Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van valaki, aki nem nevezi...

Van valaki, aki nem nevezi meg sehogy a nemi szerveket a gyerekek előtt? Csak azt mondja, hogy "ott lenn" vagy "ott alul".

Figyelt kérdés
Ha van ilyen, akkor miért nem?

2010. febr. 22. 11:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem helyes dolog. Így eleve beleneveli a gyerekbe, hogy a nemi szervek nem nevén említése tabu dolog. Ez később még gondot okzhat. Ez természetes dolog, és éppen ezért fontos, hogy mindenféle szorongás nélkül tudjunk beszélni róla. Ez szerintem attól függ leginkább, hogy az illető mit tanult a szüleitől. A konzervatívizmus, és a prűdéria ilyenkor csak hátrány.
2010. febr. 22. 11:27
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Mármint az a természetes, hogy az ember kitudja mondani, hogy fütyi és punci.

" A fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk!"

( Ovizsaru)

2010. febr. 22. 11:29
 3/12 anonim ***** válasza:
14%
Ezt most miért kérdezed?Unatkozol vagy mi van?Nem kell minden hülyeséggel ide rohangálni.Foglald el magad valamivel.
2010. febr. 22. 11:33
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kedves 3. Válaszoló! Ez az oldal azért van, hogy itt bármit meg lehet kérdezni, ami másokat nem sért semmilyen módon. Márpedig a kérdésem senkit nem sért. Teljesen ártatlan. Aki szeretne még, írjon!
2010. febr. 22. 11:42
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mi a nevén nevezzük, de ez olyan természetes dolog nem? Eleve a férjem előtt sem mondom ha olyan téma van hogy ott lent, hanem hogy a nunimnál. Merthogy az. Nem hiszem hogy bele kellene nevelni azt a picikbe hogy arról ott lent nem lehet beszélni, merthát mindenkinek alkatrésze :)
2010. febr. 22. 11:45
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát mi is mondjuk a kislányunknak,hogy a fiúknak vagy apának kukija van és lányoknak amilyen ő vagy anya nekik muncikájuk van.

Szerintem most ismerkedik a kis testével és ha kérdezi,hogy ez mi akkor nem mondod meg neki,hogy ez az orrod vagy az a szád?????Természetes,hogy kíváncsi és tudni akarja,hogy milyen testrészei vannak.

Szóval nyugodtan nevezd meg előtte,ha kérdezi.

Egészséges felnőtt lesz és nem fog szégyenkezni,hogy nem tudja mije van:).

20hónapos kislány anyukája

2010. febr. 22. 13:31
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

utolsó vagyok:

Ja és együtt szoktunk fürdeni vele és ez nem szégyen,hogy látja és kíváncsiskodik.:)Nem lesz szégyenlős.

2010. febr. 22. 13:33
 8/12 anonim ***** válasza:
Már nem is emlékszem miért, vagy hogy alakult így, de az unokaöcsémnek "répája" van :) Persze tudja, hogy nem ez a neve, de a mindennapokban így emlegetjük ezt a testrészét :) Egyébként most lett 4 éves.
2010. febr. 22. 13:54
 9/12 A kérdező kommentje:
Nekem is pont az a véleményem, hogy a nemi szerveket igenis meg kell nevezni. Sokan nem nevezik meg, és a kérdésem arra irányult, miért nem.
2010. febr. 22. 13:59
 10/12 anonim ***** válasza:

Egyszer, talán egy éve volt egy hasonló kérdés, és akkor itt valaki nagyon kiakadt, hogy ilyet nem lehet csinálni, mert majd a gyerek idegenek előtt is elkezd "puncizni, fütyizni", mármint gondolom arra értette, hogy mondogatni, és hogy ők nem hívják sehogy. Megkérdeztem az illetőtől, hogy akkor hogy mondja a lányának, hogy törölje meg a punciját pisilés után, és azt mondta, hogy hát egyértelműen azt mondja, hogy törölje meg a fenekét. Mondjuk egyrészt a kettő messze nem ugyan az, másrészt a fenék mennyivel illőbb testrész mint a punci? :D Jó esetben azt sem mutogatjuk, mint ahogy idegenekkel a fenekünk állapotát sem beszéljük meg, akkor mégis miért lehet kimondani a feneket, és a puncit miért nem?

Nálunk természetesen nem így van :)

2010. febr. 22. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!