Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy fogadjam el, hogy a...

Hogy fogadjam el, hogy a lanyomnak ilyen rossz természete van? Vagy fog ez változni?

Figyelt kérdés

6 eves lesz a lanyom. Nem egy közvetlen típus, nehezen köt új barátságokat. Azokkal barátkozik, akik megtalálják ot. Igy szinte csak olyan barátnői vannak, akiket majmolhat, mindenben utánozza oket, mintha neki nem lenne sajat gondolata. Az oviban is ugy viselkedik mint egy hebrencs, nem figyel, azt sem tudja mit csináltak aznap ha kérdezem, mert a barátnőjét utánozza mindenben es nem a feladatra figyel. Láttam ot a balett órán is. O mar sokkal régebb ota balettozik mint a barátnője, nagyon tehetséges es tud szépen kecsesen is táncolni ahogy kell. A barátnője csak ugrabugralt össze-vissza, erre o is, pedig sokkal többre képes. Neztem oket, teljesen mást csináltak, mint amit a tanár mondott. Tisztára olyan mint egy utánozos 2 eves. Otthon viszont totál az ellenkezője. Egy egyéniség, ot nem lehet beszabályozni, senki ne mondja meg mit csináljon, totál mást csinál mint amit kérem. Mint egy kiskamasz, sokszor felesel is nekem. Otthon meg olyan mint egy 14 eves. Felek ha felnő, ez a ket rossz tulajdonság benne marad es egy lázadó kamasz lesz belole, akinek semmi máson nem jár majd az esze, csak a barátnők es a divat majmolasan.

Pedig amúgy okos, értelmes kislány, csak nem mutatja ki mások elott. A barátnői is okosak, értelmesek, nem tudom akkor miert van ez? Vinnem en sok helyre sportolni, foglalkozásokra, amikről azt gondolom hogy ügyes bennük, es bebizonyosodik hogy ügyes is, de o nem akarja, mert nincs ott egy barátnője sem, hanem teljesen mást szeretne, ami lehet hogy nem is neki valo, nem is érdekli, de oda hívja ot valamelyik kislány.

Kinőheti ezeket a rossz szokásokat, hogy másokat majmol, utánoz?

2015. márc. 17. 22:11
 1/3 anonim ***** válasza:

szerintem valahol minden gyerek keres valakit akire felnézhet, akit majmolhat(általában az idősebb testvér szokta ezt a szerepet betölteni-

csak azért veszélyes, mert amíg testvérpárnál tud szólni az anya az idősebbnek mit hogy csináljon, mert a kicsinek ő a mintakép, addig egy idegennek nem)

ez egy természtees folyamat, ha még látszatra egy esetlenebb mintakép is, attól függetlenül sokmindent tanulhat tőle (milyen egy barát, ne legyen, de akár milyen egy barátban csalódni, a barát is ember, halandó, ő is ér annyit mint a másik, később is ki tud alakítani magának iskolában, m.helyen barátnő köröket, akik majd segítik, vagy nem tudják már átverni, stb)

minden szociális kapcsolat tanítja őt

2015. márc. 17. 22:58
 2/3 anonim ***** válasza:
Hihetetlen, de mintha az én lányomrol írtál volna, szintén 6 éves és minden illik rá, amit leírtál, csak o még csendes is ráadásul, valamikor ha kérdezik, alig akar megszolalni, itthon meg felesel, én is aggodom, mi lesz késobb, ha kamasz lesz, sajnos választ nem tudok neked adni.
2015. márc. 18. 14:53
 3/3 A kérdező kommentje:

Nagyon remelem hogy kinovik. Mert itthon egy egyéniség, de ha mással van...

Egyébként biztos sokat számít, hogy a szülő mennyire befolyásolja a barát választást, engedi vagy tiltja a baratkozast bizonyos gyerekekkel. En is ilyen voltam kiskoromban, majmoltam egy barátnőmet, aki különc volt, vagány, a szülei gazdagok, mi meg nem. Ebből kifolyólag allandoan ot követtem mindenben, persze nem mindent lehetett es ettől kisebbségi komplexusom alakult ki. A szüleim mindig morogtak hogy miert o a barátom es miert majmolom, de sosem tiltottak tőle. Ha tiltottak volna es egy hozzam valo lánnyal barátkoztam volna, akkor lehet hogy nem alakult volna ki bennem ez az érzés. Viszont a tiltás sem mindig célravezető.

2015. márc. 18. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!