Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A fiú gyerekek miért olyan...

A fiú gyerekek miért olyan "mások"?

Figyelt kérdés

Egyszerűen sokkal rosszabb természetűek. Sokkal inkább elviselhetetlenebbek. Persze nem a babák, de nagyobb óvodás koruktól már egyértelmű, hogy a fiúkkal sokkal több a gond, szemtelenebbek, nem tartják be a szavukat, erőszakosak, a természetük kiállhatatlan, szófogadatlanok.

Tudom, hogy mindkét nemnél van ilyen is, olyan is, de az arány 99:1-hez.

2010. febr. 23. 21:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Talán ez a természet? Ezért féltem, hogy fiam lesz...
2010. febr. 23. 21:26
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nevelés kérdése.
2010. febr. 23. 21:27
 3/12 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Várj, kitalálom- neked lányod van.

Nem bírom ki, h ne válaszoljak.

Nekem kisfiam van, májusban lesz 4 éves, és nem olyan, amilyet leírtál. Vegyes csoportba jár, és rendre elmeséli nekem, hogy a nagyok rosszalkodnak, de ő a kicsikkel játszik, akik aranyosak. És az óvónők is csak dícsérik. Imádja a könyveket, a természetet, kreatívkodni. :)

Persze vannak hisztik, de ez korosztályos, legalább olyan hisztiket produkálnak a korabeli lányok.

S hogy végre a válaszra térjek:

A fiúknál bizonyos életkorokban (pl. fél éves koruk körül, 4-5 éves koruk körül és később is vmikor) erősen megnövekszik a tesztoszteronszint. Ez a sodró lendület, az élénkség, stb. genetikai magyarázata.

Erőszakosak, kiállhatatlanok? Gondolj csak bele, a nagy átlagnál ezt hallod: "ne bőgj már, mi vagy te, lány???" Ááá, nem is fáj az, milyen katona leszel? -egyébként ki akar katona lenni??? :o

Ezzel azt akarom mondani, hogy úgy tesznek, mintha a fiúknak nem lehetnének érzéseik, vagy ha már vannak, legalább ne mutassák ki. Csoda hogy feszültek lesznek? Jelentkezzen, aki nem lenne feszült, ha betiltanák az érzéseit! És aztán, 20-30 év múlva kérdezik a nők, h miért nem beszél a férfi??? Az alapok az első 3 évben rögzülnek.

Szóval az én kisfiamnak van játékkonyhája (imád főzni velem is, igaziból), két babája és egy kis babakocsija, néha tologatja őket, ha véletlenül rátérdel és sír a baba, megvígasztalja. És szerintem ez így normális. Szerinted miért feszeng olyan sok pasi a gyerekektől? Mert általános társadalmi elvárás, h ők nem gondoznak, nem babusgatnak senkit.

Ááá...bocs, kissé bő lére eresztettem, de azt hiszem, válaszoltam.

2010. febr. 23. 21:31
 4/12 A kérdező kommentje:

Kapaszkodj meg, KISFIAM van :)

Pont ezért kérdem, mert ő is mindig azzal jön haza, hogy a fiúk az oviban... És inkább játszik egy-egy kislánnyal. De amikor bemegyek, tényleg igazat kell adnom neki, borzalmasak a fiúk. Mondom: TÖBBNYIRE, és direkt azt írtam, hogy a nagyobb óvodáskortól.

A másik: régóta és rengeteg gyerekkel van kapcsolatom, és egyre inkább az a tapasztalatom, hogy a lányokkal százszor könnyebb kijönni, sokkal kezelhetőbbek, a fiúk közül egy-egy van, akivel nem kell megszakadnom.

A nevelés szerepe csak részben meghatározó, folyamatosan tapasztalom, hogy a fiús anyukák tízszer akkora energiabefektetéssel huszadát nem érik el.

Ha ennyire a hormonok, akkor ez ilyen reménytelen dolog?

