Ti mit tennétek, ha párotok és a gyerekek nem köszöntöttek fel itthon Anyák napján?
Azért, mert kikövetel valamit, az nem érdem.
Ezért érdemes vigyázni azzal, hogy valakinek az egész életét az "anyaság" határozza meg. Ha ott valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezte, rögtön kihúzza a szőnyeget a lába alól.
Keress emellé más célokat, kihívásokat is az életedben. Az ajándék attól ajándék, hogy nincs elvárás mögötte. Ha már elvárásra adják, azt alamizsnának hívják.
Pároddal egyébként kommunikáltál erről bármit is?
Vagy most te duzzogsz az egyik sarokban, neki meg gondolatot kellene olvasnia?
Anyák napja előtt pár nappal kedvesen rákérdeztem a férjemre, hogy anyák napjára kapok valamit a gyerekektől?! Ő erre annyit mondott hogy ha nem felejtjük el...
2 éves és fél éves gyerkőcök anyukája vagyok, nem vártam egy mezei virágnál többet (mivel még nem beszélnek így maradnak a kézzel fogható dolgok) viszont anyák napján én köszöntöttem anyut, mamámat, de én nem kaptam semmit, egy annyit sem hogy szeretünk anya. (férjemtől esetleg)
Rosszul esett de próbáltam nem mutatni, nem is mondta a férjemnek, viszont egész nap a sírás kerülgetett... pedig az csak egy nap amit valaki elnevezett anyák napjának...
Rosszul esett és ez ellen nem tudok mit tenni, nem haragszom meg semmi ilyesmi csak jól esett volna 1 kedves szó a gyerekek nevében.
Teljesen egyet értek a 12-essel, mintha én írtam volna.
mit tennék? Semmit. Majd felköszöntenek jövőre, vagy azután ,amikor már ők maguk érzik át ennek a jelentőségét, amikor belülről jön nekik az igény, hogy nekem örömet okozzanak.
Apukából célozgatással, vagy konkrét kéréssel kitaposni az ajándékot, köszöntést szánalmas. Na de hát valaki annyira "csak anya", hogy képes ezen kattogni. Tényleg az lenne a megoldás nektek, hogy keressetek valami életcélt, hobbit, munkát a gyerek mellett.
Szerencsére a gyerekeim már elég nagyok ahhoz, hogy maguktól felköszöntsenek. 5,5 és 8 évesek, rajzoltak és szedtek nekem virágot, tavaly pedig csak rajzoltak.
Viszont előtte sosem kaptam semmit, csak az oviban...
A párom nem egy ilyen típus, sosem volt ajándékozós, még a szülinapomon sem. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor kaptam tőle pl. virágot, nőnapkor sem szokott köszönteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!