Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Te el mersz mozdulni kisgyerek...

Te el mersz mozdulni kisgyereked mellől pár napra?

Figyelt kérdés

Megosztó a téma amit most felvetnék itt. Nemrég találkoztam egy kérdéssel ahol kikezdtek egy anyukát mert 3 napra elment 2 kisgyereke mellől pihenni egyet a férjével és merte azt mondani, hogy jól érezték magukat picit gyerekek nélkül. Bennem nagy felháborodást keltett, hogy anyukák egymásnak esnek ezért, nem vagyunk egyformák természetesen, de tényleg ennyire nagy bűn ha valaki 2-3 év otthonlét után kimozdul 3 napra?

Mi erről a véleményetek? Most leszögezném, nem szeretnék senkivel konfliktusba keveredni, pusztán kíváncsi vagyok.

A nagyobb asszem 2 éves múlt, a kisebb fél éves.

2015. ápr. 30. 13:37
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
61%
2,5 éves a lányunk. Merni mernék, de nem vágyunk arra, hogy nélküle legyünk, így visszük őt is az ilyen több napos programokra. Nekünk későn lett gyerekünk, 13 éve voltunk már akkor együtt. Ez idő alatt rengeteget nyaraltunk, pihentünk kettesben, most kifejezetten élvezzük, hogy a gyerek milyen jól érzi magát. Fél évest viszont semmi esetre sem hagynék másra. Őt nem is merném.
2015. ápr. 30. 13:42
 2/27 anonim ***** válasza:
24%
nekem ugyan egy év alatt van a babám, de én is úgy gondolom, hogy merni mernék, de nem akarok mert amint kiteszem a lábam már hiányzik is :)
2015. ápr. 30. 13:47
 3/27 anonim ***** válasza:
52%
Az én fiam 3 éves lesz, 2 éves korában már voltunk a férjemmel 3 napot pihenni nélküle. A nagyszülőkkel volt, szuperül érezte magát és mi is. Nem bűn, ha az ember egy kicsit magával és a házasságával is foglalkozik. Fél éves mellől nem hiszem, hogy elmennék, de nem ítélem el ezeket a szülőket, mert ők érzik, mennyire van szükségük a pihenésre. Valószínűleg egy 2 éves és egy fél éves mellett nagyon :)
2015. ápr. 30. 13:49
 4/27 anonim ***** válasza:
32%
Nem mennék. Sem a 2 éves mellől, sem a fél éves mellől. Nekünk tökéletes kikapcsolódás a családi program és esténként a kettesben töltött órák is. Nincs igényünk többre. De van, akinek ez tök mindegy, és simán elmennek egy hétre, akár egy féléves mellől is. EL nem tudom képzelni, hogy tudnak kikapcsolódni napokig úgy, hogy nincs ott a gyerek... én speciel megőrülnék nélkülük.
2015. ápr. 30. 13:50
 5/27 anonim ***** válasza:
40%

Igen, nálunk már volt ilyen.

De nem pihenés miatt. Először házátalakítás, 15 hós volt a fiam, 2 napot volt a mamával. Aztán másfél évesen 2x 1 hetet, suli+ munka+ mindenféle intézkedés miatt. Majd 2 évesen 4 napot, de ezt viselte a legnehezebben.

Mivel fiatal anyósom, vállalkozó (így bármikor "szabin van") és imádja a fiam, így nem volt gond. Csak sajnos 130 km-re lakik, tehát napi szinten azért nem tud "átugrani".

És én úgy vagyok vele, hogy a mai világban bárkivel bármi történhet, ha a férjemmel már nem lennénk, tudom, hogy jó helyen lenne a fiam.

De szerintem most már csak nyaranta fog 1 hetet a mamánál nyaralni, többet nem megy. Nagyon anyás lett. Még bölcsibe se akar menni.

2015. ápr. 30. 13:52
 6/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat!
2015. ápr. 30. 13:53
 7/27 anonim ***** válasza:
24%
1-es vagyok. Még az jutott eszembe, hogy már csak azért sem mennék, mert a gyereket nem szeretném kihagyni az élményből. Egy átlag magyar család hányszor tud nyaralni/telelni/welnessezni évente? Szerintem a legtöbben max. 1-2-szer, de én sok olyan családot ismerek, akik egyszer sem. Mi szerencsére el tudunk menni évente 2-3-szor, de ezekből semmiképp nem hagynám ki a lányunkat. Ha megtehetnénk, hogy pl. évente 10x menjünk, akkor valószínűleg mondjuk 2x kettesben mennénk a férjemmel, de akkor sem fél éves mellől.
2015. ápr. 30. 13:54
 8/27 anonim ***** válasza:
62%

Simán mennék, de sajnos nincs lehetőségem.

Persze gondolnék rá biztos néha, hogy vajon mit csinálnak éppen, de nem hiányozna betegesen, ki tudnék kapcsolódni maximálisan nélküle.

De mint mondtam, sajnos még sose volt ilyenre alkalmam pedig már 2,5 éves :((

2015. ápr. 30. 13:55
 9/27 anonim ***** válasza:
55%
Hát én most idén nyáron kénytelen leszek kipróbálni. 4 hét szünet a picinek a bölcsiben és egy hét átfedéssel 4 hét a nagynak az oviban. 7 hetet képtelen vagyok szabival megoldani, úgyhogy 2-2 hetet a mamáknál fognak tölteni. Valszeg engem jobban meg fog viselni de ennyi szabi a világon nincs, pedig így is tök sok napom van kormánytisztviselőként.
2015. ápr. 30. 13:58
 10/27 anonim ***** válasza:
63%
Igen, hatalmas bűn. Szegény gyekenek boldog és kiegysúlyozott szülei lesznek, szörnyű lesz neki. Sok európai és nem európai országban biztos ezért van töredék annyi öngyi, mint itthon, mert nem görcsölnek rá azok a piszok csapnivaló anyák az anyaságra. Még dolgozni is elmennek, pfuj.
2015. ápr. 30. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!