Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Leírnátok a mai napi menütöket...

Leírnátok a mai napi menütöket? Merítsek pár ötletet a változatosság kedvéért!

Figyelt kérdés

reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi érdekelne. Mi 2 évesek vagyunk, mai menünk:

reggeli: 1/2 szelet melegszendvics, kakaó

tízórai: 1 narancs

ebéd: tökfőzelék, csirkecombbal, banán

uzsi: joghurt

vacsi: rántotta vagy tükörtojás, pirítós, citromos gyerektea

2010. febr. 24. 14:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Reggeli: 1 Danonino, 1 kis bögre tea (gyümölcs)

Tízórai: májkrémes barnakenyér (megevett két szeletet), 1 kis bögre tea

Második tízórai: 1 banán, egy pohár tej (ezt déli alvás előtt kapja, alszik, és mi ébredés után eszünk meleg kaját)

Ebéd: Karalábé krémleves zsemlekockával, paradicsomos tészta, be a sütőbe sajtot pirítok a tetejére, közé pirított zöldségeket dobálok

Uzsi: Danonino, túró rudi

Vacsi: Virsli

Másfél éves, nagyon jó étvágya van, lekopogom. Mondjuk én utálok főzni, nekem kínszenvedés kitalálni, hogy már megint mit főzzek. Ha megcsinálom, utána már jól esik, de reggel már borsózik a hátam ahogy eszembe jut, hogy főzni kell. Ha valaki feltalálná a pörkölt nokedlivel tablettát, vagy a bableves tablettát, amiben ugyanúgy megvan minden tápanyag és egészséges is lenne, hát én lennék a legboldogabb.

2010. febr. 25. 14:03
 12/13 A kérdező kommentje:

pörkölt - nokedli tabletta :D

A tökfőzeléket eddig én sem szerettem, de mióta én főzöm és a gyerek szereti, odáig vagyok én is :)

A ˝recept˝ : Kevés olajon aprított hagymát píritok, picit borsozom, paprikázom, sózom, ráteszem a kg fagyasztott tököt a kaporral, mikor már levét kiengedte megszórom egy - másfél evőkanálnyi liszttel, majd egy nagy tejföl felével behabarom. Ha kevésnek látom a vizet, még öntök rá, ha sótlannak érzem, még sózom :) ennyi.

2010. febr. 25. 14:30
 13/13 anonim ***** válasza:
Köszi a receptet!!!!!!
2010. febr. 25. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!