2010. febr. 23. 21:47
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két kisfiam van 8 és 10 évesek.Termetük a családi adottságokból kifolyólag elég magas és erős testalkat. Ha hazajönnek a suliból a beszélgetésből kiderül, mennyire nem szeretik a kiabálós futkosós löködözős játékot játszó társaikat. Az egyik este a kisebbik sírva fakadt látszólag minden ok nélkül, közelebb húztam magamhoz hogy beszélgessek vele az okáról és közölte az bántja , hogy nem tudja a szorzótáblát, mert a tanárnéni azt mondta márciustól már fejből kell tudni. Csak csatlakozni tudok az előbbi anyukához, hogy nem a fiúkkal van gond, hanem a családdal és a neveléssel. A lelki érzékenység épp olyan mértékben meg van a fiúkban mint a lányokban. Tudnak sírni és elérzékenyülni, szeretni és odabújni egy kis simogatásért. Mi is együtt főzünk a konyhában, együtt porszívózunk, tanulunk, sportolunk, csak mi nem babázunk, mert én egy 2 méter magas 110kg-os nyugodt békés természetű érzékeny apuka vagyok. :)
2010. febr. 23. 22:02
 6/12 A kérdező kommentje:
De jó volt ezt olvasni, köszi.
2010. febr. 23. 22:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Tök jó,hogy ilyeneket leírtatok!..és úgy,hogy közben nem vagdalóztatok.Nekem is kisfiam van bár Ő még csak 1 éves de jó tudni azokat amiket leírtatok!Az utolsó hozzászólás-olyan aranyos volt!!
2010. febr. 23. 22:30
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia!

teljesen alaptalannak tartom a feltevésedet.Már csak ha abból indulunk ki hogy amit én leműveltem szegény anyuval gyerekkoromban..úristen, szinte az összes fényképen durcás vagyok.Sajnos a mai napig!

Szeretem hogy fiam van, szeretnék egy öcsit, szeretem hogy már két imádnivaló pasija van Anyának nem egy:)

Nehéz,hisztis,akaratos..De erre meg azt tudom írni hogy akivel (ez én lennék) lehet,miért ne tenné?!

2010. febr. 24. 07:31
 9/12 anonim ***** válasza:

21:31-es vagyok. Bocs, nem genetikait akartam írni, hanem hormonálist a tesztoszteronnál...

Mikor bedobtam, hogy tuti lányod van, már motoszkált bennem, h talán mégis fiad. ;)

Ha nem bánod, ajánlanék egy könyvet, ahol a tesztoszteront is olvastam, és még rengeteg okosat a fiúkról:

Steve Biddulph: Hogyan neveljük a fiúkat?

A szerző másik könyve, a Hogyan neveljünk boldog gyermekeket I-II is nagyon hasznos!

Egyálatlán nem tucatmű, de sajnos nem nagyon lehet kapni, talán atnikvárium, vatera, teszvesz, zsibvasar.hu vagy könyvtár. Megéri, ha meg tudod szerezni!

2010. febr. 24. 08:58
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem hozzáállás és tűréshatár kérdése, és szerencsével nevelés és genetika tárgya is.

Én szeretem, hogy a fiúgyerekek őszintébbek. Kiabálnak, küzdenek, összefognak, nem rekesztik ki úgy a másik fiút a játékból, ésszel taktikáznak. Kiszámíthatod, minek mi lesz a következménye, nincsenek cselszövések a játszmáikban. Ha jó a kapcsolatod a kisfiaddal, később is jó anya-fiú kapcsolatod maradhat. Míg a lányok sokkal könnyebben elszakadnak a szülőktől.

A lányokat tartom visítozónak, hisztisnek, sápítozónak, nyafkának, bájolgónak és általában ők a hátsó szándékkal elhallgatók, hazudók is. Aztán jön a tini- és kamaszkor. Még az udvarlást is ők kezdik, és alig lehet féken tartani a hormonjaikat. Nekem például a lányokkal nehezebb a nevelés, anélkül, hogy előítélettel közelednék, általában így van.

EGy tanárnő kisfiú gyermekkel

2010. febr. 24. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!