4 eves lanyom eszi az orrvaladekat es ragja a kormet. Hogyan szoktassam le ezekrol a rossz szokasokrol?
Enyém is rágta a körmét, mikor elkezdte az ovit. Nyári szünetben leszoktattuk róla (királylányok nem rágják, blabla) (keserű lötyi nálunk nem jött be)
Aztán új nevelési év jött, új ovi, minden oké volt, de most pár hete megint rágja.
Egyelőre még beszélni próbálok vele, hátha bejön... aztán majd jön a zsarolás (ajándékot kapsz, ha leszoksz a rágásról)...
Mondjuk neki most biztosan van lelki problémája, de azt nem tudom megoldani.
Ugyanis az a problémája, hogy a nagyobb tesója kezdi a sulit, ő meg nem. Ezzel sajnos nemt udok mit kezdeni.
4,5 éves.
előző vagyok, néha a fikát is megeszi, arra meg egyszerűen azt mondta, hogy finom.
Most erre is mit mondjak??? (azon kívül, hogy undorító és ne csinálja....)
A körömrágás amúgy tényleg valami lelki dolog lesz, nézz utána a gyerkőcödnek, hátha van vmi gondja.
Azt hogy kis korban mivel lehet leszoktatni nem tudom mert én is 18 éves koromig rágtam.
Viszont a körömrágás elleni körömlakkal csal óvatosan, én tiniként magam vettem hogy majd leszokok de csak annyit értem el vele hogy semmit nem tudtam enni amihez nem kellett villa-kanál mert ha megfogtam a vajas kenyeret az is keserű lett, hiába mostam előtte kezet.
18 évesen meg a műköröm szoktatott le, de 4 évesnél ez a megoldás nem játszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!