Tojásallergiás gyerekek anyukái. Mi lesz a hétvégi menü Nálatok?
Szia! Nem olyan bonyolult tojás nélkül főzni (bár tény, hogy a tojásos galuska és a csőben sült ételek kilőve és én palacsintát sem szívesen készítek, mert bár elvileg megcsinálható, de nekem nem megy :). Számomra emiatt derült ki pl., hogy az egyben sült fasírtba nem feltétlen kell tojás, simán egyben marad szépen, és ugyanolyan fincsi.
Pár tipp, hátha segít: reggelire lekváros/nutellás/felvágottas, sajtos stb. kenyér, ebédre: fasírt rizi-bizivel/krumplipürével/sóskával/spenóttal,
vagy pl. pulykából (vagy bármi másból, ami nem csirke) készült étel: pulykapörkölt durumtésztával, milánói spagetti (durumtésztából), sertéssült körettel…
vacsora: bármi hideg, felvágott, zöldség, kenyér, sajt stb.
Én a desszerthez tennék hozzá néhány szót.
Nyugodtan készíts süteményt, akár kelt tésztát, ha akarsz. A kelt tészták tojás nélkül is gyönyörűen megkelnek, a tetejét tejjel kend le és arra vigyázz, hogy világosra süsd, különben kiszárad. A hétvégén darázsfészket csináltam, senki észre sem vette, hogy nincs benne tojás és kókusztejjel készült. (a fiam tejallergiás is).
Nálunk nagy sláger az almás béles, amit én omlós tésztából készítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!