Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Te el mersz mozdulni kisgyerek...

Te el mersz mozdulni kisgyereked mellől pár napra?

Figyelt kérdés

Megosztó a téma amit most felvetnék itt. Nemrég találkoztam egy kérdéssel ahol kikezdtek egy anyukát mert 3 napra elment 2 kisgyereke mellől pihenni egyet a férjével és merte azt mondani, hogy jól érezték magukat picit gyerekek nélkül. Bennem nagy felháborodást keltett, hogy anyukák egymásnak esnek ezért, nem vagyunk egyformák természetesen, de tényleg ennyire nagy bűn ha valaki 2-3 év otthonlét után kimozdul 3 napra?

Mi erről a véleményetek? Most leszögezném, nem szeretnék senkivel konfliktusba keveredni, pusztán kíváncsi vagyok.

A nagyobb asszem 2 éves múlt, a kisebb fél éves.

2015. ápr. 30. 13:37
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
18%
én sem akarnám kihagyni ahogy írták :-) furdalna a lelkiismeret ha mi elutaznánk,ő meg addig itthon lenne és kimaradna belőle.
2015. ápr. 30. 14:25
 12/27 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem részletek tudta nélkül felesleges ítélkezni. Már csak abban nagy különbség lehet, hogy kire hagyod?

Nem mindegy, hogy egy hétvégére a nagymamára, akivel amúgyis naponta találkozik a gyerek vagy bentalvós magánoviban hagyod magára 2 hétre (sajnos ilyen is van, barátnőm dolgozott ott).

Meg sok függ a gyerek személyiségétől is, ki milyen helyzetben van, mennyire viselné meg. Pl. más ha költözés utáni másnap utaztok el és az új lakásban ahol semmi se ismerős neki, vigyázna rá az új bébiszsitter akit még sosem látott, vagy ha a régi megszokott kis kuckójában lehetne a születésétől fogva ismert személlyel.

2015. ápr. 30. 14:27
 13/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszotokat!

:D

Persze, nem mindegy a körülmény sem, így van.

Nekem is van 2 gyerekem, ha lett volna lehetőségem mentem volna, persze nem sokszor, de évi-2 évi egyszer szívesen pihentem volna. Az én gyerekeim pl újszülött koruk óta sokat vannak a nagyszülőkkel, anyukám mintha a második anyukájuk lenne. Bármikor, bármilyen helyzetben, akár éjfélkor felkeltve is rábíznám őket.

Természetesen az is elfogadott ha valaki nem szívesen megy el a gyerekei nélkül bárhova is, nem vagyunk egyformák.

2015. ápr. 30. 14:39
 14/27 anonim ***** válasza:
46%
Én úgy tartom helyesnek ahogy otthon is láttam, szüleim kb évente egyszer elmentek hosszabb utazásra amíg mi kicsik voltunk, közösen pedig a család a közelbe járt kirándulni (külföldre csak akkor vittek amikor nagyobbak voltunk). Én sem látom értelmét 2-5 éves kisgyerekkel egy külföldi utazásnak egyrészt nneki még tök mindegy hogy Rómában vagy a szomszéd városban van, nem is fog emlékezni sem rá hogy oda vittük, ráadásul kisgyerekkel nem lehet bizonyos programokra sem elmenni (múzeumozás, hosszabb séta stb.) Mondjuk én ilyen típus vagyok aki imád utazni így gyerek mellett sem szeretnék erről mondjuk 5 évig lemondani, nyilván ha ez nekem sem lenne fontos meg anyagilag csak egy kirándulás férne bele akkor lehet belföldre szerveznék csak közös családi kirándulást, de akkor is töltenék kettestben időt a párommal akár vacsi mozizás erejéig.
2015. ápr. 30. 15:53
 15/27 anonim ***** válasza:
36%
Mernék, de egyelőre nem vágyok rá. 5,5 éves a nagyobbik, még nem voltunk születése óta sehol kettesben a férjemmel. És igen, visszük a gyerekeket is nyaralni, és de, emlékszik rá, egy évre visszamenőleg félelmetes dolgokat fel tud sorolni. Én hiszek benne, hogy érdemes nekik minél előbb megmutatni a világot. Meg végig is kóstoltatni, hogy felnőttként majd ne fújjoljon mindenre, ami nem rántott hús meg sült krumpli. Egy 4,5 évessel már hatalmasakat lehet sétálni.
2015. ápr. 30. 17:34
 16/27 anonim ***** válasza:
0%
gondolom az ilyen szülőket az se zavarja ha már 16 évesen nélkülük akar menni nyaralni a gyerek, hisz azt szokta meg hogy anyáékkal nem jár...
2015. ápr. 30. 18:17
 17/27 A kérdező kommentje:

Azt senki nem írta, hogy anyáékkal nem jár... :)

Mi például járunk közösen nyaralni gyerekekkel és programokra is járunk.

2015. ápr. 30. 22:02
 18/27 anonim ***** válasza:
62%
Kapaszkodj meg, én voltam 16 évesen szülők nélkül nyaralni, sőt 13 évesen is (utóbbi táborban volt, sokat tudnék mesélni róla), és szuper volt!! Életem legkedvesebb emlékei közé tartozik mindkettő! Semmi rosszat nem csináltam, mert anyámék addigra már elég energát belémöltek ahhoz, hogy tudjam, mi oké és mi nem. Kár lenne ettől bárkit eltiltani, sok mindentől megfosztaná.
2015. ápr. 30. 23:58
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
utolsó te valamit nagyon félreolvastál. senki nem írta hogy ne engedje el annyi idősen a gyerekét.... csak hogy az ilyen eljárkálós szülők ne lepődjenek meg ha kamaszként egyáltalán nem akar velük menni a gyerek sehová
2015. máj. 1. 09:04
 20/27 anonim ***** válasza:
31%
3kisgyerekünk van, a legnagyobb 7éves a legkisebb 3éves. Amióta megvannak azóta 2x voltunk férjemmel kettesben pár napra kikapcsolódni, és számatalanszor a gyerkekkel. Külföldi rokonoknál is, wellness-ezni is, meg tengerparton, Balatonon, hegyvidéken stb. nyaralni is. Attól a két alkalomtól nem hinném, hogy a gyerekeim azt szokták meg, hogy nélkülük járunk nyaralni. :)
2015. máj. 1. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!