Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha 3 éves lesz a nagytesó a...

Ha 3 éves lesz a nagytesó a kicsi érkezésekor, mikor adnád óvodába?

Figyelt kérdés
3 évesen, pár hóval a szülinapja után - hogy ne kösse össze a dolgot a kistesó érkezésével, esetleg még két év múlva? (Nem volt bölcsis)
2010. febr. 24. 19:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
38%
Óvodába mindenképp küldd három évesen, nehogy emiatt kelljen később kezdenie az iskolát.
2010. febr. 24. 19:20
 2/11 anonim ***** válasza:
49%
Nekem most fog a napokban megszületni a második baba. A nagy most 2,5 éves. M ivel most lesz az ovis beiratás megyünk és majd szeptemberben fogja kezdeni. Ez nekem így elég jól jött ki szerintem, mert az elején itt lehet ő is a picivel, nem fogja úgy érezni jött a baba ő meg megy, aztán ő már "nagyfiú" lesz és irány az ovi, nekem meg itthon a baba. :)
2010. febr. 24. 19:21
 3/11 anonim ***** válasza:
33%
Ovódába csak betöltött 3 évsen viheted. Hogy ennél később viheted-e nem tudom, kérdezd meg. Vagy add előbb bölcsibe kicsit pár hónapra, hogy ne együtt legyen a kettő.
2010. febr. 24. 19:50
 4/11 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem 4 évesen.Az lenne a legjobb,akkor a pici is már nagyobb lenne, nem kötné össze a kettőt.
2010. febr. 24. 20:24
 5/11 anonim ***** válasza:
59%
Én is úgy gondolom, bőven ráér 4 évesen menni, semmiről nem marad le. És semmivel nem pótolhatók ezek az évek. Nyugodj meg, még így is több szeretetet, figyelmet kap, ha újszülötted lesz, és anya szeretete, törődése nem pótolható, nem lecserélhető. Neked lehet, hogy nehezebb lesz egy kicsit, de kitartás :)
2010. febr. 24. 21:21
 6/11 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem ez gyerekfüggő. Én 1 fél naposra megpróbálnám, aztán majd látjátok...
2010. febr. 24. 22:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ugyanez volt a helyzet. Én 4 évesen vittem óvodába, akkor is csak délig és ebéd után mindennap hazahoztam.

Ha később viszed nem kell később kezdeni a sulit, elvégre 5 éves kortól kötelező az óvoda (iskolaelőkészítő).

Nálunk több olyan gyerek is volt az oviban, aki 4, vagy 5 évesen kezdte csak az ovit és addig otthon volt. Ha foglalkozol vele rendesen, akkor nem marad le a többiektől.

2010. febr. 25. 10:37
 8/11 anonim ***** válasza:
Barátnőméknél úgy volt, hogy a kislánya márciusban betöltötte a 3 évet, a kistesó júliusban jött. Felvették az oviba, de mivel még csak 2 hónapos volt a pici, apuci meg korán ment dolgozni, barátnőm nem tudta reggelente elvinni, így 1 évet halasztottak, és 4 évesen kezdte az ovit.
2010. febr. 25. 13:11
 9/11 anonim ***** válasza:
27%

Szia!

Én beíratnám 3 évesen.

Kell neki a társaság,ha egész nap azt látja,hogy csak a picivel foglalkozol,féltékeny lehet,vagy agresszív is:(

(egész nap azt látja,hogy szoptatsz,pelenkázol,kicsit halkabban kell lenni,mert a baba szinte egész nap alszik stb.)Folyton szabályoznod kellene!

Ismerős családban ennyi a korkülönbség,nem adták be az oviba a tesót,és pont a napokban mondta az anyuka,hogy inkább íratta volna be,mert bántja/veri a picit:(

Nálunk 4 év a korkülönbség,tehát már ovis volt a bátyus,amikor megszületett az öcsi,és 1 hetet volt itthon a bátyus,hogy megszokja,utána ment minden úgy,mint előtte.

Ebéd után az oviban kipiheni magát,és újult erővel jön haza játszani a tesóval.

2010. febr. 26. 09:26
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, tapasztalatokat.
2010. febr. 26. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!