1000-2000 éve könnyebb volt a nőknek szülni, vagy kb. olyan volt mint most?
hogy érted?
lelkileg biztos nem, mert magasabb volt a megoldatlan komplikáiók száma..
de aki akkor élt, az meg nem tudná milyen most..
szóval maradnak a vélemények, gondolatok csak úgy
Köszi, utolsó, pont ugyanez volt az én gondolatmenetem hátterében is! :)
5-ös voltam.
Régen nem háton fekve szültek a nők. Négykézláb vagy térdelve elvileg könnyebb a kifelé nyomás. A háton fekve szülés kb. 200 éve van szokásban, ami leginkább az orvosnak kényelmes, a szülő nőnek nem.
Idézet egy vonatkozó honlapról:
"A háton fekve történő szülés a kb. 200 évvel korábbi kor vívmánya volt. Az erre a célra kifejlesztett szülőágyat később sok helyen nyomorgató ill. sanyargató ágynak is nevezték. Ez az elnevezés találó, mert a szülő nőnek túlnyomó részt hátránya származott belőle, mind fizikailag, mind lelkileg.
Hátonfekvésben a nő kiszolgáltatott helyzetben érzi magát, teljes passzivitásba kényszerítve. A fekvő pozíciókból pedig fárasztóbb egy függőleges testhelyzet felvétele. Ez az alapja annak, hogy ha a szülés korai szakaszában fekszik az anya, később már nem szívesen áll fel. Az utóbbi 20 évben a hátonfekvő vagy félig ülő pozíciót joggal kritizálták."
Forrás: [link]
Lehet, hogy könnyebb volt 1000-2000 éve szülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!