Kétéves éjszakai tejitalozása. Bizalom vagy irányítás?
Te megkérdezted, hogy ki mit csinál,erre megkaptad a választ. Ami nem azt jelenti, hogy az a jó.
Természetesen ha te úgy látod jónak adj neki éjszaka tejet.
Véleményem szerint egy egészséges az életkorának megfelelő mennyiségben és minőségben táplálkozó gyerek nem lesz éhes az éjszaka közepén. HA ez rendszeresen előfordul, ott bennem felmerülne, hogy esetleg valami probléma van és elvinném kivizsgálásra.
2éves, és nem csecsemő. Nagy melegben éjjel ha felkel, vagy ha száraz a levegő, akkor is csak vizet adj neki
Őszintén kérdező, szerinted hány olyan kisgyerek van, aki szívesebben iszik vizet, mint bármi édes löttyöt(tejital, szörp, tea...)
Este vacsorázzon, fürdés előtt még kapjon egy tejitalt, utána víz, és slusz. Ennyi idősen nappal eszik eleget, ha meg nem, akkor a nappali étkezéseknél tegyél rendet.
Ez már valahol a te kényelmed, és az ő zsarnoksága, nem más.
Éjszaka nincs kevés, bár ez már régóta így van.
Mit eszik napközben, mit vacsizik hogy éjszaka éhes lesz?
Ne haragudj, de így már én sem értem a kérdés kiírását.
Ha te azt választod, hogy eteted éjjel, nyilván a te döntésed, itt csak a kérdésre válaszolva leírtuk,hogy mi esetleg máshogy csináljuk.
Én csak azt tudom,hogy a barátnőm sem szoktatta le a fiát erről, aki az enyémmel egy idős,vagyis 3 és féléves, és még hetente legalább 4-szer ébred éjjel kakaót kérni.
2 éves fiam elalváshoz kap tejet de éjszaka én már nem adok neki semmit csak vizet, be van készítve az ágyába és ha felébred tud inni.
Egyetlen egyszer csináltam neki kakaót éjszaka, nagyon sírt, rosszat álmodhatott és nem tudtam megnyugtatni, egy idő után hajtogatta hogy kakaó-kakaó, na akkor kapott, különben nem adok neki.
Tehát rendszert nem csinálnék belőle.
Ha szomjas megissza a vizet is egy 2 éves, ha meg éhes akkor pedig rakjátok későbbre a vacsit vagy igyon elalvásnál tejet.
Ha a fiam csak úgy sírna éjszaka, nem kellene neki a víz és nem fogadja el azt hogy aludni kell mert mindenki alszik akkor valószínüleg hagynám sírni az ágyában. 10 perc után újra bemennék megnyugtatni majd megint hagynám. Nagyon kevésszer volt nálunk ilyen, talán 3-4szer az elmúlt 1 évben, de akkor ez mindig bejött, fél órában belül visszaaludt.
Szerintem első körben azt kellene kideríteni miért kéri.
1. Éhes? Ha igen, miért? Ha ez megvan, megoldani és nem lesz éhes éjjel.
2. Nem éhes, csak megszokta. Itt bizony keménynek és drasztikusnak kell lenni és nem adni neki csak vizet. Ha szomjas, megissza, ha nem, akkor nem. 2 évesnek ez felesleges, te vagy a felnőtt, neked kell ezt megoldani, ő magától nem fogja elhagyni.
Természetesen a te gyereked, azt csinálsz, amit akarsz, de a legrosszabb megoldás, ha hagyod az egészet úgy ahogy van. Nem véletlen, hogy mindenki ugyanazt írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!