Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hol vagy "védve" a lakásban a...

Hol vagy "védve" a lakásban a gyerektől?

Figyelt kérdés

egy elektronikus átutalást nem tudok megejteni, mert mászik a nyakamba(1 év)

nem hajmosásra miegyyébre gondolok, hanem mondjuk amikor fontos dolgod van és nem megy gyerekkel a nyakadban!

2015. máj. 7. 08:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Mivel 2-szer alszik, délelőtt és délután is , kb 2 - 2 órát, ilyenkor kb bármit meg tudok csinálni.
2015. máj. 7. 11:01
 12/22 A kérdező kommentje:

szóval senki nem képes semmi fontosra ha a gyerek ébren van. csodálatos

köszi

2015. máj. 7. 11:15
 13/22 anonim ***** válasza:
Dehogynem, csupa fontos dolgot csinálunk, mikor ébren van a gyerek. Majdnem mind a vele való foglalkozás része. Kérdés persze, kinek mi a fontos, és mi a fontos a gyereknek.
2015. máj. 7. 11:18
 14/22 A kérdező kommentje:
nem csak szülő egy ember.
2015. máj. 7. 11:31
 15/22 anonim ***** válasza:

Én szoktam utalni, felteszem a gépet a konyhapultra úgy csinálom, ott nem éri el.

Hajat mosni is szoktam, nappal, nem ér el semmit nem mászik fel sehova, nem is zárom ki a fürdőszobából.Főzni is szoktam, takarítani is, amikor nem alszik.

DE! 1 hónap múlva államvizsgázom.Számomra elég fontos, arra mégsem tudok tanulni, csak éjszaka, mert nem mondhatom a gyereknek, hogy hagyd most anyát. Ez van. 22 hónapos lány amúgy.

2015. máj. 7. 11:59
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Csodálatos vagy nem csodálatos, egy egyéves gyerek ilyen. Nincs tekintettel másokra, nem is elvárható tőle ebben az életszakaszban. Ilyennek ismeri az egyéves gyerekeket az egész világ, ilyenk voltak azelőtt is, hogy a tiéd megszületett volna, gondolom, akkoriban is láttál már gyerekeket, úgyhogy nem értem, miért vagy ettől meglepve.
2015. máj. 7. 12:05
 17/22 anonim ***** válasza:

"szóval senki nem képes semmi fontosra ha a gyerek ébren van."

Szóval a gyerekkel való foglalkozás nem fontos. csak az utalás...

Egyébként te írtad, hogy nem hajmosásra gondolsz. Nyilván a gyerek habitusától is függ, mit lehet megcsinálni mellette. Az én 2 éves fiam egyedül is képes eljátszani a szobájában akár 1 órát is, úgyhogy nemcsak főzni, mosogatni tudok mellette, hanem akár az általad írt "fontos" utalást is meg tudom csinálni. (1 évesen is elvolt 1-1 új-vagy "rég nem látott" autóval elég sokáig)

De ezt hiába tanácsolom neked, ha a te gyereked 1 percre sem tudja egyedül lefoglalni magát...

2015. máj. 7. 12:09
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak szülő egy ember persze, de egy egy évesről beszélünk, nem? Konkrétan egy egy évesnek oly mindegy, hogy te utalni akarsz vagy WC-re menni nyugodtan vagy csak lerogyni a fotelbe 5 percre. Neki az a lényeg, hogy vele foglalkozz a nap minden percében.

Értem egyébként, hogy mire akarsz kilyukadni. Nekem is sz.r volt ráébredni, hogy hiába van apja, nagyszülei a gyereknek, azért csak anya-anya-anya kell. Bennem is lezajlott ez, hogy mostmár ez lesz egész életemben, hogy 2 lépést nem tudok tenni nélküle, hogy nem csak önmagam vagyok, hanem mindig és mindenkor van egy kis "csatolmányom"? Meg kell ezt emészteni ,na.

Mostmár egyébként majdnem 2 éves, simán elvan egy óráig is akár nélkülem. Meg olyan hamar megnőnek, ezeket az időket meg semmivel nem lehet visszahozni.

A lényeg a lémyeg, sokat bosszankodtam én is ezen, hogy ezentúl jobban át kell gondolni a teendőket, jobban kötve vagyok, nem ehetek, alhatok, olvashatok akkor, amikor akarok, hanem, amikor 5 perc nyugi van.

2015. máj. 7. 12:49
 19/22 anonim ***** válasza:
Ma itthon van az ovisom is, de két gyerekkel (3 és 5,5 évesek) könnyebb, mint 1 fő 1 évessel. Ez egy ilyen időszak, majd megnől és meg tudsz vele beszélni egy csomó mindent. Pl azt is, h 5 perc nyugira van szükséged, mert egy fontos telefont el kell intézned.
2015. máj. 7. 12:55
 20/22 anonim ***** válasza:

Megértem a problémát. Én úgy csinálom, hogy vannak olyan doboz játékok, amikkel kevésszer találkozik, így újdonságként hat. Ha szükségem van egy negyed órára, akkor ezzel beteszem a kiságyába és gyönyörűen eljátszik egyedül. Szüksége is van az egyedül való játékra, nyugalomra így alakul ki a kreativítása.

A hsz-okban nagyon rámentek és kisarkították a példádat, de lehet ez egy postás érkezése (kertes ház), hasmosás, zuhanyzás, fontos tel.beszélgetés, veszély a konyhában... stb. A neheze még csak most fog neked kezdődni, amikor elkezdi felfedezni a világot és nem ha tudsz neki gátat szabni nagyon rosszul fogod magad érezni.

2015. máj. 8. 08:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!