Mi a véleményetek a "homokozó széléről"-hintázás közbeni etetésről?
Banánnal néha én is szaladgálok utána, mert néha alig akar enni. Ekkor örülök, hogy megeszi.
De nem játszótéren, hanem itthon.
Gondolom hisztizne, és tombolna a gyerek, ha le kellene ülnie, és ezért inkább az anyák szaladgálnak utána.
Én mindig megetetem indulás előtt, ráadásul 5 percre lakunk a jàtszótól...tehát ha nagyon megéhezik akkor haza tudunk menni.
Kérdésre a válasz: én azt vettem észre sok anyuka ismerősnél, hogy nem igazán eszik a gyerekük nyugodtan az asztalnál/etetőszékben, hanem rohangálnak a lakásban és néha lesikerül egy falat! Sógornőm úgy eteti a gyerekét, hogy berakja a tv elé és amíg elbambul a gyerek a reklámokon addig eszik valamicskét. Szóval valószínűleg ezt szokták meg, így a jàtszón is csak így eszik a gyerkőc. Én mindig együtt eszek a fiammal az asztalnál (ő etetőszékben), a tízórai/uzsonna gyümölcsökkel meg egyebekkel sem rohangálok utána.
Szerintem nincsennek megszokva /megszokatva ahoz, h leul az asztalhoz az egész család. Nálunk sem megoldhato hétkoznap, de vasárnap mindig egyutt ebédel a család.
Az én is észrevettem, h mindig tomve vannak a gyerekek: csipsz, cukor, csoki, fagyi stb.
Már bocs, de szerintem annak, hogy délután megeszik a gyerek egy banánt, semmi köze ahhoz, hogy leül-e együtt a család az asztalhoz. Ne mondd már, hogy ti mind odaültök az asztalhoz délután, mert a gyerek uzsonnára eszik egy almát.
Nem muszáj csokit meg chipset vinni a játszótérre, nálunk mindenki gyümölcsöt és hasonlókat szokott. Szőlő, alma, banán, esetleg ropi, keksz. Szerintem ez nem gáz.
Nekem mindegy lenne, ki rohangál és mivel, csak légyszi, az alábbi négy kérdésre adjatok választ:
1. Mi van, ha az én gyerekem meglátja, megkívánja, de nem ehet, mert pl. tej-glutén érzékeny?
2. Mi van, ha sem tej, sem glutén nincs a nasiban, viszont nyári hasmenéses időszakban nem szeretném, ha piszkos kézzel enne?
3. Mit csináljak, ha nem szeretném, hogy elfogadjon idegenektől kaját, bármilyen szívesen kínálják - mit mondjak annak a szülőnek, "bocs, de nem fogadhat el idegenektől"? (Ennek később nagy jelentősége lesz.)
4. És végül: mit csináljak a rengeteg hangyával, amik pl. nálunk nyár közepétől gyűlnek a játszón az ott hagyott kajamaradékra, gondolok itt pl. a kekszre pl. ami kiesik a homokozóban a kisgyerek kezéből?
Aki ezekre a problémákra megoldást tud, kérem, ossza meg, és ígérem, utána egy szót sem szólok, mert engem tényleg nem érdekel, ki, mivel és hogyan eteti a gyermekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!