Kisfiam harap az ovodaban. Hogy szoktassam le rola?
Figyelt kérdés
Egy honapja kezdte az ovit ev kozben lepett be egy osszeszokott csoportba. Kisfiam meg nem beszel csak szavakat mond. Pont ezert akartam, hogy jarjon oviba, hatha megindul a beszedfejlodese. Elso heten mentem vele es par orat ott voltam csendes megfigyelokent,addig nem volt gond. Kovetkezo heten mar ment egyedul elso ket nap semmi gond.Harmadik napon bantottak, aznap sokat sirt. Masnap monoklival jott haza, mert egy masik fiu is bantotta. Negyedik nap a heten mar harapni kezdett es az ovonok visszarendeltek minket, merthogy a gyerekem folyamatosan tamad,harap. Aztan betegsegek jottek mentek volt hogy csak ket napot volt es ket hetig itthon.Most megint ket napja jart erre ma ket kislanyt is megharapott. Rettenetesen szegyellem magam, teljesen tanacstalan vagyok.2015. ápr. 15. 13:50
1/8 anonim válasza:
szorongás a beilleszkedés miatt
több törődés megoldaná, de gondolom nem szánnak rá időt a nevelők sem.
2/8 A kérdező kommentje:
Nem sajnos. En is igy latom. Itthon nincs vele gond,most kicsit hisztisebb mint szokott,de ez a harapas dolog mar a padlora kuld. Holnap raadasul szuloi ertekezlet..Legnagyobb baja, hogy nem beszel es igy reagal arra ha bantjak vagy menekulne a szitubol. Millioszor elmondtuk neki, hogy nem szabad. Tudja, hogy faj a masik gyereknek es megis csinalja. Most megvontam tole egy ket dolgot..mint pl a tv.
2015. ápr. 15. 14:04
3/8 anonim válasza:
annyit mondani, hogy nem szabad nem elég, mert ebből még nem fogja megtanulni, hogyan kell kezelni a helyzeteket!mit tegyen, hogyan védje meg magát, mit reagáljon, hogyan lehet elintézni a konfrontálódást.
a "nem szabad" az szegénykének csak zsákutcát jelent és még otthon is frusztrált lesz. mert mit szabad akkor?
4/8 A kérdező kommentje:
Ovonenikkel nem szeretnek osszeveszni, de ilyenkor hol vannak? Itthon en hiaba mondom neki,hiaba szidom le azon a ket kislanyon mar nem segitek.
2015. ápr. 15. 14:09
5/8 A kérdező kommentje:
Persze igazad van, hogy keves a nem szabad,frusztralt is volt a gyerkoc.. bepisilt este tobbszor felriadt almabol es vigasztalhatatlanul sirt. Szivem szakadt meg erte.De en nem vagyok ott, nem tudom mi az adott szitu amiert harap. Mivel meg nem beszel ezert el sem tudja mondani mi vagy ki bantotta es miert harapott.
2015. ápr. 15. 14:14
6/8 anonim válasza:
Nálunk (kisfiam csoportjában) egy kislány volt, aki harapott.Szintén nem beszélt. Amióta elkezdett beszélni, azóta nem harap. Azért harapott, mert nem tudta magát máshogy kifejezni. A beszédindításra hordani kellene valahova a kisfiad. Nem az óvónénik hibája, ha egy ovis gyerek harap... Egyébként tényleg gázos volt a szitu, mert volt, hogy egy gyereket véresre harapott...Ha utána nézel a szakirodalomban, ott is azt írják, hogy általában a nem beszélő gyerekek harapnak.
7/8 anonim válasza:
de otthon tanítgathatnád valahogy
te mit tennél ha bántanának, v csúfolnának?hogyan simítanád el? tanítsd olyanokra.
nem tudja kezelni a helyzetet, segíts neki.
8/8 anonim válasza:
Én is azt javaslom, h foglalkozz vele, tanítsd kommunikálni, akár szakember segítségével is. Ne várd meg, míg egy tökösebb gyerek szájon vágja, amiért megharapta. Mondjuk ez működne, de durva tanulópénz lenne neki. Kíméld meg ettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!