Ha a lányom megkap mindent, és ha esetleg máskor azt mondom neki hogy nem akkor mindig hiszti lesz mert megszokta?
Lányommal voltunk vásárolni,kinézett magának játékot,ruhát,nasit aztán ezeket mind megvettem neki.
Másnap is ugyanez volt.Mikor már nem vettem neki játékot mert mondtam neki hogy már 2 nap kaptál egy csomó játékot elkezdte a boltba a hisztit.Ez mindig így lesz?Olyan vagyok hogy megveszem neki csak ne ordítso a boltba.
hát akkor mindig így lesz...
csak majd ne legyen ciki mikor 10 évesen tombol az üzletben mert nem veszed meg neki a több százezres gépet ;)
nálunk úgy van, hogy egy apróságot kaphat, pl. túrórudi vagy joghurt. ha játékot kinéz akkor azt a listára felírjuk és a következő ünnepen lehet, hogy azt kapja.
tényleg, te mit veszel ünnepekre ha mindig megveszel neki helyben mindent, csak hogy ne legyen hiszti? gondolom tele a lakás, nem? így még megbecsülni se tudja majd, elkényeztetésnek hívják ezt :(
Hány éves??
Nem jó stratégia, hogy megveszed neki, csak ne ordítson. Tudod, mi a jó stratégia? Ha te döntöd el, mit veszel meg neki és mit nem, lehetőleg még a boltba lépés előtt, és el is mondod neki, hogy most ezért és ezért jöttünk, mást nem veszünk. Ha ennek ellénére hisztizik, akkor meg NEM KELL AZZAL FOGLALKOZNI, hogy kinek mi a véleménye, hiszen a célod nem az, hogy imponálj az idegen embereknek, hanem hogy rendre, rendes viselkedésre tantísd a kislányodat. Ha nem állsz ki a saját elhatározásod mellett, mert mit gondolnak mások, akkor nagyon nehéz dolgod lesz, nemcsak a gyereknevelést illetően, de abban különösen.
Szia!
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de sajnos az első (második) alkalommal rontottad el a dolgot. Ha akkor nemet mondtál volna megtanulta volna, hogy a vásárlás nem arról szól, hogy ő kap néhány dolgot.
Nekem is elég akaratos a nagy, de mikor már rendesen jött velem vásárolni (járt, és pakolászott) és elkezdte a neki tetsző dolgokat lepakolni a polcról, mondtam neki, hogy olyat most nem veszünk, legyen szíves visszatenni. Volt, hogy el kellett mondanom 3x egymás után, de utána magától visszatette. Ez ügyben egyszer sem volt hiszti. Tudomásul vette, hogy azt nem kapja meg.
Ha olyat veszek, amit szeret, azt sem bontjuk ki vásárlás közben, meg kell tanulnia, hogy fizetés után eszünk, iszunk a vásárolt dolgokból (addigra, mondjuk elfelejti, hogy mit akart kibontatni). Van velem mindig rágcsa, és innivaló, hogy a figyelmét eltereljem, de ezekre semmi szükség nincs.
Közel 3 éves, és a vásárlás flottul megy. Ha nagyon szeretne egy-egy apróságot (Túró Rudi), akkor megkaphatja. Mondjuk nagyobb kiszerelésben veszek a gyerekeknek finomságokat (úgy ugye olcsóbb), amit általában a nagy tesz be a kocsiba, vagy ha nem, akkor is látja benne, így nincs vita és pakolászás.
A játékoknál meg lehet azt csinálnám, hogy a tönkretetteket hagynám elöl, hogy lássa mit csinált. Így nem lehet vele játszani. Addig meg biztos nem vennék újat (és a hozottakat is eltenném), amíg meg becsüli őket, és vigyáz rájuk. Nálunk is lett már elszakítva könyv, tönkretéve játék, de elöl van, hogy lássák hogy használhatatlan lett. (Azóta semmi más nem lett leamortizálva.)
Igen ,mert elkényezteted de nagyon ,de ha kiálnál magadért és nem venél meg mindent mindig neki akor elöbb utobb normálisan viselkedne .
Nálunk,könyv,játék csak ünnepekkor van ,és igy nagybecsben van tartva ,vigyáznak rá,ruhát se veszik minden nap ,csak ha kell .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!