Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy fegyelmezett 6 éves...

Egy fegyelmezett 6 éves otthon hagyható 1 órára?

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem a lányom, nincs túl sok segítségem gyerekfelügyeletet tekintve, és ami van, azt a mindenképp szükséges alkalmakra fordítom, mint pl. orvoshoz menés, üzleti megbeszélés, szülői értekezlet, órákig sorbanállós ügyintézések, különböző vizsgák, továbbképzések, ilyesmi.

Szeretnék mozogni is, ez viszont már nem fér bele. Azt várom, hogy a lányom elég nagy legyen ahhoz, hogy itthon hagyhassam egyedül, amíg én futok a környéken. Ő azt mondja, most már otthon hagyhatom. Amúgy egy roppant fegyelmezett és szófogadó gyerekről van szó. Ha nem biztos benne, hogy valamely tevékenységét jó szemmel nézném, mindig inkább megkérdez róla, mielőtt cselekedne. Meg tudnék bízni benne. De valahogy mégsem tudom egészen biztosan, hogy helyes-e.

Amúgy az első emeleten lakunk, de nem mászna ki az ablakon, ha tizediken laknánk sem. Az ajtót nem zárnám kulcsra, amúgy is évek óta nem zárom kulcsra, ha itthon vagyunk, szóval ki tudna jönni vész esetén, de ha akarja, akár be is zárhatja belülről, simán ki tudná nyitni, és a szomszédokkal is jóban van, tudna segítséget kérni (társasházi lakás). Legfeljebb 1 órát lennék távol. Persze először csak 30-40 percet. Eddig csak egyszer hagytam itthon egyedül 15 percre, amíg elugrottam a kisboltba.

Szóval oltári nagy hiba volna otthon hagyni, amíg futok?

2015. máj. 1. 13:51
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

"a torveny szerint 12 even alatti gyereket egyedul nem lehet hagyni a lakasban"

NINCS ilyen törvény!

Ettől függetlenül én sem hagynám egyedül, pláne egy órára. Az én fiam hét éves múlt, pár hete hagytam először itthon, 10 percre (vagy talán annyi sem volt), amíg a lépcsőház kapujától 3 méternyire lévő kisboltba átszaladtam. Azért nem vittem magammal, mert náthás volt, és éppen esett az eső. Egyébként az ilyen biztonsági szabályok betartásában ő is kimondottan megbízható, de ettől függetlenül tíz-tizenöt percnél hosszabb időre nem hagynám még egyedül. Egy órára semmiképpen. Olyan 10 éves korában már valószínűleg igen, akkor már a legtöbb gyerek amúgy is egyedül jár haza a suliból is, és egyedül várják meg, amíg a szülők hazaérnek a munkából. Mondjuk van olyan osztálytársa (elsős gyerekekről beszélünk), akik már most is egyedül járnak haza, meg mennek le a játszótérre, de én ezt kimondottan furcsállom, szerintem ők még kicsik ehhez.

2015. máj. 2. 15:14
 32/32 anonim ***** válasza:
Torveny ide vagy oda, ha a kiskorut egyedul hagyjak a lakasban es azalatt az ido alatt tortenik vele valami, akkor a szulo/gondozo/felnott felelossegre vonhato es buntetheto. Amugy meg a futasban pont az lenne gondolom a lenyeg, hogy kikapcsolodj. Ha a gyerek meg otthon van egyedul, szerintem azon kattogna az agyad futas kozben.
2015. máj. 3. 22:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!