Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért olyan nehéz belegondolni...

Miért olyan nehéz belegondolni a nőknek, hogy nincs minden anyának segítsége?

Figyelt kérdés

Miért olyan nehéz belegondolni a nőknek, hogy nincs minden anyának segítsége??

Vagyunk akik körül nincs nagycsalád. Sőt szinte semmilyen se. Nincs kertesház, nincs extra idő.

És igen mindenhova vinni kell a gyerekeket. És igen egy 8 évest egy 6 évessel már simán átmegy a 100 méterre lévő kisboltba.

És nem, nem tud az ember 24 órát az ennyi idős gyerek után ugrálni egy anya, pláne ha dolgozik is.

Aztán lehet hüledezni meg felelőtlenezni, hogy de ők bezzeg ezt meg azt nem tennék. És hogy nem hiszik hogy nem lehet megoldani... a bébisitt meg egyenesen lepasszolás, és ördögtől való...

Komolyan olyan nehéz ez megérteni a NINCS SEGÍTSÉGet ??

2015. máj. 18. 19:35
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
53%
10-nek: Mi az, hogy nincs ilyen, hogy egy 8 évest el lehet engedni vagy nem a boltba? Én nem engedném el az óvodás gyerekemet a 8 éves tesójával, úgyhogy van ilyen. Tök mindegy, hogy milyen a gyerek. Ennyi.
2015. máj. 18. 20:55
 12/39 A kérdező kommentje:
8 as.. aha.. akkor mit teszel? Bezárva tartod őket a jóidőben? Csak kérdem. Én estig dolgozom és nincs kert.
2015. máj. 18. 20:57
 13/39 anonim ***** válasza:
84%

Kedves 11-es!

Lehet, hogy az a bolt egy olyan környéken van, ahol minden szökőévben egyszer megy autó, de lehet, hogy egy forgalmas úton. Nem mindegy. Az sem mindegy, hogy egy kelekótya, vagy egy komoly, megfontolt gyerekről van szó. Miért nem világos ez???? Lepontozhatsz, ha jól esik, de nekem is egyedül járt haza 8,5 évesen a legnagyobb fiam az iskolából! Komoly, érett gyerek volt, amúgy nem jókedvünkben döntöttünk így, hanem mert dolgoztunk mindketten, nem tudtam értemenni.

2015. máj. 18. 21:00
 14/39 anonim ***** válasza:
78%

nekem férjem vasárnap van itthon. én reggel 8-f5-ig dolgozom és van mellette egy időszakos munkahelyem, egy kis mellékes, amit csak havonta 3-4 délután kell csinálni.

igen, akkor itthon ül a gyerekem, nem megy ki egyedül, igaz csak 6 lesz, de a 8 éves unokatesóval sem engedném ki. se a boltba, se a játszótérre. nincs segítségem, így ez van.

én megdöbbentem a reakciódon, szerintem itt nem a segítségen van a hangsúly, hanem hogy olyan dolgokat engedsz meg amit a mai világban nem lehet! ha nincs úttest, akkor sem lehet két ekkora gyerek a játszón egyedül, enyém egyszer leesett a mászókáról, pedig ott álltam mellette, belefejelt a murvába és szétszakadt a feje! felkaptam és rohantam vele a sebészetre ahogy csak bírtam. gondolod ha ne adj isten ilyen megtörténik az egyik gyerekeddel akkor a másik majd tud helyesen reagálni? vagy szerintem a 8 éves képes a 6 éves mellett ácsingózni a játszón?

mondjuk nálunk is van olyan 8-10 éves gyerek akik szülők nélkül járnak le, őszintén nagyon kivagyok, bántják a kicsiket, lökdösik őket, gorombák, káromkodnak és még szólni se lehet a szülőknek, mert soha oda nem jönnek...

és tényleg úgy írom ezt, hogy nincs segítségem!

2015. máj. 18. 21:04
 15/39 anonim ***** válasza:
54%

Miért tartanám bezárva? Munka után veszem fel az óvodában, ott kinnt vannak az udvaron felügyelettel, munka után pedig vele foglalkozok.

