Hogyan lehet elmagyarázni egy 7 évesnek, hogy a baba nem azonnal jön amikor elgondoljuk?
Az, hogy nem hazudik neki, nem jelenti azt, hogy minden azonnal el is mond. De ha ezt magyarázni kell, akkor kár is erre szót vesztegetni. Egyértelmű, hogy szánt szándékkal nem akarod érteni.
Az meg már teljes mértékben a te dolgod, hogy másoknak beszélsz-e róla, hogy gyereket akartok-e, vagy sem, de nem hinném, hogy kirívó lenne, ha valaki a barátainak elmondja, hogy most már szeretnének (még egy) gyereket. Arról nem is beszélve, hogy a családom többi tagja is tudja. Elvégre nem titok, ráadásul sokszor kellett megkérni pl. anyukámat vagy a testvéremet, menjen el az iskolába a gyerekért, mert én éppen vizsgálaton vagyok, és nem érnék oda. Ilyenkor amúgy a gyereknek is elmondom, hogy miért nem én megyek érte, mert szerintem iszonyú hülyén jönne ki, ha elkezdenék kamuzni neki, mintha valami zavarbaejtő dolgot csinálnék. Szerintem a lehető legtermészetesebb dolog az, hogy megmondom neki, hogy "a nagyi megy ma érted, mert megyek orvoshoz". Mivel egy normális, érdeklődő gyerekem van, na ná, hogy megkérdezi, hogy miért megyek orvoshoz, és számomra az is ugyanúgy természetes, hogy megmondom neki, hogy a dokibácsi most azt fogja nézni, hogy a testemen belül minden megfelel-e a kisbaba megérkezéséhez.
Nem tudom, miért akarjátok ezt ilyen szégyenteljes dolognak beállítani, ez csak attól lesz ciki, ha ennyire felfújjátok, máskülönben meg kb. ugyanolyan természetességgel lehet róla beszélni, mint egy fogtömésről.
Talán nem véletlen, hogy "0%-ban hasznos a válasza" az összes olyannak aki hazudozik a gyerekének. :D
Ezek szerint az emberek túlnyomó többsége úgy gondolja, hogy hazudni, titkolózni, mellébeszélni nem kifizetődő.
Nem, kedves kérdező, ez azt jelenti, hogy azok pontoznak le másokat, akik nem tudják elfogadni, hogy más véleménye is lehet fontos, hasznos és igaz. Én spec. nem pontoztam le senkit, és bár szerinted én hazug, mellébeszélő és egyéb rossz ember vagyok, de van annyi intelligenciám, hogy nem kicsinyeskedek piros macsok nyomkodásával.
És bár a gyerekeim nincsenek beavatva mindenbe(pl.most menstruálok, de nem újságoltam el nekik), nem is kell a gyakorira kérdést kiírnom, hogy mit csináljak velük?
Sziasztok!
Lehet hogy kislányról van szó, de van legótok? :)
Csak mert egy várat sem 1-2 perc, mire felépítetek, hát akkor még egy babát... Lehet, hogy egy legóvárat valaki 30 perc alatt rak össze, mások két óra alatt se, de mindenek előtt talán azt kellene megértetnetek kislányotokkal, hogy a z, hogy valamit szeretnénk, az amíg az megvalósul, amíg azt megvalósítjátok, az idő. Amíg a vasárnapi ebéd vagy a vacsora elkészül, az is. Amíg anyu kimos, az is. Az is idő, amíg egy mag kicsírázik. És most amúgy is elég nagy divat pl. a csíráztatás, ti nem csíráztattok mondjuk lucerna vagy retekcsírát?
Ha a gyerek látja, hogy ez napról napra nagyobb, könnyebben megértheti és elfogadja azt is, hogy egy baba iránti vágy még nem azt jelenti, hogy a mag azonnal kicsírázott, ellenben megértheti a folyamatát, egyben hasznos dokumentáció az ő számára is. Mi anno az oviban babot csíráztattunk tejfölöspohárban. Az sem volt éppen egy rossz módszer. Ahogy a legóvár sem 1-2 perc alatt épül föl.
Utána már majd lehet jönni azzal, hogyan is "készül" a kistesó! :)
Sok türelmet, kitartást kívánok nektek a kisasszonyhoz, kedves Kérdező! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!