Kisgyerekes anyukák, hol van a gyereketek, amíg ti szülői értekezleten ültök?
Egyedülálló édesanya vagyok, a volt férj külfölgödn él, sajnos már nem élnek a nagyszülők vagy más közelebbi rokonok, a testvérem is külföldön boldogul stb.
A barátaim is dolgozó emberek, ezért senki nem fog szívességből szabadságot kivenni nekem, ami érthető is.
Nálunk:
- az ovi/iskola délutánra a zárás előttre teszi az értekezletet kb. egy órával, ott egy dadus vagy pedagógus vagy napközis stb. marad a gyerekekkel
- kénytelen vagyok fizetni valakinek, ha más módon megoldani nem tudom.
Nem kell ezt túlgondolni, így meg lehet oldani normálisan még egy fizetésből is azt az évi kb. 2 alkalmat.
Apával, nagyszülők valamelyikével otthon. Nálunk nem lehet az oviban bent a gyerek, mert igaz, hogy 4-fél 5 körül kezdődik, de sokszor elhúzódik 6ig is, főleg, ha valami rendezvényre készülünk, sok a megbeszélni való. Az ovi meg csak 5ig van nyitva nálunk.
Így ha a gyerek felügyelete nem megoldott, akkor nem megyünk a szülőire. Mindig minden ki van írva a faliújságra, úgyhogy nem maradunk le semmiről, meg neten kapcsolatban állunk az szmk-s anyukával, ő mindenről tájékoztat. Meg szoktam egyébként szülői utáni reggel kérdezni az óvónőktől, hogy mi volt, miről maradtunk le.
1-2. évben minden szülőin ott voltam. Idén még egyre sem mentem (apa volt év elején, meg karácsony előtt is). Semmi újat nem mondanak, ált. a programjaikat sorolják fel, mikor milyen "napok" lesznek (föld, víz, madarak napja stb.), miket fognak csinálni (kertészkedés, virágültetés), hova készülnek menni a csoporttal (játszótér, focipálya, lovaglás), de ezeket előtte úgyis mind kiírják, meg aláíratják az engedélyeket (amihez szükséges), úgyhogy nagyon már nem érdekel a szülői.
Jövőre persze már mindre el fogok menni megint, mert az lesz az utolsó éve az oviban.
én a szomszéd csoportban álltam kollektívába az egyik anyukával: amikor nekem van szülői ővele játszanak az oviudvaron (vagy az ovi melletti játszótéren), amikor neki van szülői, velem annak ugyanígy. Volt, hogy szinte utolsó pillanatban lemondta (rosszul lett a gyereke és hívták az oviból ,hogy menjen érte), akkor nagy hirtelen a szomszéd kamaszlányt kérdeztem meg, hogy arra a 2-3 órára átjön-e szitterelni egy kis plusz pénzért, megkezdett félóránként 500 ft-ban egyeztünk meg nagy hirtelen. ha ő akkor nem vállalja el, nem tudtam volna elmenni.
legutóbbi szülőin pedig volt egy dajkanéni két-három gyerekekkel a szomszéd szobában, mert előre jelezték a szülők, hogy vagy gyerekkel jönnek, vagy nem jönnek, és az igényre való tekintettel megoldotta az óvoda.
szerintem nálatok is működhetne, kérdezősködj körbe, keress több szülőtársat, aztán jelezzétek a vezető felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!