Egyébként nem csak egy 8 évesről van szó, hanem egy 6 évesről is. Az én véleményem az, hogy egyrészt egy óvodás gyerek ne bóklásszon kinnt felnőtt felügyelet nélkül, másrészt pedig egy 8 évesre nem bízunk rá egy másik gyereket. Harmadrészt pedig, aki kiír ide egy kérdést az viselje el, hogy nem mindenki ért vele egyet, a többi válaszoló meg ne az én válaszommal foglalkozzon, hanem a sajátjával. Az enyémet le lehet pontozni.

2015. máj. 18. 21:06
 16/39 anonim ***** válasza:
45%

Manapság szerintem egyre kevesebb, akinek van segítsége. Es tenyleg ott van mögötte a szerető család. Nekem is nulla segítsegem van. Pluszban meg egy károgó anyóssal aki evente ketszer meglátogat es irigy rosszindulatú megjegyzéseket tesz, mert én egyedül ellátom a családot, ő meg a ferjemet es a testveret a nagymamara hagyta hogy ő elhessen. Ja es meg bomba formában is vagyok mellette ez ám a botrány számára. :D

Ne foglalkozz senkivel csak a Te családoddal, hogy ti boldogok legyetek!

2015. máj. 18. 21:06
 17/39 anonim ***** válasza:
40%
Nekem sem igazán van, de olykor segítséget kérek. Ettől még megértem. Szerintem nem minden fekete-fehér, nem tudom, te kivel beszélgetsz, vagy ki szólt be. A legtöbb ismerős anyuka ugyanígy van, mint én vagy te. De ettől még neked sem kell általánosítani, nyilván nem minden anyuka gondolkodik így. Aki beszól, az más miatt is beszól, ez nem ettől függ.
2015. máj. 18. 21:15
 18/39 A kérdező kommentje:

14 es te jó ég ! Hát enyémekkel nem történtek ilyenek. Csak olyan hogy más gyerekek jönnek oda hogy képzeljem múltkor ilyet meg olyat játszottak az enyimekkel, és enben meg abban segítettek.

Amúgy unokatesó, tesó nem ugyanaz. Két tesó napi szintű kapcsolatban van. És sokkal jobban együtt tudnak működni. Tudom nem mind, de enyémek igen.

Látod én a kezdetektől nagyon komolyan önállóságra, felelősségre, és problémamegoldásra nevelem őket. Máshogy nem is boldogulnánk. Egyszerűen nem tudunk mindig a sarkukban lenni.

Aki írta, hogy nincs általános recept, csak egyes gyerekek vannak. Vele értek egyet.

Amúgy egymásra figyelnek a tesók, nem a 8 éves a 6 évesre. Hanem egymásra. Ez is egy alap. Mondjuk nincs meg a 2 év se köztük, ugyhogy tesó van, nincs nagy vagy kicsi.

2015. máj. 18. 21:16
 19/39 A kérdező kommentje:

17 es. Lehet ez is benne van. Nálunk rengeteg nagymama.. a játszótéren sokszor előfordul hogy csak mi vagyunk szülők. (Mert persze igyekszünk kinnt lenni amikor tudunk.)

Amugy vannak még kinnt egyedül gyerekek. Házak közt van. Akik rájuklátnak kisebbeket is kiengednek. A mieink csak azóta mehetnek mióta útbiztosak teljesen. Ha bekötnék a szemem is rájuk merném bízni magam hogy átkísérjenek. Többször hoztak vissza kicsiket akik elszaladtak az anyukának..

2015. máj. 18. 21:23
 20/39 A kérdező kommentje:

15 os... na pont errol szol a kiiras... ugye olvastad hogy en estig dolgozom. Munka utan mar alszanak. Es a 8 eves nincs felugyelettel az oviudvaron mivel sulis..

Tenyleg annyira nehez elkepzelni ma helyzetet mint amiben te vagy ?

2015. máj. 18. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!