Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hörgőhurutra használtatok...

Hörgőhurutra használtatok gyereknek Ventolint?

Figyelt kérdés

Kislányomnak folyamatosan visszatérő hörgőhurutja van, ami mindig átmegy tüdőgyulladásba. Háziorvos nem írt fel semmit neki,azt mondta, hogy köptetőt kapjon, pedig már tudhatná mindig tüdőgyulladás a vége, csak annyira nem érdekli.Olyan csúnyán hörög mikor veszi a levegőt.

Nagyon haragszom rá,csak a pénzt várja, akkor lehet csinálna valamit, de kinek van annyi pénze.

De szegény kicsim már annyira köhög, éjjelre is köhögéscsillapítót kellett adjak neki.

Van itthon Ventolinunk,mivel régen jártunk tüdőgyógyásznál és írt fel (nem aszmás) neki.

Annyira aggódom miatta, már nagyon félek a tüdőgyulladástól megszeretném előzni. Kezdjem el adni, legalább egyszer naponta?

köszönöm a válaszokat.

2015. máj. 5. 07:47
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Esélyes, hogy nem lakunk egy helyen, így nem. A helyedben körbe kérdezném az ismerős anyukákat, kit ajánlanak
2015. máj. 5. 08:27
 12/33 A kérdező kommentje:

Kedves utolso valaszolo. Voltunk pulmonologusnal, pont egy honapja.Egyedula kilegzeses tesztet nem tudtak neki megcsinalni, mert nem engedte.

Leht felhivom es kerek egy ujjabb idopontot. Csak sok ido mire fogadnak.

2015. máj. 5. 08:31
 13/33 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Az én picurkám 1 éves, folyamatos hörghurutja volt pár hónapig, kórházban is voltunk néhányszor, ott neki Berodual-t adtak, és ajánlották hogy itthon is azt használjunk, nekünk bevált. Ez egy inhalációs csepp, könnyebbé teszi a légzést. Nálunk még a hűvös, tiszta levegőn alvás vált be, télen is alig fűtöttünk éjjel, jól átszellőztetett szoba, folyamatos párologtatás (még a radiátoron lévő párologtatóba is Salvust töltöttünk), sokszor altatás előtt az inhalátorral telegőzöltük a szobát Salvussal, sokat segített. És rengeteg idő a friss levegőn, attól könnyebben lélegzik.
2015. máj. 5. 09:40
 14/33 anonim ***** válasza:
Nem kell a háziorvoshoz vinni, hanem elviszed tüdőgyógyász magánrendelésre. A ventolint nagyon sokan még felnőttnek sem ajánlják nem hogy gyereknek. Eszedbe ne jusson adni neki, kezeltesd ki rendesen ! Mi is így voltunk a 7 hós fiunkkal, elvittem magánba, kivizsgálta kapott állandó gyógyszereket és azóta nem beteg, vagy ha elkap valamit is pár nap alatt rendbe jön.
2015. máj. 5. 10:03
 15/33 anonim ***** válasza:
Gyerekemmel éltem át, fél éves korától annyi hörgötágítót ivott szívott mellé antibiotikum, hogy csoda még él. Három évesen magán dokihoz elvittem,ott kijott, hogy allergiás semmi baja a tüdejének. Amit kap cetirizin, grepmag csepp és propolisz(borzalmas az íze, de ez van). Két éve ugyan van takonykor, de egy nanonnyi ventolinra sincs szüksége. És egy apróság, a váladék fantorpikus baci telep, ha kell te fújd az orrát ne csak ő egyedül, így is véded egy fertőzéstől.
2015. máj. 5. 10:29
 16/33 A kérdező kommentje:

Kedves 14-es megtudnad irni hova vitted maganrendelesre gyermeked? Mennyibe kerult?

Mi pesten lakunk.

2015. máj. 5. 10:50
 17/33 anonim ***** válasza:
2015. máj. 5. 11:10
 18/33 A kérdező kommentje:
Koszi szépen. Mi is itt jártunk, csak nem magánon, hanem sztk-án.És mégis itt tartunk.
2015. máj. 5. 11:26
 19/33 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező: nyugodtan add neki.

Az én lányomnak is több hörghurutja volt,van ventolin és mondják is,hogy adjam.

Mikor először bronchititises lett,úgy adtam neki,hogy senki nem mondta (volt itthon) csak hallottam,hogy valami nem oké a légzésével.Az ügyeleten azt mondták,valószínüleg ezzel mentettem meg a befulladástól.Nyugodtan add neki ilyen esetben,de ha dokit megkérdezed,ő is ezt fogja mondani.

2015. máj. 5. 12:59
 20/33 anonim ***** válasza:

enyém is hörghurutos. már el se viszem első körben az orvoshoz, mert "profik vagyunk" már a gyerekkel, 5,5 éves...

napi 4x2 puffal kezdjük, délelőtt, délben és 5kor kap fluimucilt, nekünk ez jött be a ventolin mellé. éjjelre meg nem jut eszembe, de a fulladásra való köhögés csillapítót kapja, ezt csak orvos írhatja fel. d-vitamin ilyenkor nagyon fontos, napi 2-t kap az enyém ha fullad.

c-vitamin, napi 3x10csepp cebion és mi nem salvussal porlasztunk hanem sóoldattal, a só jót tesz a tüdőnek állítólag, nekünk a tüdőgondozóban mondták, hogy hörghurutnál azzal. pár száz forint egyébként, próbáljátok ki!

egyébként enyém se allergiás, asztmája sincs szerencsére, mi se értjük, hogy miért ez a rengeteg hörghurut, mondjuk neki még más nem is volt... hálistennek a többit nem nyalja be, kis öröm az ürömben :/

2015. máj. 5. 18:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!