Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet fejleszteni a...

Hogyan lehet fejleszteni a 2-3 évesek rajzkészségét?

Figyelt kérdés
2010. febr. 24. 14:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát én úgy csináltam hogy megmutattam neki hogy kell kört és vonalat rajzolni és külömbözö szinekkel kört és vnalat rajzoltunk, aztán ahogy nött háromszöget is, és így tovább. én csak nanny voltam de a legjobb hogy örömmel jött a kisfiu hogy megmutassa hogy már nem ákombákomot rajzol hanem köröket meg vonalat. elöször fogtam a kezét és vezettem, aztán bele jött.
2010. febr. 24. 14:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom 3 éves és nagyon szeret rajzolni. Én azt tanácsolnám, hogy vegyél neki színezőket, rajzoljatok együtt, vegyél (vagy kölcsönözz) képeskönyveket és "rajzoltasd" le pl. a királylányt, de ugyanezt teheted olyan könyvvel is, amiben nincs kép. Érdeklődni fog, ha nem csak ceruzával, hanem filccel, zsírkrétával is rajzolhat. Hagyd vízfestékkel festeni (a tempera is mehet, de csak óvatosan). Mutasd meg neki, hogy mi mindenre tud rajzolni, festeni: ruhaanyag, fa, üveg, műanyag. Mi nagyobb gyöngyökkel szoktunk nyakláncot fűzni, ez jót tesz a finommotorikájának. (Nagy móka lehet az is, ha régi újságokat színeztek ki, vagy kikozmetikázzátok tollal a hírességeket (pl. bajusz, szemöldök, stb.)!
2010. febr. 24. 14:53
 3/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a sok ötletet!

Nekünk még csak a tojásalakú kör, a pötty és a girbe-gurba vonal megy.

A kezét megfogni írás közben szabad?

Van esetleg elvárás, hogy pl. 3 éves korára illik egyszerű emberalakot rajzolnia?

2010. febr. 24. 15:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Én a múltkoriban olvastam pont itt azt, hogy ezeket pont nem jó csinálni. Nagyon jó linket is írt hozzá valaki ahol részletesen leírják, hogy miért nem.Esetleg a keresőbe megnézheted.
2010. febr. 24. 20:13
 5/6 anonim ***** válasza:

A rajz,a rajzolás egy örömteli kreatív tevékenység kell, hogy legyen a gyereknél.

Nem fogjuk, vezetjük kezét...sőt, most sokan fel fognak horkanni, nem rajzolunk neki!

Ha te, mint szülő, rajzolsz pl. egy autót, az példa lesz számára, nem fogja tudni úgy lerajzolni és ezzel meg is ölted a kreativitását.

Amitől lehet közös tevékenység, ha hagyod "firkálni", majd megnézitek,mihez hasonlít...ha rajzolsz egy kört és ő szemet, orrot,fület rajzol az arcra...max. ennyi.

2010. febr. 25. 12:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. febr. 26. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!