Hol vagy "védve" a lakásban a gyerektől?
egy elektronikus átutalást nem tudok megejteni, mert mászik a nyakamba(1 év)
nem hajmosásra miegyyébre gondolok, hanem mondjuk amikor fontos dolgod van és nem megy gyerekkel a nyakadban!
szóval senki nem képes semmi fontosra ha a gyerek ébren van. csodálatos
köszi
Én szoktam utalni, felteszem a gépet a konyhapultra úgy csinálom, ott nem éri el.
Hajat mosni is szoktam, nappal, nem ér el semmit nem mászik fel sehova, nem is zárom ki a fürdőszobából.Főzni is szoktam, takarítani is, amikor nem alszik.
DE! 1 hónap múlva államvizsgázom.Számomra elég fontos, arra mégsem tudok tanulni, csak éjszaka, mert nem mondhatom a gyereknek, hogy hagyd most anyát. Ez van. 22 hónapos lány amúgy.
"szóval senki nem képes semmi fontosra ha a gyerek ébren van."
Szóval a gyerekkel való foglalkozás nem fontos. csak az utalás...
Egyébként te írtad, hogy nem hajmosásra gondolsz. Nyilván a gyerek habitusától is függ, mit lehet megcsinálni mellette. Az én 2 éves fiam egyedül is képes eljátszani a szobájában akár 1 órát is, úgyhogy nemcsak főzni, mosogatni tudok mellette, hanem akár az általad írt "fontos" utalást is meg tudom csinálni. (1 évesen is elvolt 1-1 új-vagy "rég nem látott" autóval elég sokáig)
De ezt hiába tanácsolom neked, ha a te gyereked 1 percre sem tudja egyedül lefoglalni magát...
Nem csak szülő egy ember persze, de egy egy évesről beszélünk, nem? Konkrétan egy egy évesnek oly mindegy, hogy te utalni akarsz vagy WC-re menni nyugodtan vagy csak lerogyni a fotelbe 5 percre. Neki az a lényeg, hogy vele foglalkozz a nap minden percében.
Értem egyébként, hogy mire akarsz kilyukadni. Nekem is sz.r volt ráébredni, hogy hiába van apja, nagyszülei a gyereknek, azért csak anya-anya-anya kell. Bennem is lezajlott ez, hogy mostmár ez lesz egész életemben, hogy 2 lépést nem tudok tenni nélküle, hogy nem csak önmagam vagyok, hanem mindig és mindenkor van egy kis "csatolmányom"? Meg kell ezt emészteni ,na.
Mostmár egyébként majdnem 2 éves, simán elvan egy óráig is akár nélkülem. Meg olyan hamar megnőnek, ezeket az időket meg semmivel nem lehet visszahozni.
A lényeg a lémyeg, sokat bosszankodtam én is ezen, hogy ezentúl jobban át kell gondolni a teendőket, jobban kötve vagyok, nem ehetek, alhatok, olvashatok akkor, amikor akarok, hanem, amikor 5 perc nyugi van.
Megértem a problémát. Én úgy csinálom, hogy vannak olyan doboz játékok, amikkel kevésszer találkozik, így újdonságként hat. Ha szükségem van egy negyed órára, akkor ezzel beteszem a kiságyába és gyönyörűen eljátszik egyedül. Szüksége is van az egyedül való játékra, nyugalomra így alakul ki a kreativítása.
A hsz-okban nagyon rámentek és kisarkították a példádat, de lehet ez egy postás érkezése (kertes ház), hasmosás, zuhanyzás, fontos tel.beszélgetés, veszély a konyhában... stb. A neheze még csak most fog neked kezdődni, amikor elkezdi felfedezni a világot és nem ha tudsz neki gátat szabni nagyon rosszul fogod magad érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!