Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hörgőhurutra használtatok...

Hörgőhurutra használtatok gyereknek Ventolint?

Figyelt kérdés

Kislányomnak folyamatosan visszatérő hörgőhurutja van, ami mindig átmegy tüdőgyulladásba. Háziorvos nem írt fel semmit neki,azt mondta, hogy köptetőt kapjon, pedig már tudhatná mindig tüdőgyulladás a vége, csak annyira nem érdekli.Olyan csúnyán hörög mikor veszi a levegőt.

Nagyon haragszom rá,csak a pénzt várja, akkor lehet csinálna valamit, de kinek van annyi pénze.

De szegény kicsim már annyira köhög, éjjelre is köhögéscsillapítót kellett adjak neki.

Van itthon Ventolinunk,mivel régen jártunk tüdőgyógyásznál és írt fel (nem aszmás) neki.

Annyira aggódom miatta, már nagyon félek a tüdőgyulladástól megszeretném előzni. Kezdjem el adni, legalább egyszer naponta?

köszönöm a válaszokat.

2015. máj. 5. 07:47
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

20as vagyok. lehagytam amibe az elején belekezdtem :)

szóval mi azt beszéltük a dokival, hogy ha hallom, akkor 3 napig megy a 4x2 puff ventolin, meg a többi ha kell. sokszor elég volt és 3 nap alatt helyrejött. de általában 5-6 nap, akkor persze viszem dokihoz meg 4 éves koráig mindig egyből vittem

2015. máj. 5. 18:58
 22/33 A kérdező kommentje:

Kedves utolso valaszolo. Koszonom szepen, hogy irtal Meg nem adtam neki, fgyelni fogom a legzeset es ha nem tetszik lehet adok neki. Azt eszrevettem hogy inhalalas utan salvus vizzel kevesbe kohog.

Ez nem az aszma jele lehet?

Azt sikerult megtudnotok, hogy nalatok mi okozza a gyakori horgohurutot?

Koszonom szepen megegyszer.

2015. máj. 5. 23:07
 23/33 A kérdező kommentje:

19-es valaszolonak szolt az elobbi kerdes.

Kedves 20-as valaszolo haziorvos javasolta nektek hasznalni a ventolint, vagy tudogyogyasz?

A mi haziorvosunkat nehezen lehet rabeszelni meg egy vervetelre is sajnos es mindig a szokasos szovege van, hogy orrszivas, kopteto. De lehet ventolinnal megelozhetnenk a tudogyulladasokat.

Koszonom szepen mindenkinek a valaszt.

2015. máj. 5. 23:17
 24/33 A kérdező kommentje:
Sóoldatot receptrelehet venni? Gondolom fiolás, abból mennyit használtok el naponta kedves 20-as válaszoló?
2015. máj. 5. 23:21
 25/33 anonim ***** válasza:

19-es vagyok:

nem tudjuk mi okozta,pluszban még kruppos is volt,úgyhogy "elvoltunk" :( én elvittem pulmonológiára többször is több orvoshoz,tüdőgondozóba,immunológushoz,allergia vizsgálatra,voltunk nyelő cső röntgenen is.Nem akartam elhinni,de minden vizsgálat eredménye tökéletes volt,a gyerekem egy tökéletes immunrendszerű gyerek,csak hajlamos össze szedni ezeket a légúti nyavalyákat (más baja nem is volt soha) én is az asztmától rettegtem,de nem asztmás.

Most már egy éve nem volt bronchititise,kruppos rohama sem,de általában ugatva köhög ha beteg.deLassan de biztosan kinövi,mert azért javulgat (ezt is jósolták nekünk)

2015. máj. 5. 23:24
 26/33 anonim ***** válasza:

Még annyit,hogy én pulmonológushoz vinném,ha ekkora fafej a háziorvos (meg egyébként is,mert ez rá tartozik)

Én is így tettem,és nagyon lelkiismeretes volt a doktornőnk,tényleg minden vizsgálatot megcsináltatott,amit csak lehetett.

2015. máj. 5. 23:26
 27/33 anonim ***** válasza:

20as vagyok. már 3 éve tart ez a sok hörghurut nálunk. kb. a 3. alkalommal kapott szirupot ami nem segített, aztán jött a ventolin. következő évben kezdtük el a tüdőgondozót, ők is azt mondták, hogy ventolin... szóval mindenhonnan.

sóoldatot még nem vettem recept nélkül, annyit írnak, hogy bőven elég. 1 ampullával megy el egy nap, 5ml-t porlasztunk.

minket azzal bíztatnak, hogy kinövi, minden létező vizsgálatot megcsináltak, makk egészséges, miközben ugatva köhög... :/

2015. máj. 5. 23:27
 28/33 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen, hogy irtal kedves 19-es valaszolo. Nalunk is csak horgohurut ja van mindig mas betegseg elkeruli. Mi is voltunk mar 2 tudogyogyasznal, immunologusnal, de mindent rendben talaltak. Nyelocso rontgenbol mit lehet megallapitani? Erre melyik orvos kuldott benneteket? Mi a svabhegyi gyogyintezetbe voltunk utolag, de jartunk mar a Bethesdaba is, ami csapnivalo volt.
2015. máj. 5. 23:29
 29/33 A kérdező kommentje:
Kedves 20-as valaszolo, milyen szirupot kapot, spiropentet? Nekunk ezt sem hajlando felirni haziorvos, pedig ilyenkor, foleg nala nem artana, mindig megvarja tudogyulladast, aztan antibiotikum, amit szinten ki kell kuzdeni.
2015. máj. 5. 23:33
 30/33 anonim ***** válasza:

Pulmonológus küldött,azt mondta ha már ennyire alapos akarok lenni,akkor csináltassuk meg ezt is,mert lehet olyan hörgőszűkület vagy a gégének olyan rendellenessége ami okozhatja a hajlamot (hát valahogy professzionálisabban fejezte ki,de remélem azért érthető) nem nagy dolog,két kortyot kellett egy mentolos folyadékból meginnia,ez volt a kontraszt anyag,és úgy röntgenezték.Simán ment.Persze ez is jó lett.

De úgy tűnik ahogy írod,hogy sajnos,nem sajnos,de ti is csak a "erre hajlamos anyuka,majd kinövi"-k táborát erősítitek.

2015. máj. 5. 23:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!