Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy fegyelmezett 6 éves...

Egy fegyelmezett 6 éves otthon hagyható 1 órára?

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem a lányom, nincs túl sok segítségem gyerekfelügyeletet tekintve, és ami van, azt a mindenképp szükséges alkalmakra fordítom, mint pl. orvoshoz menés, üzleti megbeszélés, szülői értekezlet, órákig sorbanállós ügyintézések, különböző vizsgák, továbbképzések, ilyesmi.

Szeretnék mozogni is, ez viszont már nem fér bele. Azt várom, hogy a lányom elég nagy legyen ahhoz, hogy itthon hagyhassam egyedül, amíg én futok a környéken. Ő azt mondja, most már otthon hagyhatom. Amúgy egy roppant fegyelmezett és szófogadó gyerekről van szó. Ha nem biztos benne, hogy valamely tevékenységét jó szemmel nézném, mindig inkább megkérdez róla, mielőtt cselekedne. Meg tudnék bízni benne. De valahogy mégsem tudom egészen biztosan, hogy helyes-e.

Amúgy az első emeleten lakunk, de nem mászna ki az ablakon, ha tizediken laknánk sem. Az ajtót nem zárnám kulcsra, amúgy is évek óta nem zárom kulcsra, ha itthon vagyunk, szóval ki tudna jönni vész esetén, de ha akarja, akár be is zárhatja belülről, simán ki tudná nyitni, és a szomszédokkal is jóban van, tudna segítséget kérni (társasházi lakás). Legfeljebb 1 órát lennék távol. Persze először csak 30-40 percet. Eddig csak egyszer hagytam itthon egyedül 15 percre, amíg elugrottam a kisboltba.

Szóval oltári nagy hiba volna otthon hagyni, amíg futok?

2015. máj. 1. 13:51
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
72%
Jó, tudom, én régebbi évjárat vagyok, a mi időnkben nem paráztrunk ennyit...meg kellett oldani a problemát, megoldottuk, ahogy tudtuk... de valahogy nem hiszem, hogy a mai gyerekek életképtelenebbek lennének, mint mi, vagy a mi gyerekeink voltak. Ha nem neveljük annak őket...
2015. máj. 1. 16:27
 22/32 anonim ***** válasza:
35%

Én is maholnap 40 leszek, de nem jártam egyedül az óvodába. Holott pár házra laktunk.

Mindenkinek lelke rajta. 14 év alatti gyereket félteni szerintem teljesen helyénvaló.

2015. máj. 1. 16:31
 23/32 anonim ***** válasza:
61%

Nézd, én a 33 éves lányomat is féltem. És félteni is fogom, ameddig élek.

Ami nem jelenti azt, hogy elvitatom azt a jogát, hogy egyedül közlekedjen az utcán...vagy az autópályán...

2015. máj. 1. 17:04
 24/32 anonim ***** válasza:
77%
Azért lássuk be, van különbség egy 6 és egy 33 éves között.
2015. máj. 1. 17:06
 25/32 anonim ***** válasza:
56%

Te tudod milyen a gyereked, én pl az én 6 évesemet nem hagynám egyedül, mert ismerem milyen, állandóan nyüzsog, és utal egyedül lenni, fel is ha egyedül marad egy szobában. Biztos bepanikolna ha elmennék. De ha a tied megérti hogy hol kaphat segítséget vesz eseten, simán elucsorog egy mese elott egy órát, akkor lehet hogy ott tudnám hagyni a helyedben, de akkor is fokozatosan, először csak fel órára.

Ismerősöm 2 éves kora óta magára hagyta a gyereket, amíg a nagyot az 5 percre levő oviba vitte. A kicsi rácsos agyban aludt még amiből ki tudott mászni, de azt mondtak úgyis mindig alszik reggel amikor otthagyták. Aztán ez rendszeres lett, nemrég az anyja úgy hagyta magára 1 órára, hogy előző este még lázas volt. Nagyon fegyelmezett, értelmes 6 éves lány és hozzá lett szoktatva ehhez, de azért ez megis nagy felelőtlenség.

A legdurvább viszont az volt, amikor a lányom is náluk volt és úgy ment el az anyja valahova, hogy ott hagyta a két kislányt egyedül. Ezek után nem szívesen akarom hogy átmenjen oda.

2015. máj. 1. 17:06
 26/32 anonim ***** válasza:
95%

Ok... én ezt megértem...

de tudod, az én generációm sokszor úgy oldotta meg a gyerekfelügyeletet, hogy váltásban dolgoztak...

anyu délelött, apu délután....nálunk nem volt 3 éves gyes...

gyakorlatilag ez úgy nézett ki, hogy egyik szülő elment fél kettőkor, másik hazaért fél háromkor... kölök fél kettőtől fél háromig egyedül volt...nagyjából aludt...jó volt, ha volt egy szomszéd, aki ránézett...

2015. máj. 1. 18:33
 27/32 A kérdező kommentje:

Hú, köszönöm a sok választ. Azt gondolom, hogy ha nem lenne semmilyen társadalmi nyomás, akkor magára hagynám 1 órára.

De így, hogy olvasom, mi a közvélekedés, már nem biztos, hogy megtenném. Lám, mennyit számít...

2015. máj. 1. 20:23
 28/32 anonim ***** válasza:

Nem hagynám otthon. Bármi történhet, megijedhet, veled is sajnos történhet. Nincs szomszéd, aki tudna vigyázni heti 1x a lányodra?

Kislányom 5 éves lesz, de elég messze lesz, higy itthon hagyjam egyedül akár 10 percre is!

2015. máj. 1. 21:24
 29/32 anonim ***** válasza:
Azt is képzeld el, ha veled történik valami pl. futás közben. Bokaficam, baleset, bármi.
2015. máj. 1. 21:27
 30/32 anonim ***** válasza:

Már többen írták ugyan, de az nem megoldás, hogy viszed őt is bringával/rollerrel/görkorival?

Nekem kb. ennyi idős volt a fiam, amikor fél órára már hagytam egyedül, de csak úgy, hogy anyósék is a házban voltak, mi meg a tetőtérben (külön bejárat van).

Anyósnak szóltam, hogy elszaladok, a nagy meg nézte a tv-t. Ha bármi gáz lett volna, le tudott volna menni vagy anyós fel.

Ez kb. ugyanaz, mint amikor kint vagyok a kertben, a gyerek meg a házban. Időnként ránézek, hogy minden oké-e, de nem lihegek a nyakában állandóan.

Teljesen egyedül nem hagynám és nem azért, mert benne nem bízom, hanem az életben! Sajnos túl sok minden történhet ahhoz, hogy megbánjam, így inkább nem kockáztatok nagyobbat, hiszen már ez is az.

Most 8 éves a fiam, de még mindig itt tartunk, pedig már mondta egyszer, hogy szívesen járna egyedül a suliba, de szerencsére az ovi is arra van, így amíg a kicsit hordom, addig őt is, vagyis még vagy 2-3 évig.

2015. máj. 2. 08:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!