadat okolhatod. Azt kellene felfogni, hogy gyerekednek teszel jót, ha leszoktatod erről, mert így rendesen pihenni sem tud éjszaka.
2015. máj. 19. 19:03
 20/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem tudom, mitől vagyok ellenséges, egy rossz szót nem szóltam. Miért kell rögtön odaképzelni olyat, ami nincs ott?
2015. máj. 19. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!