Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyaként mit tesztek, ha...

Anyaként mit tesztek, ha majdnem hat éves kisfiatok hisztériázik, hogy nem akar az óvodai anyák-napján szerepelni? És egyáltalán óvodába járni?

Figyelt kérdés
Nincs kibúvó, minden gyereknek szerepelnie kell, kivéve ha beteg és ezért nem jár óvodába.

2015. máj. 5. 10:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Itt nem az ünnepséggel van a gond, hanem az egész ovival. Előtte nem utalt rá semmi, hogy gond van? Óvónővel nem jön ki vagy a többi gyerekkel? Más probléma van? Otthoni gond? Szerintem beszélj az óvónővel, hogy most valami nagy gondja van a kisfiadnak, nem biztos, hogy szerepelnie kellene, mert nem fog úgysem csinálni semmit és beszéljétek meg, ő mit gondol, mitől lehet ez és milyen megoldást lehetne rá találni közösen. Ha jó fej, akkor meg lehet vele beszélni, ha nem, akkor "beteg lesz".
2015. máj. 5. 10:22
 2/11 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi furcsa nincs abban, hogy nem akar szerepelni. Minek is erőltetik, hogy kötelező minden gyereknek? Na mindegy, ezzel a véleményemmel szerintem egyedül leszek...

Nagyobb problémának látom, hogy egy 6 éves hisztériázik...

2015. máj. 5. 10:25
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

6 éves a kisfiam, örömmel megy óvodába, örömmel szerepel minden ünnepélyen.

Nem hiszem, hogy ez nálatok hirtelen jött. Előzmények?

2015. máj. 5. 10:36
 4/11 anonim ***** válasza:
77%
Megkernem az óvónőt, mutassa meg hol van leirva, hogy kötelező a gyereknek szerepelnie
2015. máj. 5. 10:41
 5/11 anonim ***** válasza:
93%

nincs olyan, hogy nincs kibúvó... ha nem akar akkor nem fog. egy 4 évest nem kényszeríthetsz szereplésre! ezt egy valamirevaló óvónő tudja...

egyébként én azt szoktam ilyen helyzetekben mondani neki, hogy nem muszáj, de meg kell próbálni :)

2015. máj. 5. 11:13
 6/11 anonim ***** válasza:
59%
Elmondanám, hogy oviba járnia muszáj, de szerepelnie nem. Ha az óvoda nem érti meg, aznap nem vinném be.
2015. máj. 5. 11:41
 7/11 anonim ***** válasza:
Beszélnék az óvónővel, hogy nem akar szerepelni, és nem vinném aznap oviba.
2015. máj. 5. 12:21
 8/11 anonim ***** válasza:
90%

Nincs olyan, hogy szerepelnie "kell". Ha nem akar, akkor a személyiségét nem kell ilyen fölösleges dolog miatt belekényszeríteni egy számára nem kívánatos szituációba.

Anyaként pedig az a dolgod, hogy ezt közöld az óvodával, s a gyerek érdekeit érvényesítsd, nem pedig mást.

2015. máj. 5. 15:00
 9/11 anonim ***** válasza:
96%

Épp most jöttünk haza az ovis anyák napjáról.

A fiammal kint ültem az öltözőben, mert üvöltött, hogy nem akar bemenni. Pedig már ez a 3. éve (5,5 éves), ilyet eddig még nem csinált, mindig örömmel vett részt a műsorokban. A végére mentünk be, mikor már az ajándékokat osztogatták az anyukáknak, nagymamáknak. Pedig ülhetett volna az ölemben, de nem akart.

Ő azt mondta, hogy nem mer bemenni, mert sokan vannak...

Ő egyébként is utálja a hangos zenét, ha a járdán megyünk, és elmegy az úton egy kamion, ő akkor is befogja a fülét, stb....

Ez így sikerült, azért megkönnyeztem, mikor az ajándékot ideadta és kaptam két akkora puszit, hogy majd hanyat dőltem és mondta, hogy nagyon szeretlek.... Annyira édes volt. Ez feledtette velem, hogy nem vett részt a műsorban.

2015. máj. 5. 17:52
 10/11 anonim ***** válasza:

Szépen odaállsz az óvónéni elé, és megkérdezed, mi volt a baj valamelyik próbán? Valószínű vmit elrontott, leszidták, emiatt most herótja van az egésztől szegény gyereknek.

De azt is mondhatod az óvónéninek, hogy nem mentek el az ünnepségre, vagy azt is mondhatod, hogy a te gyereked kéretik ne szerepeljen, mivel nem akar.

De mindenek előtt beszélj őszintén az óvónénivel, az általában célra vezet.

2015. máj. 6. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!