Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet elmagyarázni egy...

Hogyan lehet elmagyarázni egy 7 évesnek, hogy a baba nem azonnal jön amikor elgondoljuk?

Figyelt kérdés
Már egy ideje tervezzük a kistesót, de eddig nem jött össze. Nincs is ezzel semmi baj, csak a lányom naponta érdeklődik, hogy van e már baba a pocakomban. Becsapva érzi magát, mert azt mondtuk neki, hogy eldöntöttük, hogy lesz baba, és már nagyon várja, de még mindig nincs. Ő úgy gondolja, hogy ma elhatározzuk és holnap már ott van. Mit mondjak neki? Hogy magyarázzam el, hogy ez nem azonnal van ott? Jézuska, Isten, angyalkák és társaik nem játszanak, mert nem hisz semmi ilyesmiben, ellenben tudja mitől lesz a baba és eléggé képben van a saját szintjéhez képest, de azért abba nem akarok belemenni, hogy peteérés és ciklus, mert azt nem értené meg.
2015. máj. 13. 00:06
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

"Nyugodj meg, eszemben sincs ökörségeket magyarázni a gyerekemnek, mert nem szeretném, ha aztán olyan nagyon okos legyen, mint te."

Ó, hogyne, gondolom a hozzád hasonló értelmi képességekkel megáldott gyerekedtől tanultad ezt a klassz beszólást, ugye? :D Mondjuk ha négyévesnél fiatalabb, akkor neki még oké, ha veled van egy szinten értelmileg, de ha idősebb, akkor már kezdenék félni, hogy bajok vannak.

2015. máj. 18. 22:10
 22/35 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem ne alázd magad tovább.
2015. máj. 19. 07:09
 23/35 A kérdező kommentje:

Gratulálok mindazoknak, ahol a gyerek, a kutya szintjén kezelt családtag. Nálunk ő is ember. Természetesen joga van tudni az őt is érintő változásokról.

Tipikusan az így nevelt (semmibe nézett) gyerekek lesznek azok később, akik semmilyen problémájukkal nem fordulnak a szüleikhez, mert tapasztalatból tudják már, hogy a szülők úgyis csak hazudnak és mellébeszélnek.

2015. máj. 19. 18:46
 24/35 anonim ***** válasza:
17%

Te kérdező, te beteg vagy! Miért kezelném a kutya szintjén a gyerekemet azért, mert nem mondom neki, hogy nekiálltunk kistestvért csinálni?

Én a gyerekemet gyerekként kezelem, nem mini felnőttként. Persze, hogy nem avatom be mindenbe. A relativítás elméletét sem óvodás korban tanítják, és nem véletlenül.

a kutya szintjén?! Hát gratulálok!

2015. máj. 19. 18:59
 25/35 anonim ***** válasza:
0%

Tényleg milyen jó mindenbe beavatni a gyereket

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

2015. máj. 19. 19:14
 26/35 anonim ***** válasza:
0%
Vannak dolgok, amik nem valók egy kisgyereknek. Értelmes ember bizonyos dolgokat nem oszt meg a gyerekével, csak amikor valóban szükséges. Remélhetőleg akkor már re is fel vagytok készülve, hogy mit mondotok egy esetleges vetélés, vagy ne de isten egészségügyi abortusz esetén, mert ezek is benne vannak a pakliban és ezek szerint amint pozitív a teszt, el is ujsagolod neki. Esetleg a szulesnel is ott Lesz? Elvégre mégse kutya, hogy ki legyen zárva. ...
2015. máj. 19. 19:29
 27/35 anonim ***** válasza:
85%
Utolso: en 9, a hugom 7 evea volt, mikor anyukam bejelentette, hogy terhes. Mindannyian nagyon vartuk, de saj os elvetelt. Es igen, megosztotta velunk ezt is. Egyik nap korhazba mentek, majd szomoruan jottek haza es elmondtak, hogy meghalt a baba. Szomoruak voltunk termeszetesen, de igazabol annyira nagy trauma nem volt. Nem tudom, miert olyan nagy dolog ezt elmondani a gyereknek.
2015. máj. 19. 19:54
 28/35 anonim ***** válasza:
0%
Korai vetélésrol beszélek, utolsó. Tegyük fel ott a pozitív teszt, nagy oromkodes természetesen a gyerekkel egyutt, aztán két hét múlva hoppá, nincs kisteso. Biztos ki kell ennek tenni a gyereket? Nem hiszem.
2015. máj. 19. 20:08
 29/35 anonim ***** válasza:
82%
Utolsó, itt megint az áll fent, hogy a veled egyet nem értők szájába próbálsz olyan szavakat adni, amik nem hangzottak el. Szerintem senki nem írt olyat, hogy a pozitív tesztet egyből elmondja a gyereknek. Én legalább is nem tenném, csak ha már nagy valószínűséggel nem lesz probléma. Ez hol zárja ki azt, hogy tudhasson róla, hogy már szeretnénk kistestvért? Egyszerűen nem értem a problémázásod okát. Ez olyan csúnya, vagy illetlen dolog lenne? Bakker, ismerősök is tudnak róla, hogy szeretnénk babát, akkor a saját gyerekünk miért ne tudhatna róla?
2015. máj. 19. 20:46
 30/35 anonim ***** válasza:
0%
Miután azt hangoztatja, hogy nem hazudik a gyereknek, nekem egyértelmű, hogy azonnal közli vele, ha pozitív a teszt. Mellesleg en nem szoktam a gyermekvallalasi terveimbe a páromon kívül most beavatni, mert pont semmi közük hozzá. Ezen kívül épp a kérdező az, aki hülyének próbál beallitani mindenkit, aki nem torpedoes felnőttnek, hanem gyereknek kezeli a gyereket
2015. máj. 19. 20:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!