Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves lányom fóbiás? Miért...

3 éves lányom fóbiás? Miért félt mindent a víztől?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Lányom augusztusban tölti a hármat, az utóbbi hetekben sajnos nem megy zökkenő mentesen a fürdetés, a kád szélén nem lehet semmi, mert fél hogy bele esik, de már játék sem lehet a vízben. Húgával idáig együtt fürödtek, de már az ő kezéből is kivesz mindent és el kell rakni, ezt úgy képzeljétek el hogy teljesen bepánikol, sír, remeg, görcsöl...már ijesztő :( Nektek volt valami hasonló? Mit javasoltok? Szakemberre van szükség? :(
2015. máj. 12. 18:42
 1/4 anonim ***** válasza:

saját féllmét jeleníti meg így

(én amikor kicsi voltam és fáztam, nem tudatosan, de az összes babát jól felöltöztettem és betakartam, tehát a gyerekek így fejezik ki ők mit éreznek)

lehet valamiféle agyi, idegredszeri érést is jelent(felfogja hogy a víz veszélyes is lehet, más kérdezőnél a sebbességtől kezdett félni a gyermek, autóban utazásnál, mindez annyit is jelenthet, hogy csupán felfogja az "erőviszonyokat", majd elmúlik)

más esetben ha nem nőné ki, lehet valami pszichés zavar a háttérben

2015. máj. 12. 18:49
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a gyors választ!

Erre nem is gondoltam. Mit javasolsz? Hogy kezeljük? Legyen minden elpakolva?

2015. máj. 12. 18:55
 3/4 Adrienn0122 ***** válasza:

Ez nem valamiféle irreális félelem, ami pont 2-3 éves kor körül jelentkezik a gyerekeknél? Én a hajmosástól féltem nagyon, párom attól, hogy a vízzel együtt ő is lefolyik a lefolyón, a húga pedig a mosógéptől.

Szerintem pakoljatok el mindent a kád széléről, aztán meglátjátok, hogy milyen irányba változik a dolog. -a gyerekorvost/védőnőt megkérdezném a dologról a legközelebbi találkozáskor.

2015. máj. 12. 19:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Kislányunk nemsokára 4 éves lesz. Neki is voltak furcsa dolgai, melyek néha ijesztőek is. De mára már kiderült, hogy a furcsa dolgok jönnek...aztán mennek! :)

Ne aggódj! Neki is nagyon rossz ez, segíts neki átvészelni! És kerülni az ilyen helyzeteket. Előre rakj el mindent a kád széléről. :)

Persze ha ez irreálisan hosszú ideig tart (több hónap) vagy rosszabbodik a helyzet akkor beszélj szakemberrel.

2015. máj. 12. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!