Éreztétek már úgy, hogy kicsúszik a kezetekböl az irányitás?
Valóban elrontottad,de azért nem vagy pocsék anya.Sok anyuka van így a gyerekével.Már 7-8 hónapos korában kellett volna neki megtanulni,hogy mit szabad ,mit nem.
Azért nem fogad szót,mert nincs előtte tekintélyed.Tudja,hogy "csak beszélsz",de ennek nincs semmi következménye,az történik,amit ő akar.
A multon nem lehet változtatni,és elég nehéz lesz most is.Legyél nagyon határozott,ha nem fogad szót,akkor hagyd hisztizni,esetleg üss egy kicsit a fenekére.Semmiképpen ne ssajnáld meg,és ilyenkor ne játsz vele.Ha látja,hogy a hisztivel nem ér el semmit,akkor abba fogja hagyni.
Teljesen felesleges rácsapni,kicsit is,nagyot is,anélkül is lehet nevelni.
Legyél következetes,mindig legyen következménye a szófogadatlanságnak.Pl nem akarja összeszedni a játékokat,elmondod neki,h ha ő nem szedi össze,elteszed.Ezután ha nem pakol,összegyűjtöd,és tényleg elrakod a játékokat,amit csak akkor kap vissza-egyesével-,ha valami "jót" csinál.A lényeg,h ne a levegőbe beszélj,tartsd be amit ígérsz,és mindig pontosan érthető legyen mit vársz tőle.(Az,h "Viselkedj rendesen",elég nehezen értelmezhető egy kicsinek,mondd el pontosan mit akarsz,pl ne pakold le a játékokat,fogadj szót,ne kiabálj,stb.)Ha valamit jól csinál,dicsérd meg,jutalmazd meg,mert ez ösztönzi legjobban.A büntetés lehet pl az a bizonyos büntetőszék is,a lényeg,h mindig tartsd be amit mondasz,és ha valamit tiltasz,annak súlya legyen,ne legyen szabad néha,amikor neked úgy kényelmesebb,ez biztonságot nyújt neki.
Aztaaa!Van!4 gyerekem van,nem szoktam ütni őket a jó viselkedés érdekében.És nem pár hónaposak, a legnagyobb 7,5 éves.
Nekem édes mindegy ki mennyit üti a saját gyerekeit,próbáltam alternatívát adni arra,h ne az tartsa vissza a gyereket,h fél a veréstől.Természetesen ez mindenkinek saját dolga...egyébként ezeket a módszereket nem én találtam ki.Viszont tényleg gyorsabb odacsapni,mint foglalkozni vele,nem tagadom.
9:44!
Most mi bajod van azzal, h vki próbál nevelni? Szerinted hogy fogja egy gyerek megtanulni, h pakoljon el maga után? Ha az anyuka mindig megcsinálja akkor szted fogja tudni?
Szerintem nagyon jó a módszere és NEM üti a gyerekeit, hanem próbálja őket épp ésszel arra rávezetni, h mi lesz annak a következménye,ha nem pakolnak el maguk után. Hidd el, így fogják csak megtanulni. Te is tanulhatnál tőle.
...az első válaszoló gondolatmenetét kiegészítve még hozzátennék annyit, hogy ha ezek egyike sem jön be, akkor zárasd a gyereket börtönbe.
Szerintem is jól csinálod, kicsit határozottabban, de ha kinövi a dackorszakát, magától is rendeződik a probléma. Arra figyelj, hogy ha valamit mondasz, kérsz tőle, akkor az legyen úgy, érezze, hogy anya szava is annyit ér mint apáé. Nálunk is ez a helyzet, de én is a kortünet számlájára írom, próbálok következetes maradni és rengeteget foglalkozom vele. Hiszem, hogy meglesz az eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!